OTOMOTİV DÜNYASI

IAA Frankfurt Otomobil Fuarı’nda Büyük Şok Yaşanıyor!

Dünyanın en önemli ve en büyük otomobil fuarı olan IAA Frankfurt Otomobil Fuarı’nda şok yaşanıyor. Çünkü dev markalar fuara katılmıyor!..Otomotiv Dünyası’nın en önemli arenası olan IAA Frankfurt Otomobil Fuarı’nın saltanatı sona mı eriyor?

Abdullah Kurtay Haberi

Fuara bu yıl 9 önemli marka katılmayacak. Bu da fuarın önemine ve adına büyük gölge düşürecek. Anlaşılan o ki, aynı manzarayı önümüzdek yıl (2018) Paris Auto Show’da da görebileceğiz.

Frankfurt ve Paris Fuarları Bitiyor mu?

Geriye Avrupa kıtası için tek önemli fuar kalıyor, o da Cenevre Auto Show. Her yıl Mart başında yapılan Cenevre fuarı, bütün markalar tarafından tamamen tarafsız bir bölge olarak değerlendiriliyor. Yani İsviçre otomobil üreten bir ülke değil. Oysa Frankfurt ve Paris’te durum öyle değil. Dünyanın en büyük otomobil markaları bu ülkelerde üretim yapıyor. Dolayısıyla, Alman ve Fransız markaların dışındakiler için Frankfurt ve Paris otomobil fuarları bir anlamda deplasman oluyor.

Peki sebep sadece deplasman meselesi mi?.. Elbette hayır. Çünkü hem artan maliyetler; hem sosyal medya imkanları, hem de firmaların farklı tanıtım organizasyonlarına yönelmesi de önümüzdeki dönemde fuar katılımcı listesinin sayısını daha da azaltacak gibi!..

PEKİ FUARA KİMLER KATILMIYOR?
Alfa Romeo, DS, Fiat, Infiniti, Jeep, Mitsubishi, Nissan, Peugeot ve Volvo…

Benzer Haberler

Başa dön tuşu