OTOMOTİV DÜNYASI

Avrupa’da uzun yol kamyonları için ilk yüksek basınçlı hidrojen istasyonu açıldı

2023’ün sonunda hidrojen kamyonlarını pazara sunacak Iveco Group ile Air Liquide Avrupa’da hidrojenli uzun yol mobilitesinin önünü açtı.

Air Liquide’in Fos-sur-Mer’de (Marsilya) yüksek basınçlı hidrojen yakıt ikmal istasyonu 26 Haziran’da açıldı. Boru hattıyla düşük karbonlu hidrojen sağlayan büyük kapasiteli yüksek basınç istasyonu açılışında IVECO ağır hizmet yakıt hücreli kamyon prototipi de lanse edildi. Böylece iki şirket, Avrupa’da hidrojen mobilitesinin geliştirilmesine yönelik taahhüdünü bir adım ileriye taşımış oldu.

Hidrojen mobilitesi önemli bir yapı taşı

Iveco Group CEO’su Gerrit Marx, konuya ilişkin şuları söyledi: “Giderek artan sürdürülebilir mobilite stratejimiz teknolojiden bağımsız bir yaklaşıma dayanmaktadır. Hidrojen mobilitesi bu yolda önemli bir yapı taşı niteliğindedir. Aslında, uzun mesafeli taşımacılık gibi yüksek enerji gerektiren ticari araç uygulamaları için temel bir çözüm sunmaktadır. Bugün, gerçek bir hidrojen mobilite ekosistemini yollara çıkarmak için hem araçlar hem de istasyonlar olmak üzere tüm olanaklara sahip olduğumuzu gösterdik. Strateji gerçeğe dönüşüyor. Yeni, her şey dahil, kullanım başına ödemeli kiralama modlimiz GATE – Green & Advanced Transport Ecosystem hidrojenle çalışan araçlara erişimi mümkün kılacak. Bugünkü dönüm noktası, Iveco Group gibi sürdürülebilir bir toplumu genişletmek için çalışan, uluslararası enerji dönüşümünde bir lider olan Air Liquide’le stratejik ortaklığımızı daha da güçlendirmemizi sağlıyor.”

Benzer Haberler

Başa dön tuşu