DAFDÜNYAOTOMOTİV DÜNYASI

DAF, Bauma’da Yeni Nesil Construction kamyonlarını sergiliyor

DAF, 24 Ekim – 30 Ekim tarihleri arasında Almanya’nın Münih şehrinde düzenlenen dünyanın en büyük inşaat sektörü fuarı Bauma’da Yeni Nesil Construction kamyonlarını sergiliyor.

Yeni DAF XDC ve XFC, sırasıyla 2023 ve 2022’nin “International Truck of the Year” ödüllü kamyonlarıyla DNA’larını paylaşıyor. Ayrıca verimlilik, güvenlik ve sürücü konforu konusunda yeni standartlar getiriyor.

İnşaat uygulamaları için yeni DAF XDC ve XFC
– 2, 3 ve 4 dingilli yapılandırmalar
– Sağlam ızgara ve 3 parçalı çelik tamponla sağlam tasarım
– Mükemmel yaklaşma açısı ve yüksek taban serbestliği
– Damperler, beton mikserleri ve kancalı liftler için ideal temel

Yeni verimlilik standardı
– 390 kW/530 hp’ye kadar yeni PACCAR MX-11 ve MX-13 motorlar
– Standart olarak sunulan yeni TraXon otomatikleştirilmiş şanzıman
. Arazi yazılımı
. Arazide daha iyi performans için yeni “Rock Free” yazılım işlevi
– Yeni “ASR-Off” özelliği
– Kasa yapımında büyük kolaylık

Yeni güvenlik standardı
– Ultra alçak cam bel çizgisi, Geniş Görüşlü Cam ve DAF Vision Dashboard, doğrudan görüşü en üst düzeye çıkarmak için bir araya geliyor…
– DAF Digital Vision System ve DAF Corner View, dolaylı görüşü en üst düzeye çıkarıyor…

Yeni sürücü konforu standardı
– Koltuk ve direksiyon simidinde mükemmel kabin erişimi ve benzersiz ayar aralıkları
– Üstün sürüş, direksiyon hakimiyeti ve yol tutuşu

En hızlı araç kullanılabilirliği için önde gelen kasa yapımcılarıyla iş birliği

İnşaat uygulamaları için mükemmel teklif

DAF XDC ve XFC inşaat kamyonları, birçok ödül alan Yeni Nesil DAF XD, XF, XG ve XG⁺ kamyon serileriyle aynı DNA’yı paylaşıyor. Bu kamyon serileri art arda iki yıl içinde “International Truck of the Year” ödülünü almıştı.
XDC ve XFC serisi; 2, 3 ve 4 dingilli araçlara sahiptir ve tek veya çift tahrikli olarak mevcuttur. XDC ve XFC, ağır şartlar altında en zorlu işler için özel olarak tasarlanmıştır.
DAF XDC ve XFC modelleri, 25o’lik geniş bir yaklaşma açısına sahiptir ve yerden yüksekliği teknik özelliklere bağlı olarak 33 ile 39 cm arasında değişmektedir. DAF’ın inşaat kamyonları standart olarak sağlam bir tasarıma, 3 parçalı sağlam çelik tampona, siyah şeritli ızgaraya ve çelik radyatör koruma plakasına sahiptir. Her iki araç da damperler, beton mikserleri, kancalı liftler ve diğer özel amaçlı kasalar için ideal bir temel oluşturur.

Yeni verimlilik standardı

Yeni Nesil XDC ve XFC, arazi uygulamalarında kullanılan diğer modeller gibi 390 kW/530 hp’ye kadar güç çıkışına sahip yeni PACCAR MX-11 ve MX-13 motorlardan güç almaktadır.
Tüm DAF inşaat araçlarında standart olarak TraXon otomatikleştirilmiş şanzıman bulunur. Bu şanzıman, zorlu arazilerde optimum vites değiştirme performansı için özel bir arazi modu sunar. Ağır şartlara sahip veya engebeli arazilerde momentumu korumak için vites geçişleri son derece hızlı ve yüksek motor devirlerinde yapılır. Ayrıca XDC ve XFC, otomatik kalkış vitesi seçimi sunar. Yeni “ASR Off” ve “Rock Free” işlevleri, kaygan zemin koşullarında aracı hareket ettirerek uzaklaştırmak ve son derece zorlu koşullarda aracın kurtarılmasına yardımcı olmak için hızlı sallantı özelliğini etkinleştirmeye yarar.
EAS (Egzoz Son İşlem Sistemi), akü kutusu ve hava depoları gibi şasi bileşenlerinin son derece esnek yerleşimine ek olarak tüm PTO’lar, kasa bağlantı modülleri ve soketlerin bulunabilirliği, kasa yapımcıları için üstün kolaylık sağlar.

Yeni güvenlik standardı

Yeni Nesil DAF XDC ve XFC, tüm Yeni Nesil DAF modellerinin övgü topladığı ultra düşük bel çizgisi özelliğine sahip büyük ön ve yan camları içerir. Bu sayede sınıfının en iyisi doğrudan görüş sağlar. İsteğe bağlı olarak, katlanabilir yardımcı sürücü koltuğuyla birlikte Geniş Görüşlü Cam sunulur. Bu cam, kamyonun yanından geçen yayaların ve bisikletlilerin yardımcı sürücü tarafından engellenmeden görülebilmesini sağlar. Ayrıca hem XDC hem de XFC’de standart olan yardımcı sürücü tarafından ön cama yönelen çizgilere sahip yeni “DAF Vision Dashboard”, mükemmel doğrudan görüş sağlar.
Sınıfının lideri dolaylı görüş için Yeni Nesil DAF XD, ana ve geniş açılı aynaların yerini alan DAF Digital Vision System ile donatılabilir. Üstün DAF Corner View, yardımcı sürücü tarafında kabinin A direğinin çevresindeki alanda en az 285 derecelik maksimum görüş alanı sunar.
Ayrıca tüm XDC ve XFC modellerinde standart olarak sunulan tam LED dış aydınlatma da üstün güvenliğe katkıda bulunur.


Yeni sürücü konforu standardı

Birinci sınıf sürücü konforu, iyi konumlandırılmış basamaklar ve dik bir park konumuna getirilebilen direksiyon simidi sayesinde mükemmel kabin erişilebilirliği ile başlar. Koltukların ve direksiyon simidinin ayar aralıkları, mükemmel saklama alanı ve ferah kabin alanı benzersizdir. Day Cab, standart olarak genişletilmiş iç alanla birlikte gelir. Konforlu bir üçüncü koltuk veya büyük buzdolabı fabrika çıkışı olarak mevcuttur.
Yeni XDC ve XFC, tamamen dijital gösterge panelleri de dahil olmak üzere Yeni Nesil ürün yelpazesinin diğer modelleriyle aynı etkileyici gösterge panelini paylaşıyor. Üstün sürüş ve yol tutuşu, tamamen yeni ön uç şasi tasarımı ve yeni kabin süspansiyonundan yararlanır.

Önde gelen kasa yapımcılarıyla iş birliği

Bauma’da gösterildiği gibi DAF; en yüksek kaliteyi, verimliliği ve en hızlı araç kullanılabilirliğini sağlamak üzere önde gelen kasa yapımcılarıyla iş birliği yapmaktadır. Özellikleri en uygun şekilde önceden belirlenmiş kamyon: Üstyapı kombinasyonları sipariş sürecini hızlandırarak, ilk tamamen üretilen araçların 2023 yılının ilk çeyreğinde teslim edilmeye hazır olmasını sağlar.

Benzer Haberler

Başa dön tuşu