GÜNDEMISUZUOTOMOTİV DÜNYASI

Anadolu Isuzu’nun elektrikli atağı

Anadolu Isuzu’nun katıldığı ve kazandığı ihaleler kapsamında sene sonuna kadar 100’ü aşkın tam elektrikli NovoCiti Volt ve CitiVolt serisi otobüsün teslimatı tamamlanacak.

  • Anadolu Isuzu, yurt içinde olduğu gibi “dünyada büyüme” stratejisi doğrultusunda yurt dışı pazarlarında büyümesini sürdürüyor. Avrupa başta olmak üzere birçok ülkede kazandığı ihalelerle ve gerçekleştirdiği teslimatlarla yeni pazarlara açılmaya devam ediyor.

Yurtdışına teslim ettiği araç sayısını her yıl artıran Anadolu Isuzu aynı başarısını elektrikli araç teslimatlarında da sürdürüyor. Anadolu Isuzu kazandığı tam elektrikli araç ihaleleri kapsamında 2023 yılında çoğu Avrupa ülkelerine olmak üzere toplamda 100’ü aşkın NovoCiti Volt ve CitiVolt serisi otobüsün teslimatını gerçekleştirecek.

“Yurt içinde ve dünyada sektörümüze öncelik etmeyi sürdüreceğiz”

Anadolu Isuzu, IAA Transportation’
Anadolu Isuzu Genel Müdürü Tuğrul Arıkan

Anadolu Isuzu Genel Müdürü Tuğrul Arıkan, şirketin tam elektrikli otobüsleri ile elde ettiği başarılarla ilgili değerlendirmesinde şunları söyledi: “Geliştirdiğimiz araçlarımızı dünyanın birçok ülkesine ihraç ediyoruz. Anadolu Isuzu olarak ürün yelpazemizi elektrikli araç vizyonumuz doğrultusunda ürettiğimiz sıfır emisyonlu, sessiz, çevreci modellerimiz de önemli başarılara imza atıyor. Çayırova’daki ‘akıllı fabrika’ özelliklerine sahip modern üretim tesislerimizde ürettiğimiz, müşterilerimizin beklentilerini en iyi şekilde karşılayan tam elektrikli araçlarımız tüm dünyadan büyük bir ilgi görüyor. İlk olarak 2021 yılında Fransa’ya teslim ettiğimiz NovoCiti Volt modelimiz ile başlayan elektrikli otobüs ihracatımız CitiVolt serisinin de eklenmesiyle her geçen çeyrekte büyüyor. Hızla gelişen tam elektrikli otobüs segmentinde gücümüzü yeni modellerle daha da artırarak yurt içinde ve dünyada sektörümüze öncelik etmeyi sürdüreceğiz.”

Benzer Haberler

Başa dön tuşu