AKARYAKIT DÜNYASIMANŞETOTOMOTİV DÜNYASI

OPET, deprem bölgesinden gelen tüm yakıt taleplerini bedelsiz karşıladı

Deprem felaketi sonrası destek çalışmalarını Koç Holding Kriz Koordinasyon Merkezi, AFAD ve yerel yönetimlerle koordineli şekilde yürüten OPET; depremin ilk üç gününde gelen tüm yakıt taleplerini, gezici tankerleri ve mobil istasyonları ile bedelsiz olarak karşıladı ve dağıtımını sürdürmeye devam ediyor.

OPET Genel Müdürü Özgür Kahramanzade

Deprem bölgesinde enerji tedarikinin aksamaması için yakıt tankerlerini ilk günden bölgeye ulaştıran OPET, afet bölgesindeki istasyonlarında anlık güncel stok takibi yaparak, kritik sınır altına inilmemesinin sağlanması için de özel bir ekip oluşturdu.

AFAD tarafından belirlenen ihtiyaç noktalarına hibe olarak sağlanan yakıt, OPET tankerleri ve mobil dağıtım araçları ile ihtiyaç olan; Osmaniye AFAD, Islahiye Belediyesi, Hatay Antakya AFAD, Malatya Devlet Hastanesi, Nurdağı Belediyesi, Kahramanmaraş AFAD, Hatay Antakya Türk Telekom, Kırıkhan AFAD, Kahramanmaraş Türk Telekom, Kahramanmaraş Devlet Hastanesi, Kahramanmaraş Valilik, Hatay Büyükşehir Belediyesi ve Hatay AFAD’a teslim edildi.

Yerel yönetimlerle de iş birliği halinde

Bu konudaki çalışmalar aralıksız devam ederken, talep eden tüm kamu kurumları ve hastanelere yakıt temini sağlanmaya da devam ediliyor. Afet bölgesinde yolda kalan vatandaşlar için ise OPET gezici istasyonları yakıt ikmali hizmeti veriyor. Bölgedeki gelişmeleri yakından takip eden OPET tarafından yerel yönetimlerle iş birliği halinde öncelikli ihtiyaç olarak belirlenen; gıda, bebek maması, su, konserve ve kuru gıda, erkek ve kadın bot, mont, pantolon, polar, içlik, kışlık kulaklık, bebek bezi, hasta bezi, hijyenik ped, ıslak mendil, battaniye, yorgan, seyyar tuvalet kabini ve ısıtıcı malzemelerini taşıyan tırlar depremin hemen ertesinde bölgeye nakledildi.

Arama-Kurtarma çalışmalarına da katılıyor

İhtiyaçların ilerleyen günlerde de devam edeceği öngörülerek 10 il için 10 tır malzeme hazırlanırken, OPET çalışanları tarafından başlatılan kampanya ile gönüllü olarak hazırlanan yardım paketleri gönderime hazırlanıyor. Diğer yandan OPET Mersin Terminali’nde görev yapan 12 kişilik arama kurtarma ekibi Hatay’da arama-kurtarma faaliyetlerine katılarak çalışmalara destek oluyor. OPET Genel Müdürü Özgür Kahramanzade “Ülkemizi derinden etkileyen deprem sonrasında bölgedeki vatandaşlarımıza destek olmak için gerekli planlamaları yaparak hızla çalışmalara başladık. AFAD tarafından belirlenen ihtiyaç noktalarına hibe olarak sağladığımız yakıtın yanı sıra yollarda donma riskiyle karşı karşıya kalan sürücülerimizin araçlarına bedelsiz olarak vermeye devam ediyoruz. Depremden etkilenen ve kapalı olan istasyonlarımızda enerji tedarikinin kesintisiz devamı için gerek otomasyon sistemleri, gerekse teknik ve altyapısal sorunları çözerek satışın yeniden başlamasını ve normal akışı sağlamak için çalışıyoruz. Bayilerimizin ihtiyaçları konusunda planlama yaparak hızla aksiyon alıyoruz, gerektiği durumlarda istasyonların kesintisiz faaliyet göstermesi için işletme desteği sağlayacağız. Ayrıca ben ve ekip arkadaşlarım her zamanki gibi sahada olmaya ve felaketin yaralarını sarmak için çalışmaya devam edeceğiz” açıklamasında bulundu.

Benzer Haberler

Başa dön tuşu