MANMANŞETOTOMOTİV DÜNYASI

MAN depremzedeler için 1 milyon Euro bağışladı

Ticari araç üreticisi MAN, Türkiye’yi derinden sarsan deprem felaketi için 1 milyon Euro bağışladı. MAN Türkiye çalışanlarının Ankara’da kendi inisiyatifleriyle topladıkları nakit bağışlar da yardım kuruluşu AHBAP’a teslim edildi.

MAN Truck & Bus, Türkiye ve Suriye’deki depremzedeler için acil yardım olarak bir milyon Euro bağışladığını açıkladı. Bağışın bir kısmı doğrudan acil ihtiyaç malzemeleri ile bunların otobüs, kamyon ve kamyonetlerle taşınması için kullanılacak. Ayrıca afet bölgesinde insani yardım sağlayan büyük yardım kuruluşlarına da maddi destek verilecek.

MAN depremzedeler için 1 milyon Euro bağışladı

Beş itfaiye aracı bağışladı

MAN’dan yapılan duyuruda deprem bölgesinde kullanılmak üzere beş itfaiye aracı bağışlandığı belirtildi. Bu arada ticari araç üreticisi, söz konusu bağışı markaları adına Türkiye ve Suriye’de acil yardım için kullanılacağını, bünyesinde bulundukları Volkswagen Grubu’nun yaptığı yardıma ek olarak yaptığına da vurgu yaptı.

Ankara’daki MAN fabrikası Almanya dışındaki ilk üretim tesisi

MAN Truck & Bus yöneticisi Michael Kobriger, depremden hemen sonra Ankara MAN tesislerine gelerek, yardım organizasyonuna bizzat katıldı. Türkiye ile ilişkilerinin fabrikanın kurulduğu 1960’lara kadar uzandığını belirten Kobriger, “MAN, Ankara tesisi aracılığıyla onlarca yıldır Türkiye ile yakın ilişkimiz var. Ankara’daki MAN Türkiye Fabrikası Almanya dışındaki ilk üretim tesisimizdir. İlişkilerimiz de buna bağlı olarak çok yakın. Bu felaket karşısında, hızlı ve bürokratik olmayan bir şekilde yardımcı olacağız” dedi.

Michael Kobriger, Türkiye’deki MAN çalışanlarının afetin ilk günü depremzedeler için hemen kampanya başlattığını ve ertesi sabah kışlık giysiler, battaniyeler, ayakkabılar, hijyen malzemeler, yiyecek ve su yüklü ilk nakliye aracını yola çıkardıklarını belirterek şunları söyledi; “MAN Türkiye, şimdiye kadar MAN çalışanlarının yüzlerce yakınını deprem bölgesinden Ankara’ya getiren çok sayıda araç gönderdi. Tabii bölgeden ayrılmak isteyen insanlara da her türlü nakliye yardımında bulunduk, yardımda bulunmaya devam ediyoruz.
MAN, Türk Sivil Koruma ile işbirliği içinde ayni bağışlar için bir toplama kampanyası başlattı, çok kısa sürede çok sayıda yardım malzemesi toplandı ve MAN kamyonlarla bölgeye sevk edildi. Özellikle kötü şekilde etkilenen bir köye yiyecek götürmek için özel bir araç kullanıldı. MAN Türkiye çalışanlarının Ankara’da kendi inisiyatifleriyle topladıkları nakit bağışlar bu arada yardım kuruluşu AHBAP’a teslim edildi. MAN’ın yine Ankara’da bulunan Türkiye satış şirketi, afet kontrol teşkilatı ile koordineli olarak bir otobüs ve bir MAN TGE ile yardım malzemelerini deprem bölgesine taşıdı; her iki araç da insanları dönüşte Ankara’ya getirmek için kullanıldı.
Öte yandan yurt dışındaki bir çok MAN distribütörleri, bayileri ve çalışanları ile servis şirketlerimiz de yardım için desteğe hazır olduklarını bildirdi. Ayrıca olası yardım nakliyeleri için sürücü olmayı teklif edenlerin sayısı da gün geçtikçe artıyor. Ukrayna savaşının başında olduğu gibi MAN’ın Münih’teki genel merkezinde tüm yardım faaliyetleri için bir koordinasyon ofisi kuruldu. Bu ofis, yardım kuruluşlarıyla mevcut temasları ele alarak; sahadan, hizmet şirketlerinden ve sektörden gelen yardım girişimlerini yönlendiriyor.”

Benzer Haberler

Başa dön tuşu