AKARYAKIT DÜNYASI

Türkiye’nin en itibarlı akaryakıt markası bir kez daha OPET

Türkiye İtibar Akademisi tarafından 6’ncısı gerçekleştirilen “Türkiye İtibar Akademisi” 2017 Araştırması’nda geçen yıl olduğu gibi akaryakıt sektöründe Türkiye’nin en itibarlı markası yine OPET oldu.

Yüksek kaliteli hizmet ve ürünleri ile uzun soluklu sosyal sorumluluk projeleriyle tüketicisine her zaman yanında olduğunu hissettiren OPET, 2’nci kez bu ödülün sahibi oldu.

Türkiye’nin yenilikçi akaryakıt dağıtım şirketi OPET, Türkiye İtibar Akademisi (TİE) tarafından bu yıl 6’ncısı yapılan “Türkiye İtibar Endeksi Araştırması”nda, bir kez daha sektöründe “Türkiye’nin En İtibarlı Markası” seçildi. 20 farklı sektörün incelendiği araştırma, 11 Ocak 2017- 02 Mart 2017 tarihleri arasında bilgisayar destekli telefonla görüşme yöntemi ile 3808 kişi ile gerçekleşti. Araştırma anketine katılanların yüzde 36,7’si ‘Akaryakıt sektörünün en itibarlı şirketi hangisidir?’ sorusuna OPET yanıtını verdi ve Türkiye’nin akaryakıt sektöründe en itibarlı markası OPET seçildi.

Araştırma kapsamında akaryakıt sektöründe 12 firmanın itibar skoru ölçümlendi. OPET’in en yakın rakibi, yüzde 23.7 seviyesinde kalırken araştırmaya katılanlar OPET’i ‘yeniliklere, teknolojiye ve tasarıma önem veren, köklü kurum, Türkiye ekonomisine katkıda bulunan, sektöründe öncü ve lider konumda, üstün hizmet ve ürün kalitesi sunan marka’ olarak tanımladı. Araştırma kapsamında katılımcılar OPET’i ‘spor, sanat ve kültürle ilgili faaliyetlere destek vermesi, çevre, eğitim, sağlık gibi konularda sorumluluklarını yerine getirmesi, toplumun gelişmesi için çalışması ve çalışan hakları, işçi sağlığı-güvenliğine önem veren bir kurum olması’ nedeniyle tercih ettiklerini belirttiler. Markaların algılanan değerlerinin yanı sıra gelecek vizyonlarını gerçekleştirirken gereksinim duyacakları bir navigasyon aracı niteliği taşıyan raporun akademik denetimi Yıldız Teknik Üniversitesi İstatistik Bölümü’nce gerçekleştirildi.

Akaryakıt sektöründe müşteri memnuniyetinin değişmez lideri ve sektörün en beğenilen şirketi OPET; istasyonları, yeni ürün ve hizmetleri, çağrı merkezi ve online dünyadaki çalışmaları ile “kusursuza yolculuk” iddiasını devam ettiriyor. Sosyal sorumluluk projeleri ile Türkiye’ye değer katan OPET, vizyonunu inovasyon ve gelişim önceliğinde kurgularken ilkleri yaratarak teknolojik ürünleri ile de dikkat çekiyor.
Araştırmanın Metodolojisi:

Türkiye İtibar Endeksi (TİE) Araştırması, 11 Ocak 2017- 02 Mart 2017 tarihleri arasında CATI (Telefonla anket görüşme tekniği) yöntemi kullanılarak NUTS sınıflandırma sistemi ile 3 ayrı bölgede gerçekleştirildi. Araştırmaya katılanların yüzde 56,6’sı erkek, yüzde 43,4’ü kadındır. 6 ana bölümden oluşan anket kapsamında katılımcılara öncelikli olarak ‘Türkiye’nin en itibarlı şirketi hangisidir?’ sorusu yöneltildi ve alt kırımlarda sektörlere göre analizi gerçekleşti. Anket; tanıma, beğeni, güven, memnuniyet, sadakat, elçilik, gönüldaşlık ve ilişki ana temalarına göre kurgulandı.

Benzer Haberler

Başa dön tuşu