AKARYAKIT DÜNYASI

Aytemiz Madeni Yağda Castrol Dedi

Türkiye’nin en hızlı büyüyen akaryakıt şirketi Aytemiz, madeni yağ pazarının en büyük markalarından Castrol ile stratejik bir iş birliğine imza attı.

Aytemiz istasyonları, Castrol’ün yüksek teknoloji ile geliştirdiği ve ürettiği madeni yağları tüketici ile buluşturacak. Gelişen otomotiv teknolojilerine paralel olarak sürekli yenilenen madeni yağların ayrı bir uzmanlık gerektirdiği fikrinden yola çıkan Aytemiz, hızla büyüyen bayi ağında, müşterilerine en kaliteli ürünü ve hizmeti sunma hedefi doğrultusunda, Castrol ile güçlerini birleştirdi. Akaryakıt sektöründe müşterinin talep ettiği kaliteli akaryakıtı sunma iddiasıyla hareket eden Aytemiz, madeni yağ konusunda da sektörün önde gelen markalarından Castrol ile önemli bir iş birliğine imza attı.

2010 ve 2015 yıllarında bayi transfer rekoru kırarak “Türkiye’nin en hızlı büyüyen akaryakıt markası” olan Aytemiz, dünyanın lider madeni yağ üreticilerinden Castrol ile gerçekleştirdiği iş birliği kapsamında, sayıları 500’ü aşan geniş bayi ağındaki istasyonlarında, Castrol ürünlerinin satışını gerçekleştirecek. Türkiye otomotiv pazarında, en çok tercih edilen motor yağı markası olan Castrol, Aytemiz müşterilerinin araçlarında da, ihtiyaç duyduğu yüksek performans, dayanıklılık ve ekonomi beklentilerinin karşılanmasına yardımcı olacak.

Kendi sektöründeki, en büyük madeni yağ markalarından biri ile işbirliği yapmanın ve bu alanda da birinci lig oyuncusu olmanın, Aytemiz’in gelecek hedefleriyle örtüştüğünü söyleyen Aytemiz Genel Müdürü Ahmet Eke, madeni yağ geliştirme ve üretiminin uzmanlık isteyen bir alan olduğuna dikkat çekti. Otomotiv firmalarının madeni yağdan beklediği ürün özelliklerinin ve üretici onaylarının, her geçen gün biraz daha zorlaştığını anlatan Ahmet Eke, “Bu sebeple Aytemiz, bu alanda kendini kanıtlamış, global bir marka olan ve sahip olduğu yüksek marka algısının yanı sıra; yüksek teknoloji gerektiren çok dereceli motor yağlarında da pazarda lider konumunda yer alan Castrol ile işbirliği yapma kararı verdi” diye konuştu.

Aytemiz ve Castrol markalarının bu işbirliğini uzun soluklu olarak değerlendirdiğini vurgulayan Ahmet Eke,: “Bir markayı güçlü kılan özelliklerden biri, küreselleşen dünyada farklı ihtiyaçlara cevap verebilme yetkinliğidir. Bu çerçevede, Castrol işbirliğinin, farklı tüketicilerin farklı ihtiyaçlarına cevap verebilen yerli marka olarak Aytemiz’e daha da güç katacağına inanıyoruz. Aytemiz bundan sonraki süreçte istasyonlarında Castrol madeni yağlarını satışa sunacak ve Castrol, kendi dağıtıcı ağı ile Türkiye çapında tüm Aytemiz istasyonlarına hızlı hizmet verecek. Bununla birlikte, iki güçlü marka olarak tüm ürün tedariği, eğitim desteği ve pazarlama konularında da işbirliği yapmaya devam edeceğiz.”dedi.

Castrol Türkiye, Ukrayna ve Orta Asya Direktörü Kamuran Yazganoğlu ise: “Sektörün içerisinde yakından takip ettiğimiz ve Türkiye’nin en hızlı büyüyen akaryakıt şirketi olan Aytemiz’le iş birliği yaptığımız için mutluyuz. Tüketiciler Aytemiz’in geniş bayi ağı sayesinde 500 noktada daha Castrol ürünlerine ulaşma imkanına kavuşacaklar. Aynı zamanda Aytemiz müşterilerini de Castrol markası ile tanıştırmak ve halihazırda tanışmış olanların da bize olan bağlılıklarını pekiştirmek anlamında bu işbirliğinin iyi sonuçlar vereceğine inanıyoruz” dedi. Türkiye’de pek çok otomotiv markasıyla gerek global gerek ulusal düzeyde iş birliği içinde olduklarını hatırlatan Yazganoğlu, “Türkiye’yi merkez alarak toplam 11 ülkedeki operasyonları Castrol dünyası içinde biz yönetiyoruz. Şu an yönettiğimiz coğrafya içinde satışlarımızın dörtte üçü Türkiye’de gerçekleştiriliyor. Türkiye’nin dünya organizasyonu içindeki konumuna bakıldığında Türkiye 2015 yılında en hızlı büyüyen ülke oldu. Aytemiz’le yaptığımız iş birliğinin de 2016 yılındaki büyümemize etki edeceğine inancımız tamdır” dedi.

Benzer Haberler

Başa dön tuşu