GÜNCEL

Türkiye’de denizyolu taşımacılığı kara ve havayolu kargo taşımacılığını katladı

Trigron Kargo Lojistik kurucusu  Gülnihal Yegane’nin lojistik sektöründe gelişmeye ve büyümeye bağlı olarak artan istihdam ile lojistiğin ekonomideki rolü konusuna ilişkin yaptığı açıklamada, sektörle ilgili çarpıcı detayların altını çizdi.

Türkiye’nin karayolu taşıma kapasitesi 1.523.094 araç ile %2

Gülnihal Yegane’nin ihracat seferberliğinin başlatıldığı bir ortamda, lojistiğin öneminin  de arttığına dikkat çekerek, konuya ilişkin şunları söyledi:  2016 yılı içinde havayolu kargo taşıma kapasitesi 2.942.784 ton olarak tespit edilmiştir.(DHMI verileri) Ancak tüm dünya ülkelerinde taşıma oranları yıllık %2,5 olarak artış gösterirken Türkiye’de bu oran son on yıl içinde %10 artış göstermektedir. 2018 yılı içinde açılacak olan üçüncü Havalimanı ile bu taşıma kapasitesinin kat be kat artacaktır.

Denizyolu taşıma kapasitesi rekor kırdı

Karayolu ile taşıma kapasitemiz 2016 yılı içinde 1.523.094 araç ile %2’lik artış göstermiştir. (UND verileri)
Denizyolu taşımacılığında ise son 10 yılda %127’lik bir artışla 430,2 milyon ton taşıma gerçekleşmiştir (TEU verileri)
2017 yılı Lojistik anlamında ülkemizde ve çevremizde yaşanan olağanüstü durumlar ve siyasi krizler nedeniyle zor bir yıl olarak geçeceğe benzese de her bir Lojistik firması kendi üzerine düşeni eksiksiz olarak yerine getirdiği sürece mevcuttaki kaliteyi koruma anlamında rekabetçi ekonomideki mücadelede başarılı kalacaktır.

 

Benzer Haberler

Başa dön tuşu