GÜNCEL

Tacikistan’dan Türk Sürücülerine Vize kolaylığı

UND heyeti Tacikistan Büyükelçisi  Mahmadali D. Rajabiyon ve Vize Konsolosu Murodbek Alamov’u ziyaret ederek, Türk sürücülerin Tacikistan vizesi sorununun çözümü için görüştü.

Söz konusu ziyarette, Türk sürücülerinin Tacikistan vize taleplerinin bir ay süreli vize temini ile sonuçlandığı ve her sefer için yeni vize temin edilmek durumunda kalındığı Büyükelçi ile paylaşıldı. Bu durumun ise; hem maliyet hem de süre açısından sorunlar yaşanmasına sebep olduğu aktarılarak Tacikistan vizelerinin daha uzun süreli temin edilmesi talep edildi.
Tacikistan Büyükelçisi  Rajabiyon, UND’nin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek; iki ülke ticaretinin artırılması ve kardeş ülke Türkiye ile ticari ilişkilerin geliştirilmesi yönünde çalışmaların  önemini dikkat çekti.

Türk sürücülerine  bir ay süreli vize yerine 6 süreli vize geliyor

Büyükelçi, vize sürecinde Türk sürücüleri için verilen bir ay süreli vizenin daha uzun süre için verilmesi yönündeki UND heyetinin talebini olumlu değerlendirdiklerini ifade ederek, bundan böyle Türk sürücülerin yapacağı vize taleplerinin 6 ay süreli olarak temin edilebileceğini belirtti.

Benzer Haberler

Başa dön tuşu