LASTİK

Goodyear’dan havayı ve yolu koklayan akıllı lastik

Goodyear’ın IntelliGrip Urban konsept lastiği artırılmış yol güvenliği ve enerji verimliliği sunuyor. Dünyanın lider lastik üreticilerinden Goodyear’ın konsept lastiği IntelliGrip Urban kentsel alanlarda gelecek nesil, otonom elektrikli araçlar için tasarlandı.

İlk kez 2017 Cenevre Uluslararası Otomobil Fuarı’nda ziyaretçilerle buluşan IlnettiGrip Urban konsept lastiği ile ilgili konuşan Goodyear Avrupa, Orta Doğu ve Afrika Başkanı Jean-Claude Kihn; “IntelliGrip Urban konsept lastiğinin teknik özellikleri, gelecekteki kentsel alanlar için geliştirilen araçlara odaklanarak, çalışma süresini ve enerji verimliliğini en üst düzeye çıkarmayı amaçlıyor. Bu, müşterilerine gelişmiş mobilite hizmeti sunmayı hedefleyen hizmet sağlayıcıları için büyük önem taşıyor” dedi.

Yol ve hava koşullarını algılıyor!

Goodyear IntelliGrip Urban, gelişmiş lastik algılama (Sensor-in-Tire) teknolojisi ile otonom araç kontrol sistemlerini desteklemek ve yolcu güvenliğini artırmak için tasarlanmış akıllı bir lastik olarak öne çıkıyor. Goodyear’ın konsept lastiği; yol ve hava koşullarını algılayarak, doğrudan aracın bilgisayar sistemine gönderiyor, böylece otomobilin; hızını, frenlemesini, yol tutuşunu ve dengesini optimize etmesini sağlıyor.

Ayrıca filo operatörleri, kentsel çevredeki enerji verimliliğini ve elektrikli araç filolarının dağılımını artırmak için yuvarlanma direncini azaltan lastiğin uzun boyu ve dar şekli sayesinde de büyük bir fayda sağlayacak. IntelliGrip Urban’ın sensör teknolojisi, operatörlerin lastikle ilişkili sorunları daha önce tespit etmelerini ve çözmelerine yardımcı olacak.

Benzer Haberler

Başa dön tuşu