GÜNCEL

Mercedes-Benz Arocs’lar gövde gösterisi yaptı!

Mercedes-Benz Türk, 13-15 Nisan tarihlerinde İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenen Beton 2017 Fuarı’na katılarak hızlı büyümesini sürdüren inşaat sektörüne verdiği hizmeti güçlendirerek sektör temsilcileriyle bir arada geldi.

Mercedes-Benz Arocs ürün gamı içerisinde ön plana çıkan Mercedes-Benz Arocs 4142 B, Arocs 3332 B, Arocs 1842 LS, Arocs 4142 K araçlarını 9 nolu salonda sergileyen Mercedes-Benz Türk, fuarda, sektörde farklı çözümlere yönelik ihtiyaçları karşılayacak yenilenmiş ürün gamı hakkında tüm ilgilileri bilgilendirdi. Aksaray Kamyon Fabrikası’nda üretilen Arocs’lar yüksek beygir gücünde Euro 6 motorları, kesintisiz delikli şasi profilleri, çok çeşitli üst yapıların kolaylıkla monte edilmesine imkân tanıyan yeni ve mukavemeti artırılmış şasileriyle Beton 2017 Fuarı boyunca ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.
Sülün, “inşaat sektörünün daha da büyüyeceğini öngörüyoruz”
Mercedes-Benz Türk Yönetim Kurulu Başkanı Süer Sülün, “Türk inşaat sektörünün iş kapasitesi ve kapsamı hızlı şekilde artıyor. Türkiye olarak büyük projelere imza atıyoruz. Mercedes-Benz Türk olarak biz de bu oluşuma uygun ürün ve hizmetlerimizle destek veriyoruz. Sektörün nabzını tutan Beton 2017 Fuarı’nda da bu sebeple yer alıyoruz. Önümüzdeki dönemde sektörün daha da büyüyeceğini öngörüyoruz” dedi.
Özbayır, “Türkiye’de inşaat sektörünün ihtiyaçlarına uygun yerli üretimi Aksaray’da gerçekleştiriyoruz”
Mercedes-Benz Türk Kamyon Pazarlama ve Satış Müdürü Bahadır Özbayır, fuarda “Bu yıl Türkiye’de 50.yılımızı kutluyoruz. 30 yılı aşkın süredir de İç Anadolu Bölgesi Aksaray ilinde inşaat kamyonları üretimine devam ediyoruz. Yaklaşık bir yıl önce tüm ürün gamımız ile birlikte inşaat araçlarımızı da yeniledik ve bu alanda çeşitliliği ciddi oranda artırdık. Yeni modelimiz Arocs sektörden son derece olumlu geri bildirimler alıyor. Araçlarımız sektörün ihtiyacına karşılık verebilecek son derece güçlü araçlar ve çok farklı özelliklere sahipler. Bu özelliklerle araçlarımız uzun vadede daha da ön plana çıkacaktır” şeklinde konuştu.
Mercedes-Benz Arocs’lar güçlü, sağlam ve ekonomik

Sağlamlıkları, güçleri ve üstün yakıt ekonomileriyle 120 yıllık tecrübenin ürünü olan Arocs kamyonlar, en zorlu koşullar için üretiliyor. Türkiye pazarına kamyon ve çekici olarak sunulan Arocs, yüksek beygir gücünde Euro 6 motorlar ile donatıldı. Arocs kamyonlar gücü sağlarken verimliliği de artırıyor. İnşaat grubu araçları damper, mikser ve pompa üstyapılarıyla şantiye ve dekapaj alanlarında ve hazır beton taşımacılığında kesintisiz delikli profili sayesinde, çok çeşitli üstyapıların kolaylıkla monte edilmesine imkan tanıyan yeni ve mukavemeti artırılmış şasisi, Arocs kamyonunun gücüne güç katıyor. Bu haliyle Mercedes-Benz Arocs, inşaat kullanımında en zorlu şartlara diş geçiriyor.
Arocs kamyonlarda kullanılan şanzıman ve akslar, motorla uyum içerisinde çalışarak optimum çalışma şartları sunuyor. Arocs kamyonlarda yer alan, tekerleklerin kilitlenmesini engelleyen ABS ve patinajı engelleyen ASR’den oluşan elektronik fren sistemi EBS ve standart olarak sunulan üç kademeli güçlendirilmiş motor freni, sürücünün işini kolaylaştırıyor. Araçlarda opsiyonel olarak sunulan PowerBrake sayesinde motor freni gücü daha da artırılıyor.
Yeni ürün gamına mikser kullanımına uygun Arocs 3332 B, 3342 B, 4142 B ve hafifletilmiş mikser 3236 B araçlar sayesinde tüm hazır beton uygulamalarına uygun bir Mercedes-Benz Arocs mutlaka bulunuyor. Arocs pompa araçları Arocs 3342 P, Arocs 4142 P ve Arocs 4442 P olmak üzere her uzunlukta pompa üstyapısı için bir seçenek mevcut. Kısa kabinli Arocs 1842 LS çekici mikser treyler ile beraber kullanılmaya uygun olarak tasarlandı. Bu araçlarda standart olarak otomatik şanzıman ve pompa üstyapısına uygun yüksek tork çıkışlı PTO (NMV) bulunuyor.
Mercedes-Benz Türk, Türkiye’deki her üç kamyondan ikisini üretiyor
Mercedes-Benz Türk, günümüzde Türkiye’de üretilen her üç kamyondan ikisine imza atıyor. İnşaat sektörünün değişen ve gelişen ihtiyaçlarına hızlı şekilde yanıt veren Mercedes-Benz Türk’ün, yeni ürünleriyle de piyasada fark yaratacağına inanılıyor. Pompa üstyapılı araçlarını Almanya’daki Daimler AG Wörth Fabrikasından temin edip müşterilerine sunan şirket, düşük bakım maliyetleri ve avantajlı yedek parça fiyatlarıyla araçlarını sektörde tercih edilen ürünler olarak konumlandırdı. Dünyanın en yüksek kalite standartlarıyla üretilen Mercedes-Benz kamyonlar, en zor kullanım şartlarında bile en yüksek performansı kesintisiz sunuyorlar.
Beton transmikser şoförlerini Mercedes-Benz Türk eğitiyor
Mercedes-Benz Türk ve Türkiye Hazır Beton Birliği’nin 12 yıllık işbirliği, 2017 yılında da sürüyor. Yıl boyu her ay, başta büyük şehirler olmak üzere Türkiye’nin farklı kentlerinde transmikser şoförleri için Mercedes-Benz Türk sponsorluğunda eğitimler gerçekleştiriliyor. 2017 yılı eğitimleri 9 Ocak tarihinde Erzurum’da başladı ve Samsun, İstanbul, İzmir, Kayseri, Trabzon ve Ankara’da devam ediyor.
Türkiye Hazır Beton Birliği, mesleki bir kuruluş olarak hazır beton sektörünü her yönden geliştirerek, uluslararası standartlara uygun, kalite bilinci yüksek bir sektör haline getirmek amacıyla eğitim faaliyetlerine özel ve kamu kuruluşları desteğini alıyor. Bu hedefi destekleyen Mercedes-Benz Türk, 2005 yılından beri kesintisiz olarak transmikser şoförleri kursu sponsorluğunu üstleniyor. Mercedes-Benz Türk’ün yılların tecrübesine sahip kadrolu uzman eğitmenleri tarafından hazırlanan ve sürekli güncellenen eğitim içeriği ile teorinin yanında pratik eğitimlerle katılımcıların gerçek senaryolar için en iyi şekilde hazırlanması sağlanıyor.
Bu eğitim ile Mercedes-Benz Türk’ün amacı; transmikser şoförlerini mesleki anlamda bilinçlendirmek, hem teori hem pratiğe yönelik gelişmelerini sağlamak ve ehliyetli operatörlerin istihdamını teşvik etmek. Eğitim içeriğinde; araç bakımı, ekonomik ve güvenli sürüş tekniklerinden, transmikser kullanım kurallarından iş güvenliğine kadar birçok konu ele alınıyor.
Eğitim amacıyla THBB’ne tahsis edilen bir adet Mercedes-Benz mikser üstyapılı eğitim aracı ile kursiyerler teoride edindikleri bilgileri trafiğe kapalı bir alanda sürüş sırasında pratiğe dönüştürme fırsatına sahip oluyorlar. Eğitim aracı üzerinde devrilmeme eğitimi, aracın offroad ve onroad olmak üzere farklı zemin ve şartlarda kullanımına ilişkin bilgiler, uygulamalı olarak veriliyor. Yılda yaklaşık 1.000 kişiye verilen bu eğitimlerin sonunda sınavlar yapılarak, başarılı olanlara Milli Eğitim Bakanlığı ve Türkiye İş Kurumu’nun onayının da bulunduğu sertifikalar veriliyor.

Benzer Haberler

Başa dön tuşu