GÜNCELOTOMOTİV DÜNYASI

Toyota lojistik ağı karbon salınımını azaltıyor

Toyota, yeni teknolojileri kullanarak karbon salınımını azaltmaya devam ediyor. Toyota, Avrupa’da Hollandalı VDL Groep ile güçlerini birleştirerek Avrupa’da Toyota’nın sıfır emisyonlu hidrojen teknolojisine sahip ağır ticari araçları kullanmaya başlıyor.

  • Bu işbirliği, karayolu taşımacılığı sektöründe dekarbonizasyonu hızlandırmayı amaçlıyor. Aynı zamanda Toyota Avrupa’nın 2040’a kadar tamamen karbon nötr olma hedefine de önemli katkılar sağlayacak.

İşbirliğiyle birlikte lojistik rotalarda karbon azaltımı için büyük bir potansiyel görülüyor. Hidrojen sistemlerinin daha düşük kütleye sahip olması, ağır ticari araçların daha fazla yük taşımasına imkan tanıyor. Bununla birlikte hidrojenin hızlı bir şekilde ikmalinin yapılması da taşımacılık için büyük avantaj sağlıyor. Dizel yakıt kadar hızlı doldurulabilen hidrojenin daha yoğun kullanımı ise, sürdürülebilir altyapının olgunlaşmasına da katkı sağlayacak.

Toyota Avrupa’nın lojistik rotalarında

VDL Groep’un ilk yakıt hücreli ağır ticari aracı 2023 yaz aylarında yapılacak ve sayı kademeli olarak artırılarak sonbahar aylarından itibaren Toyota Avrupa’nın lojistik rotalarında yerini alacak.

Yakıt hücreli kamyonlar Avrupa hidrojen ekosisteminin büyümesinde önemli bir role sahip. Aynı zamanda taşımacılık sektörünün karbondan arındırılmasını ve ekolojik enerji geçişini destekliyor. Yakıt hücreli ağır ticari araçlar tarafından kullanılacak istasyonlar, diğer hidrojen araçlarını kapsayacak şekilde genişletilebilecek. Bu yeni proje, Toyota’nın hidrojen ekonomisine geçişi hızlandırmak amacıyla binek araçlar, hafif ticari araçlar, tekneler, trenler ve otobüsler de dahil olmak üzere çok sayıda partnerle hayata geçirdiği pek çok projeden biri olarak dikkat çekiyor.

Benzer Haberler

Başa dön tuşu