GÜNCELLOJİSTİK

Sarp Intermodal’dan 30 bin metrekarelik depo yatırımı

Sarp Intermodal, Pendik’te 10 bin, Gebze’de 20 bin metrekare kapasiteli iki depo yatırımı gerçekleştirdi.

  • Lojistik sektöründe 9 yılı geride bırakan ve 2023’te 900 milyon TL’lik yatırım yapan Sarp Intermodal, Pendik’te 10 bin metrekare, Gebze’de ise 20 bin metrekare kapasiteli iki depo yatırımı gerçekleştirerek Kontrat Lojistiği’nde büyümeye devam ediyor.

Sarp Intermodal Kontrat Lojistiği Genel Müdürü Ayhan Türkmen, yüksek inşaat maliyetleri, gayrimenkul fiyatlarındaki artışlar ve döviz kurlarındaki oynaklıklara dikkati çekti.

Bu hususlar yatırımcıların tereddütlerini artırdığı için depo arzının talebi karşılamakta zorlandığını söyleyen Türkmen, “Hemen hemen tüm depo yatırımcıları, talebe göre inşaat yapma eğilimindeler. Bu da henüz depo inşaatının başlangıcında, potansiyel kiracı ile sözleşme yaparak devam etmek anlamına geliyor. Dolayısıyla kiracıların da 1 yıl ve ötesini öngörerek hareket etmeleri gerekiyor. Uçtan uca hizmet stratejimiz kapsamında depolama yatırımına büyük önem veriyoruz. Bu iki yeni depomuz, talepleri karşılamamızda kolaylık sağlayacak” diye konuştu.

“Depolama maliyetleri döviz bazında yüzde 20 arttı”

Kapasitenin azalması nedeniyle depolama metrekare maliyetlerinin döviz bazında geçen yıla göre yüzde 20’den fazla arttığına işaret eden Türkmen, “Kontrat Lojistiği operasyonlarımız için Pendik’te Sabiha Gökçen Havaalanı’na çok yakın konumdaki, 10 bin metrekare raflı ilk depomuzu Aralık itibarıyla devreye aldık. Gebze’de TEM otoyoluna yakın lokasyondaki ikinci depomuz ise mayıs ayında raflı bir şekilde operasyona hazır olacak. 23 bin paletlik bir kapasite ve mezanin (katlı raf) alanlarımızla bu depomuzda da müşterilerimize hizmet vermeye başlayacağız” bilgilerini paylaştı.

Güçlü dijital altyapı ve deneyimli ekiple hizmet veriyor

Depo yönetim sistemi yazılımlarıyla müşteri sistemlerini entegre ettiklerini vurgulayan Türkmen, bu sayede müşterilerinin stoklarını ve sipariş durumlarını online olarak görebildiklerini anlattı.

Türkmen, deneyimli ekipleri sayesinde birçok sektörden markaya hizmet verdiklerinin altını çizerek, şunları da kaydetti: “Seçkin müşterilerimizin Kontrat Lojistiği beklentilerine uygun olacak şekilde ve çalışanlarımızı, İSG, kanuni ve sistemsel gereklilikleri de dikkate alarak yüksek standartlarda depolama hizmeti veriyoruz. Müşterilerimizin lojistik süreçlerini depolama, sipariş & iade yönetimi ve katma değerli hizmetlerle yönetiyoruz. İş ortaklarımızın asıl işlerine odaklanmalarına imkân tanıyarak, maksimum fayda ile tedarik zincirlerini optimize etmeye çalışıyoruz.”

Benzer Haberler

Başa dön tuşu