DÜNYAŞirket Haberleri

Borusan Cat yeni revizyon merkezini Atyrau’da açtı

Borusan Grup şirketlerinden Borusan Cat, Kazakistan’daki ikinci revizyon merkezinin açılışını gerçekleştirdi. Borusan Cat Sertifikalı Revizyon Merkezleri ile iş makinesi komponentlerine ikinci ömür sağlayarak müşterilerinin maliyetlerini azaltan ve döngüsel ekonomiye katkı sağlayan şirket, Atyrau’da yeni açtığı 4 bin m2’lik tesis ile bölgedeki müşterilerine hizmet verecek.

“Daha İyi Bir Dünya İçin Çözüm Üretiriz” anlayışı ile Türkiye’nin yanı sıra Azerbaycan, Gürcistan, Kazakistan, Kırgızistan ve Uzak Doğu Rusya’da faaliyetlerini yürüten Borusan Cat, yurtdışındaki üçüncü, toplamda ise beşinci Revizyon Merkezi’ni Kazakistan’ın Atyrau şehrinde açtı. Tesis açılışına, Borusan Cat üst yönetiminin yanı sıra, Kazakistan Ticaret Müşaviri Erk Oyal ve Atyrau Vali Yardımcısı Umarov Yerbolat Bulatzhanovich katıldı.

Borusan Cat Sertifikalı Revizyon Merkezleri ile kullanım ömrünü tamamlamış motor, güç, hidrolik gibi iş makinesi ana bileşenlerine (komponentlere) ikinci bir ömür kazandıran böylelikle yeni ekipman alımı yerine müşterilerine maliyet avantajlı ve döngüsel ekonomiye katkı sağlayan bir çözüm sunan şirket, yeni tesisi ile Batı Kazakistan’da bulunan müşterilerine sunduğu hizmet kapsamını genişletecek.

Kazakistan’daki büyüme sürüyor

Atryau’ya gerçekleştirilen yatırımın, Borusan Cat’in Kazakistan’da gerçekleştirdiği ikinci revizyon merkezi yatırımı olduğunu belirten Borusan Cat İcra Kurulu Başkanı Özgür Günaydın, şirketin bu bölgedeki hedefleri hakkında şu değerlendirmede bulundu:

“Revizyon merkezlerimizin ilkini Kazakistan’ın Karaganda şehrinde hayata geçirdik. Cat® tarafından dünyanın en iyi tesislerinden biri olarak seçilen bu merkezimizi zamanla Türkiye’de Gebze ve Ankara’da açtığımız tesisler ile Uzak Doğu Rusya’daki tesisimiz izledi. Batı Kazakistan’da bu çapta hizmet verebilen bir başka revizyon merkezinin olmayışı ve bölgede bulunan müşterilerimizden gelen geri bildirimler neticesinde de Atyrau’da yeni Revizyon Merkezimizi hayata geçirdik. Tüm ülkelerdeki revizyon merkezi sayımızı 5’e çıkarmış olduk. Yaklaşık iki yıl süren ve toplamda 8 milyon dolarlık bir yatırımla hayata geçirdiğimiz Atyrau tesisimiz bölgedeki istihdama da katkı sağlayacak. Yeni tesisimiz ile özellikle petrol arama ve işletme işiyle uğraşan müşterilerimizin taleplerini artık çok daha kapsamlı bir şekilde karşılayacağız.”

İpek Yolu’nun kalbindeki varlığını güçlendiriyor

Tarihi öneme sahip İpek Yolu’nun kalbinde bulunan Kazakistan’ın, sahip olduğu stratejik önem ile bir ticaret ve kültür başkenti olduğunu belirten Günaydın, “Borusan Cat olarak bölgedeki hizmet ve çözümlerimizi her sene artırıyor, müşterilerimize değer yaratıyoruz. Teknoloji ve dijitalleşme ile kendini sürekli yenileyerek sektörde farklı bir noktada bulunan Borusan Cat, İpek Yolu’nun kalbinde yer alan Kazakistan’a gerçekleştirdiği yatırımlarla bölgedeki varlığını güçlendirmeye devam ediyor” dedi.

Doğadan ilham alıp, geleceğe ilham veriyor

Borusan Holding ve Grup şirketleri sürdürülebilirliği iş süreçlerinin temel taşı olarak görüp kapsayıcı bir şekilde ele alırken iklim, insan ve inovasyon odak alanlarında çalışmalarını yürütüyor. Sürdürülebilirliği, paydaş temelli bir yapılanma olarak gören ve doğayı iş süreçlerine katarak, tüm yaşam için “fayda” üretmek adına çalışan Borusan, dünyadan ilham alıyor, geleceğe ilham veriyor.

Benzer Haberler

Başa dön tuşu