ÜST YAPI

TREDER depremzede öğrencilere akıl ve zeka oyunları dağıttı

Treyler Sanayicileri Derneği (TREDER), İskenderun ve Antakya’da depremden etkilenen öğrencilere psiko sosyal destek sağlarken “Akıl ve Zeka Oyunları Sınıfları” oluşturmak amacıyla bir program başlattı.

TREDER sosyal sorumluluk projelerine depremzede öğrenciler ile devam ediyor. TREDER’in destekleriyle İskenderun ve Antakya’da depremzede öğrenciler için Akıl ve Zeka Oyunları Programı hayata geçti.

Programı yürüten TREDER Genel Sekrteri Göktan Güçlü, dört okula toplamda 480 kutu oyunu teslim ettiklerini söyledi. Bu okulların birleştirilmiş okullar olduğunu, 10 okula eşdeğer sayıda görencinin eğitim aldığını bu nedenle programdan çok sayıda öğrencenin faydalanacağını söyledi.

Programın detayları hakkında bilgi veren Güçlü, “Atakaş Konteyner Kent 100.Yıl Orta Okulu’nda Okul Müdürü Adem Bilgin’i ziyaret ettik. Bu öğrencilerimiz çok zor koşullarda eğitim alıyorlar. Bu nedenle onların morallerini düzeltmek, takım ruhunu geliştirmek için eğitim içerikli yarışmalar ve oyunlar yaptık. Bu yarışma sonucunda öğrencilerimize; spor malzemeleri, kalemler, boya setleri, antrenman setleri gibi hediyeler verdik.” dedi.

Öğrencilerin eğitimlerin kesintisiz ve kaliteli bir sekilde devam etmesi için İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Haytaz ve İlçe Milli Eğitim Özel Büro Proje Koordinatörü Merve Gülbeyaz Solmaz koordinatörlüğünde projeler geliştirililerek sürdürülebilir yol haritası oluşturulduğunu açıklayan Güçlü, şöyle devam etti: “Bu kapsamda TREDER tarafından İskenderun Mevlana İlkokulu Müdürü Tahir Coşkun’a, Antakya TOKİ Şehit Ömer Faruk Adaş İlkokulu Müdürü Fatma Bozkurt’a, Antakya Şehit Mehmet Şenol Çiftçi İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Şükrü Yılmaz’a, Antakya Hatay Ortaokulu Müdürü Ali Demir’e toplam 480 kutu akıl ve zeka oyunu teslim ettik. Oluşturulan Akıl ve Zeka Oyunları Sınıfları sayesinde çocuklara bir yandan daha verimli vakit geçirmeleri imkanı sunulurken bir yandan da eğitim ve öğretimlerine destek sağlandı. Yakın zamanda düzenlenecek bir turnuva için de önemli bir adım atılmış oldu. Hediyeler Antakya İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Kubilay Kurt ve Selçuk Balcı’nın katılımıyla yapılırken ileriye yönelik planlamalar da görüşüldü.”

Benzer Haberler

Başa dön tuşu