OTOMOTİV DÜNYASI

Bodrum’daki BMW Pop-Up Store Yeni BMW XM’i Ağırlıyor

Borusan Otomotiv’in Türkiye distribütörü olduğu BMW’nin Retail Next konsepti çerçevesinde geliştirdiği yeni nesil satış noktası BMW Pop-Up Store, ilk seri üretim hibrit motorlu BMW M otomobili Yeni BMW XM’e ev sahipliği yapıyor. Türkiye’de ilk kez Mandarin Oriental Bodrum’daki BMW Pop-Up Store’da sergilenen Yeni BMW XM, 27 Ağustos’a kadar otomobil tutkunlarıyla buluşacak.

Yeni BMW XM kokpit

BMW Group’un Amerika’daki Spartanburg Fabrikası’nda üretilen Yeni BMW XM, müşteri memnuniyeti ve sürdürülebilir lüksü merkeze alan BMW Pop-Up Store’da görücüye çıkıyor. Perakende çözümlerinde geleceğin temellerini atan Retail Next konseptiyle benzersiz bir deneyim vadeden BMW Pop-Up Store’u ziyaret edenler, Yeni BMW XM’i yakından inceleme fırsatı bulacak. BMW’nin amiral gemisi Yeni BMW 7 Serisi’yle kapılarını açtıktan sonra Yeni BMW XM’i ağırlayan BMW Pop-Up Store, Ekim ayına kadar BMW’nin üst segmentteki farklı modellerine de ev sahipliği yapacak.

Yeni BMW XM Hakkında

İlk seri üretim hibrit motorlu BMW M otomobili olan Yeni BMW XM, plug-in hybrid elektrik motoruna eşlik eden 4.4 litre hacminde, V8 silindirli, 653 beygir gücündeki M TwinPower Turbo beslemeli içten yanmalı motora sahip. M ruhunu yansıtan yüksek devir çevirme karakteriyle fark yaratan Yeni BMW XM, M HYBRID motor teknolojisi ve 8 ileri M Steptronic şanzımanıyla 0’dan 100 km/s hıza sadece 4.3 saniyede ulaşıyor. 88 kilometreye varan tamamen elektrikli menzile sahip olan ve 140 km/s hıza kadar emisyonsuz bir sürüş sunan Yeni BMW XM, kombine olarak 1.5-1.6 lt/100 km yakıt tüketimiyle dikkat çekiyor. 

BMW’nin yeni tasarım anlayışıyla şekillenen Yeni BMW XM, SAV formlarındaki kaslı gövdesi, sportif silüeti ve çarpıcı arka tasarımıyla gelecekten izler taşıyor. BMW’nin lüks segmentteki modellerinde kullanılan iki ayrı üniteye ayrılmış farları ve aydınlatmalı dev BMW böbrek ızgaraları Yeni BMW XM’in lüks ve çarpıcı duruşunu destekliyor. 

Uzun aks aralığı, güçlü oranlar ve modele özgü tasarlanmış 21 inç boyutundaki jantlar otomobilin yan profildeki güçlü görünümünü desteklerken hafif alaşımlı, M departmanı imzalı 23 inç jantlar ise Yeni BMW XM’i hem sürüş hem de görünüm bakımından benzersiz bir seviyeye çıkarıyor. Dikey tasarımlı, M çift çıkış egzozlar, alışılmışın dışında tasarlanmış maksimum aerodinamiğe uygun rüzgarlık ve dik arka cam Yeni BMW XM’in arka görünümünü oluşturuyor. LED teknolojisine sahip arka farlarının heykelsi tasarımı ise otomobilin güçlü duruşuna gönderme yapıyor. 

Retail Next Konsepti Hakkında

Fijital yolculuğun öne çıktığı bir dönüşüm projesi olan Retail Next konsepti, otomobilin bir yıldız olarak konumlandırıldığı showroom tasarımından, müşteri ve otomobilin birlikte merkezde olduğu bütüncül bir anlayışa geçişi temsil ediyor. Daha esnek, ölçeklenebilir ve fütüristik tasarıma sahip BMW Pop-Up Store, satın alma sürecindeki tüm ihtiyaçların tek bir noktadan karşılandığı ferah ve konforlu alanlar sunuyor.

Benzer Haberler

Başa dön tuşu