GÜNCELKAMYON HABERLERİSON DAKİKA KAMYON HABERLERİTeslimat Haberleri

100. Yıla özel tasarlanan Renault Trucks, AGİT Uluslararası Nakliyat filosunda

AGİT Uluslararası Nakliyat, Renault Trucks’ın Türkiye Cumhuriyeti’nin 100.yılına özel tasarladığı Prestige çekicisinin sahibi oldu.

Renault Trucks, en iddialı çekicisi olan Prestige modelini Cumhuriyet’in 100. yılına özel tasarlamıştı. Mersin merkezli AGİT Uluslararası Nakliyat, alımını yaptığı bu özel tasarım çekici ile filosuna prestij kattı.

Gıda lojistiği hizmeti sunan AGİT, frigorifik araçlarıyla ağırlıklı olarak yaş meyve sebze taşıma operasyonlarını yürütüyor. Tüm Avrupa ve Balkan ülkelerine soğuk zincir ile bölgesinden ihraç edilen gıda ürünlerinin lojistiğini sağlıyor. İlk Renault Trucks aracını 2019 yılında filosuna katan AGİT, Renault Trucks T serisi çekicilerini yurt içinde bir kahve zincirinin ürünlerini taşımak üzere görevlendiriyor. Yeni Renault Trucks Prestige’in ise ay yıldız, kırmızı beyaz özel tasarımı ile hem yurt içi hem de yurt dışı güzergahlarda kullanılması planlanıyor.

Yeni aracın teslimatı, Mersin’de AGİT Yönetim Kurulu Başkanı Muazzez Araç, Renault Trucks Bayi Ağı Ticari Direktörü Özgür Fırat, Erman Ticari Araçlar Genel Müdürü Ahmet Gözü ve Renault Trucks Finans Ülke Satış Müdürü Emrah Barış’ın katılımlarıyla gerçekleştirildi.

“Prestijiniz olmadığı zaman başarıya gidemezsiniz”

Aynı zamanda UND Yüksek İstişare Konseyi Üyesi de olan Muazzez Araç, bölgesinde lojistik sektörünün aktif kadın yöneticilerinden biri. Teslimat sırasında açıklamalarda bulunan Muazzez Araç; “Renault Trucks çekicilerden memnuniyetimizi 100.yıl özel tasarım aracı ile taçlandırmak istedik. Milli duyguları yüksek bir aile şirketi olarak bu araçla yollarda olacağımız için onur duyuyoruz. Öte yandan Prestige, Turbo Compound teknolojisine sahip ilk Renault Trucks aracımız olacak. Bu özel teknolojinin sağlayacağı yakıt tasarrufunu deneyimlemek için de oldukça heyecanlıyız” dedi.

Renault Trucks T serisi, yakıt tüketimi ve CO2 emisyonlarını daha da düşürmek üzere opsiyonel olarak Turbo Compound teknolojisine sahip DE13 motorlarla donatılıyor. Bu motorlar, yeni teknolojilerin ve özel hizmetlerin entegrasyonu ile birleştiğinde önceki nesil Renault Trucks motorlarına kıyasla %10’a kadar yakıt tasarrufu sağlıyor.

Cumhuriyet’in 100 yılına özel tasarlandı

Renault Trucks Bayi Ağı Ticari Direktörü Özgür Fırat açıklamasında; “Renault Trucks kamyon ve çekici modelleri, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’deki kullanıcılarımız tarafından düşük yakıt tüketimleri ile takdir ediliyor. Turbo Compound teknolojisi ise optimum performans için %10’a kadar daha fazla yakıt tasarrufu sunarak toplam sahip olma maliyetlerini bir adım daha ileriye taşıyor. Prestige çekicimiz ise estetik, konfor ve güç çıtasını yukarıya çıkartan bir araç. Dolayısıyla Cumhuriyet’in 100 yılına özel tasarladığımız kırmızı -beyaz aracımız bu modelin özellikleri ile çok güzel birleşti. AGİT Uluslararası Nakliyat’a bu özel tercihleri için teşekkür ederiz” dedi.

“Şoförlük mesleği imajının iyileştirilmesi için akademik eğitim önemli”

Muazze Araç, teslimat sırasında lojistik sektörünü de değerlendirdi; “2006’dan bu yana en çok zorlandığımız yıl, 2023 oldu diyebiliriz. Küresel anlamda yaşanan sıkıntıların yanı sıra yaşadığımız deprem afeti bölgemizi oldukça etkiledi. Deprem sonrasında lojistik sektörünün hareketliliği devam etse de belirli bir süre sonra ihracatta duraksama yaşandı. Maliyetlerin oldukça artması da lojistik şirketlerini zorladı.”

Kalifiye sürücü ve sürücülerin vize problemlerine dikkat çeken Muazzez Araç; “Sürücüleri, iş ortağımız olarak görsek de sürücülük mesleğine talep giderek azalıyor ve istihdamda sorun yaşayabiliyoruz. Bu sorunun çözülmesi için akademik anlamda girişimlerin bulunulması gerektiğini düşünüyoruz. Çok kıymetli bir meslek ancak eğitim alanında boşlukta kalıyor. Şoförlük mesleği imajının iyileştirilmesi için akademik eğitim önemli. Öte yandan vize sorununun da bir an önce çözüme kavuşturulması gerekiyor. Bir sürücünün vize alması üç ayı bulabilirken, red de alınabiliyor. Bu durum, lojistik şirketlerini zamanında yapmaları gereken teslimatlarda oldukça zorluyor” diye belirtti.

Benzer Haberler

Başa dön tuşu