KARSANOTOMOTİV DÜNYASI

Karsan elektrikli e-JEST ve e-ATAK İtalyanları taşıyacak!

Avrupa’nın ulaşım altyapısının elektriklenmesinde öncü rol oynayan Karsan, hedef pazarlarında yeni ihaleler kazanmaya devam ediyor. Bu kapsamda, İtalya merkezli kamu alım kurumu Consip’in açtığı ihalenin kazananlarından biri olarak Karsan, toplam 320 adedi kapsayan 6 ve 8 metre elektrikli lotları için yeni bir çerçeve sözleşmeye daha imza attı. Bu çerçeve sözleşme ile Karsan, önümüzdeki dönemde İtalya’daki operatörlerden yeni e-JEST ve e-ATAK siparişi almayı hedefliyor.

Avrupa’da toplu ulaşımın dönüşümündeki öncü rollerine devam ettiklerini söyleyen Karsan CEO’su Okan Baş, “Kendini kanıtlamış araçlarımız, Avrupa başta olmak üzere dünyada da ciddi derecede talep görüyor. Karsan e-JEST, son 3 yıldır aralıksız olarak Avrupa’nın en çok satılan elektrikli minibüsü. e-ATAK ise Avrupa’da kendi segmentinde iki yıldır liderliği kimseye bırakmıyor. Karsan, Avrupa’nın toplu taşımasının elektrikli dönüşümünde en fazla tercih edilen markalardan. İmzalamış olduğumuz bu yeni çerçeve sözleşme ile hedef pazarlarımızdan biri olan İtalya’da güçlü büyümemizi sürdüreceğiz” dedi.

Global bir marka olma yolunda büyük adımlar atmaya devam eden Karsan, Avrupa’nın toplu ulaşımını elektrikli araçlarla yenilemek için çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Avrupa’nın da önde gelen üreticileri arasında yerini alan Karsan, geliştirdiği yüksek teknolojili modellerle dünyanın dikkatini çekiyor. Bu kapsamda Karsan, en önemli ana pazarlarından İtalya’da kazandığı ihalelere yenilerini eklemeye devam ediyor. 2022 sene sonunda İtalya merkezli kamu alım hizmeti veren Consip kurumunun gerçekleştirdiği ihaleyi kazanan Karsan, 8 metre elektrikli lotunda ihale sonucuna göre e-ATAK modeli ile birinci sırada yer alarak, ipi yine önde göğüsledi. 

İtalya’da Karsan yayılımı artıyor!

İtalya’da toplu taşımayı elektrikli ulaşıma dönüştürmede öncü rol üstlenen Karsan, ülkedeki en büyük ihalelerden birini daha kazanmış oldu. Karsan, Consip ile 6 ve 8 metre elektrikli araç alımı için imzaladığı 18 aylık çerçeve anlaşması kapsamında, yeni e-JEST ve e-ATAK siparişleri almayı hedefliyor. Halihazırda Verona, Legnago, Sendrio, Alghero, Olbia, Catania, Catanzaro gibi İtalya’nın kuzeyinden güneyine pek çok farklı şehrinde 34 adet elektrikli aracı ile hizmet veren Karsan, yeni alacağı siparişler ile beraber ülkedeki yayılımını da genişletmeyi amaçlıyor. Avrupa’da toplu ulaşımın dönüşümündeki öncü rollerine devam ettiklerini söyleyen Karsan CEO’su Okan Baş, “Kendini kanıtlamış araçlarımız, Avrupa başta olmak üzere dünyada da ciddi derecede talep görüyor. Karsan e-JEST, son 3 yıldır aralıksız olarak Avrupa’nın en çok satılan elektrikli minibüsü. e-ATAK ise Avrupa’da kendi segmentinde iki yıldır liderliği kimseye bırakmıyor. 2023 yılında da araçlarımız liderliğe doğru koşmaya devam ediyor” dedi.

İtalya’da güçlü büyümemiz devam edecek!

Karsan’ın elektrikli araçlarıyla İtalya pazarına giriş yaptığını ifade eden Okan Baş, “Ana pazarlarımızdan olan İtalya’da bugün itibarıyla 34 adet elektrikli aracımız yollarda. Hem mevcut siparişlerimiz hem de bu çerçeve sözleşme ile alacağımız yeni siparişlerle İtalya’daki elektrikli araç parkımızı 200 adedin üzerine çıkartmayı hedefliyoruz. Karsan, Avrupa’nın toplu taşımasının elektrikli dönüşümünde en fazla tercih edilen markalardan. Bu yeni ihaleyle hedef pazarlarımızdan biri olan İtalya’da güçlü büyümemizi sürdüreceğiz” diye konuştu.

Benzer Haberler

Başa dön tuşu