LOJİSTİK

Hem Çevreci, Hem Ekonomik!

Iveco’nun çevreci yeni nesil kamyonları Avrupa genelinde lojistik firmaları tarafından büyük ilgi görüyor.
Özellikle IVECO’nun Stralis modeli, rakiplerine oranla birçok avantaja sahip. XP ve NP seçenekleri ile pazara sunulan Yeni Iveco Stralis’in NP modeli sıkıştırımiş doğal gaz ile çalıyor. Ülkemizde de LNG ve CNG yakıtlarının satıldığı istasyonların yaygılaştırılması için yoğun çalışmalar yapılıyor. LNG ve CNG yakıt kullanan Iveco’nun bu modelleri, Avrupa’nın dev lojistik firmaları tarafından suratle filolarına dahil ediliyor.
1 depo yakıtla tam 1500 km yol yapabiliyor.
480 beygir gücündeki motora sahip Iveco Stralis NP, 1 depo yakıtla tam 1500 km yol yapıyor. Bu da uzun yol çalışan sürücülerin sık sık yakıt almalarını ortadan kaldırıyor.
Yakıt olarak LNG kullanan Iveco Stralis NP, çevreye verdiği sıfır zararla da takdir topluyor.
İveco’nun çevreci kamyonlarının yakıt olarak kullandığı LNG nedir?
LNG aslında yüzde yüz saf doğalgazdır. Doğal gaz, atmosfer basıncında -162°C’a kadar soğutulduğunda yoğuşarak sıvı faza geçmekte ve “Sıvı Doğal Gaz” (LNG-Liquified Natural Gas) olarak adlandırılmaktadır. LNG, kokusuz, renksiz ve zehirli olmayan, sıvı fazda bir yakıttır. Sıvı fazında taşınmakta ve depolanmaktadır. Tüketime, gaz fazında sunulmaktadır.

LNG ile yüksek miktardaki doğal gaz, düşük basınçlar altında hacmi yaklaşık 600 kez küçültülerek sıvı halde saklanabilmektedir

Benzer Haberler

Başa dön tuşu