LOJİSTİK

Kamyoncu ne sever, ne sevmez?

Bir lastik firmasının özellikle ağır vasıta sahipleri ve şoförlerine yönelik yaptığı araştırma, vefakar şoförlerin iç dünyasını ortaya koydu.

kamyon-haber-kamyon-haberleri12 ilde, inşaat-hafriyat işinde çalışan, damperli kamyonlar, bölgesel taşımacılık yapan her türlü yük taşıyan kasalı kamyon ve tırlar, uluslararası taşımacılık yapan şehirlerarası otobüs ve şehir içi otobüs kapsamında 275 firma sahibi ve 325 araç sahibi/şoför ile yapılan araştırma sonuçlarına göre;

Ekonomik zorluklar ve ailelerinden ayrı kalmak en büyük sorunları
Ticari araç şoförlerinin karşılaştıkları en büyük zorlukların başında yorgunluk, uykusuzluk, ailelerinden ayrı kalmak, yalnızlık, sıkılmak ve ekonomik zorluklar geliyor.

Araçları şoförlerin her şeyi
Şoförler kullandıkları araçlarla duygusal bir bağ kuruyor; araçlarını evim, ailem, çocuğum, ekmek teknem, can dostum, yol arkadaşım, her şeyim, hayatım olarak nitelendiriyor.

Şoförler sosyal medya aşığı
Yapılan araştırma şoförlerin çok sosyal olduklarını da ortaya koydu. Çağımızın iletişim aracı sosyal medya konusunda şoförler çok önde. Neredeyse şoförlerin %75’i internet ve sosyal medyayı etkin bir şekilde kullanıyor.

Ve lastik tercihleri
Ağır vasıta şoförleri için lastik çok önemli…
Peki şoförler lastik seçerken nelere dikkat ediyor… Şoförlerin lastik tercihlerinde ürünün ömrü, yol tutuşu ve fiyatı öncelikli olarak öne çıkıyor.
Peki hangi markayı daha çok tercih ediyorlar?
Yapılan araştırmada; araştırmaya katılanların nerdeyse %30’luk bölümü tercihini Lassa’dan yana koydu. Başka bir deyişle araştırmaya katılan şoförlerin en sevdiği üç markadan biri Lassa…

Benzer Haberler

Başa dön tuşu