LOJİSTİKMANŞET

UND Başkanlık Seçimini Şerafettin Aras Kazandı

Bu yıl kuruluşunun 50. yılını kutlayan Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) Seçimli 41. Olağan Genel Kurul Toplantısı, İstanbul The Green Park Pendik Hotel’de yapıldı.

UND Yönetim Kurulu başkanı Şerafettin Aras ve Nagihan Soylu başkanlık için yarıştı. Genel Kurula 893 üye katıldı ve 12 sandıkta toplam 854 oy kullanıldı. Mavi liste ile seçime giren Serafettin Aras, geçerli sayılan 852 oyun, 536’sını aldı. Beyaz liste ile seçime katılan Nagihan Soylu ise 316 oy aldı.

Aras,”Bu sektöre borcumu ödemek için bu yola çıktım”

Sandıklara gitmeden önce sektör temsilcilerine seslenen Aras, tüm bölgeleri tek tek gezdiklerini, yaptıklarını ve yapacaklarını anlattıklarını belirterek, “44 yıldır parçası olduğum bu sektöre borcumu ödemek için bu yola çıktım. Yurtdışında ve yurtiçinde bizim sorunlarımızı, sizlerin sorunlarını talip olduğum 3 yıllık görev sürem boyunca, sizden aldığım güçle çözmek için 7-24 saat çalışacağıma söz veriyorum” dedi.

UND Başkan adayı Nagihan Soylu ise yaptığı konuşmada projelerini ve yapacaklarını anlattı. Şeraffetin Başkan ile çok iyi, dostane bir kampanya dönemi yaşadıklarını söyleyen Soylu, “Şerafettin Başkanıma çok teşekkür ediyorum. Kendisiyle birlikte, çok uygun, çok mütevazı ve barış içerisinde bir kampanya yürüttük” dedi.

Seçim sonrasında da tam bir demokrasi havası vardı

Genel Kurul gibi seçim sonrasında da tam bir demokrasi havası vardı. Seçimi kazanan Şerafettin Aras, rakibi Nagihan Soylu ve eski Başkan Çetin Nuhoğlu ile birlikte kürsüye çıktı. Birlik ve beraberlik görüntüsü verilirken Çetin Nuhoğlu bu birlikteliğin UND’nin kurumsal ve güçlü yapısının göstergesi olduğunu belirterek, her iki ismi de tebrik etti.

Kazanan UND Oldu!

UND Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aras, yaptığı teşekkür konuşmasında, “Bu seçimin kazananı sizlersiniz, bu sektörümüzdür” dedi. Yoğun katılımdan duyduğu memnuniyeti dile getiren Aras, “Bugün UND’nin gücünü bir kez daha gösterdik. Konuşmamda Genel Kurulumuzu bir şölen havasında, bayram havasında yapacağımızı söylemiştim. Öyle de oldu. Verdiğim sözlerin hepsini yerine getirmek için tüm gayretimle çalışacağım. Nagihan Soylu kardeşim ve benim bir dostumdur. Onun fikirlerini de alarak birlikte size hizmet edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Şerafettin Aras Kimdir?

Şerafettin Aras, 1962 yılında Ağrı ili Eleşkirt ilçesinde doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini Mersin’de tamamladı. 1979-1994 yılları arasında farklı lojistik firmalarında çeşitli pozisyonlarda görev aldı. 1994 yılında kurulan Hilal Trans A.Ş.’nin kurucu ortağı ve Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürütmekte olan Aras aynı zamanda 2002 yılında kurulan GAT Lojistik A.Ş.’nin ortağı ve 2018 yılından bu yana Yönetim Kurulu Başkanlığını sürdürmektedir.

Şerafettin Aras, iş hayatı dışında sektörel sivil toplum kuruluşlarında aktif olarak yer almaktadır.

2010-2012 yıllarında MÜSİAD Lojistik Sektör Kurulu Başkanlığı, 2013-2018 yıllarında 19. Dönem, 2018-2022 yıllarında 20. Dönem İTO Meclis Üyeliği görevini yürüttü.

2001 yılında UND Yönetim Kurulu Üyeliğine seçilen Şerafettin Aras, 2011-2013 dönemlerinde UND Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı, 2013-2023 yılları arası dönemlerde de UND Yönetim Kurulu II. Başkanlığı görevini yürüttü.

Şerafettin Aras, 7 Ekim 2023 tarihinde Çetin Nuhoğlu’nun Başkanlığı bırakmasıyla UND Yönetim Kurulu Başkanlığına getirildi. Aras, 9 Mart 2024’te yapılan UND 41. Seçimli Genel Kurulda Başkanlığı kazanarak, güven tazeledi.

Aras, evli ve 3 çocuk babasıdır.

İşte UND’nin Yeni Yönetim Kurulu

Şerafettin Aras (Başkan)

Ergün Bilen

Ahmet Şahane

Alişan E. Topaloğlu

Haşmet Karasu

Cihan Tünel

Fatih Öcal

Fırat Başbilen

Haşim Çavdar

Cavit Değirmenci

Kemal Gül

Kerem İmrak

M.Ramiz Kılınç

Mehmet Cingi

Mehmet Karabölen

Mehmet Tahir Aydoğan

Muhittin Ocak

Murat Baykara

Mutluhan Akan

Onur Talay

Ömer Gülen

Rıdvan Araç

Süleyman Çağlı

Uğur Erdoğan

Yaşar Özkaya

Yılmaz Özçelik

Yusuf İlboğa

Benzer Haberler

Başa dön tuşu