VOLVO

Volvo Trucks, Malezya’da elektrikli kamyon satışına başladı

Küresel yeni Volvo kamyon satışlarının yüzde 50’sinin elektrikli olmasını hedefleyen Volvo Trucks, Malezya’da da elektrikli kamyon satışına başladı.

Şirket, 2019 yılında ağır hizmet tipi elektrikli kamyonların seri üretimine başlayan ilk küresel üretici olarak öne çıktı. Kısa sürede toplam altı elektrikli ağır kamyondan oluşan geniş bir ürün yelpazesini pazara sunan Volvo, aynı zamanda Malezya’da elektrikli ağır kamyon satışı başlatan ilk üretici.

Volvo Trucks, Malezya'da elektrikli kamyon

Elektrikli kamyonda pazar payı yüzde 21

Konuya ilişkin açıklamada bulunan Genel Müdür Anthony O’Connell, “Ağır kamyon pazarındaki %21’lik payımızla nakliye sektörünün CO2 emisyonlarının düşürülmesinde önemli bir rol oynuyoruz . Kamyonlarımız, yol kullanıcıları için güvenliği artırırken ve sürücüler için daha iyi bir kabin ortamı yaratırken aynı zamanda iklim etkisinin azaltılmasına yardımcı olacak” dedi.

Volvo 40 ülkede 5 binden fazla elektrikli kamyon sattı

Volvo Trucks, 2030 yılına kadar küresel yeni Volvo kamyon satışlarının %50’sinin elektrikli olmasını hedefliyor. Şirket şimdiye kadar dünya çapında 40 ülkede yaklaşık 5.000 elektrikli kamyon sattı. Volvo’nun elektrikli kamyon serisi artık Avrupa, Kuzey Amerika, Asya, Latin Amerika ve Afrika’da satışta.

Benzer Haberler

Başa dön tuşu