MANŞETOTOMOTİV DÜNYASI

Amarok 100 yüz yenilenmiş ikinci nesliyle Türkiye’de

2010’dan bu yana 830 binin üzerinde satılan Volkswagen Amarok, yüzde 100 yenilenmiş ikinci nesliyle Türkiye’de satışa sunuldu.

  • 2.0 litre 205 PS dört silindirli çift turbo ve 3.0 litre 240 PS V6 motor seçenekleriyle; ‘Life’, ‘Style’, ‘Style Plus’, ‘PanAmericana’ ve ‘Aventura’ olmak üzere beş farklı donanım seviyesinde satışına başlanan Yeni Amarok’un lansmana özel kampanyalı fiyatları 1 milyon 200 Bin TL’den başlıyor.

Pazara sunulduğu günden bu yana, üstün tasarımı, gücü ve kalitesiyle ‘premium pick-up’ pazarını yaratan ve bu sınıfın standartlarını belirleyen Amarok, dünya genelinde 830 bin adedin üzerinde satış başarısına ulaştı. Türkiye’de de ilk versiyonuyla pazarda büyük ilgi ve beğeni gören Amarok, 10 yıllık dönemde 24 bine yakın satış adedine ulaşma başarısını gösterdi ve halen en yüksek ikinci el değerine sahip modellerden biri olmayı sürdürüyor.

Yeni nesliyle Amarok çıtayı daha da yukarı taşıyor. Birçok ülkeden önce Türkiye pazarına sunulan Yeni Amarok, güçlü ve verimli motorları, 4MOTION teknolojisi, sunduğu premium konfor, yepyeni ön konsolu ve dijital ekranıyla çok daha karizmatik bir duruş sergiliyor. Yeni Amarok sahip olduğu üstünlükleriyle Volkswagen Ticari Araç markasının premium pick-up sınıfındaki iddiasını sürdürüyor.

Dört ve altı silindirli güçlü motor seçenekleri

Yeni Amarok’ ta 2.0 litrelik dört silindirli çift turbo motor 205 PS (151 kW) güç ve 500 Nm tork sağlarken, 3.0 litrelik V6 motor 240 PS (177 kW) güç üretiyor ve 600 Nm tork sağlıyor. V6 motor, araca hem şehir içinde hem de offroad koşullarında yüksek performans, düşük yakıt tüketimi ve yüksek çekiş gücü kazandırıyor.

Teknolojik ve dijital ön konsol

Yeni Amarok’un iç mekanı Volkswagen Ticari Araç tasarım ekibi tarafından son derece işlevsel tasarlandı. Gösterge paneli, dijital ekran ve yeni kontrol düğmeleri fonksiyonel ve ergonomik olarak sürücüye göre uyarlanmış durumda. Yeni Amarok’un Life donanımında 8 inç, diğer donanım seviyelerinde 12.3 inç boyutunda dijital gösterge paneli bulunuyor. Aracın bilgi-eğlence sistemi ise, Life donanım seviyesinde 10.1 inç, diğer donanımlarda ise 12.0 inç dik yerleştirilmiş dokunmatik ekran ölçülerine sahip.

Benzer Haberler

Başa dön tuşu