GÜNCELKAMYON HABERLERİ

Scania Türkiye’ye İsveç’ten ödül

Scania Türkiye ekibi Scania Global’in ülkeler arasında düzenlemiş olduğu Scania Application Awards 2023 yarışmasında 1.’lik ödülüne layık görüldü.

Sürdürülebilir taşımacılık kavramı tüm lojistik sektörünün en önemli gündem maddelerinin başında gelirken, ekonomik ve güvenli sürüş eğitimleri ile işletme maliyetlerinin düşmesinin yanı sıra çevresel olumsuz etkilerin de en aza indirgenmesi hedefleniyor.

Türkiye genelinde gerçekleştirilen eğitimler ile Scania sürücüleri araçlar ve sürüş teknikleri konusunda bilgilendiriliyor.

Scania ise sürdürülebilir taşımacılık hedefleri ile faaliyetlerindeki kalkınmayı uyumlu hale getirmeyi amaçlayan iş stratejisini merkezine alarak insanların sürdürülebilirliğe farkındalığı, döngüsel iş ve karbon azaltma olarak 3 temel sürdürülebilirlik alanına odaklanmaktadır. Bunlara ek olarak, 2025 yılına kadar tüm dünyada operasyonel faaliyetlerden kaynaklanan CO2 oranını yüzde 50, ürünlerden kaynaklanan CO2 oranını yüzde 20 azaltmayı hedeflemektedir.

Bu yaklaşım ile ilerleyen Scania Türkiye de sürdürülebilirlik farkındalığını arttırmak ve tüm yetkili satıcı ve servis ağının yanı sıra Scania kullanıcılarına da aynı vizyon ve politikaları yaygınlaştırmak amacıyla 2023 yılının ilk 6 aylık bir sürecinde 490 farklı müşterisine Ekonomik ve Güvenli Sürüş Eğitimleri vermiştir.

Günümüzde yakıt sarfiyatı olarak NOX ve karbon salınımı anlamında çevreye zararlı etkiler, trafiğe çıkan araç sayısı ile orantılı olarak artış göstermektedir. Bu da araçların daha efektif kullanılma zorunluluğu ortaya çıkarmaktadır. Bu eğitimlerde değinilen ekonomik sürüş teknikleri sayesinde tüm Scania müşterileri araçlarından maksimum verim elde ederken minimum yakıt sarfiyatı sağlamaktadır.

Scania Türkiye ekibi bu eğitimler ile Scania Global’in ülkeler arasında düzenlemiş olduğu Scania Application Awards 2023 yarışmasında fark yaratan iş modeli olarak Güvenlik Çözümleri kategorisinde 1.’lik ödülüne layık görüldü.

Türkiye genelinde gerçekleştirilen eğitimler ile Scania sürücüleri araçlar ve sürüş teknikleri konusunda bilgilendiriliyor. Bu eğitimler sayesinde daha düşük yakıt tüketimi ve karbon salınımı ile sürdürülebilirliğin önemine dikkat çekilirken, sürücüler trafikte can ve mal güvenliği sağlama konusunda da en ileri düzeyde donanım sahibi oluyorlar.

Benzer Haberler

Başa dön tuşu