TANITIM

Yeni Mercedes-Benz Actros

Mercedes-Benz Türk tarafından 2008 yılında piyasaya sunulan 2010 yılından itibaren Aksaray Fabrikası’nda üretilip yurt dışına da ihraç edilen Actros, 2016 yılının başında tamamen yenilendi.

Yeni Mercedes-Benz Actros hem yol performansı hem de ticari performansıyla dikkat çekiyor. Euro 6 yeni motoru ve bununla uyumlu şanzıman ve aksıyla önemli ölçüde yakıt tasarrufu sağlayan Actros, aynı zamanda konfor, güvenlik ve tasarımıyla ağır vasıta kullanıcılarının ihtiyaçlarına yanıt verecek özelliklerle donatıldı.

mercedes-benz-actros-1845-kargo-3

Tüm Nakliye Operasyonlarına Çözüm Olacak

120.000 km’ye çıkan bakım aralıkları ve % 20 oranında düşen bakım maliyeti ile yeni Actros, ticari anlamda büyük avantaj sağlıyor.
Farklı kabin, beşinci teker yükseklikleri ve aks konfigürasyonları ile yeni Actros çekiciler, her türlü yola ve yüke uygun olarak tasarlandı. Yeni Actros, iki farklı kabin seçeneği, üç farklı beygir gücü, 4×2’den 8×2’ye kadar farklı aks konfigürasyonları ile her türlü ihtiyaca en uygun çözümleri sunuyor.
Actros 1842 LS 4×2 çekici, yurt içi ve yurt dışı taşımacılığında tüm genel nakliye operasyonlarında kullanılmak üzere tasarlandı.

mercedes-benz-actros-2642-kargo

Mercedes-Benz Türk sektörde bir ilke daha imza attı

Actros 1845 LS 4×2 çekici, geniş kabini, güçlü motoru ve ilave donanımlarıyla konforun vazgeçilmezi olmaya aday görünüyor. Actros 1842 LSNRL 4×2 ve 1845 LSNRL 4×2 Lowliner çekiciler ise mega treyler ile hacimli yük taşıması yapan filolar için geliştirildi.
Actros kamyon ürün gamında yer alan yeni nakliye grubu araçları on teker, hava süspansiyonlu Actros 2632 LD 6×2 aks konfigürasyonuyla 26 tonluk azami yüklü ağırlığa sahiptir. Sekiz teker Actros 2642 LE 6×2 römork uygulamasına özel olarak geliştirildi. Actros 3232 L 8×2 ve 3242 L 8×2 kırkayak kamyonlarının azami yüklü ağırlığı 32 tondur. Actros 3232 L ve 3242 L 8×2 araçlar ADR kullanımına uygun depo yerleşimi ve donanımlarıyla tehlikeli madde taşımacılığında kullanılıyor.
Mercedes-Benz Actros nakliye araçlarında direksiyondan kumandalı Mercedes PowerShift 3 otomatikleştirilmiş şanzımanın seri donanım kapsamına alınmasıyla Mercedes-Benz Türk sektörde bir ilke daha imza attı.

Yeni Actros’un motoru hem daha ekonomik hem % 20 daha uzun ömürlü
Yeni Actros kamyonlarda Mercedes-Benz’in çevre dostu, ekonomik ve güçlü yeni motor serisinden OM 471 ve OM 936 motorları kullanılıyor. Bu motorlar daha düşük yakıt tü-ketimi, % 20 daha uzun ömür ve yüksek motor freni performansı ile öne çıkıyor. Yeni Actros kamyonlarında SCR, EGR ve DPF tekniği kullanılarak düşük devir sayılarında yüksek güç üreten aynı zamanda ekonomik ve çevre dostu motorlar kullanılıyor.
Hiç olmadığı kadar geniş ve konforlu yaşam alanı
Araçlarının içinde uzun zaman geçirmek durumunda kalan kamyon şoförleri için kabin çalışma alanı; oturma odası, yatak odası, eğlence ve dinlenme alanı anlamına gelmekte-dir. Yeni Actros kamyonları geniş ve ergonomik alanları, iç tasarımı ve konforuyla kamyon şoförünün ihtiyaçlarına yanıt verecek şekilde tasarlandı.
Yeni Actros, 2.3 ve 2.5 metre genişliğinde Stream Space kabin seçenekleriyle malzeme kalitesi, donanım ve dekorasyon olarak kullanıcıya rahat bir yaşam alanı sunuyor. Mercedes-Benz Actros’larda 170 mm veya düz zemin motor tüneline sahip araçlar iç mekan hacmi bakımından daha ferah hale getirildi.
Genişleyen ve ergonomisi artırılan yeni yatak ve koltuklar, çok işlevli direksiyon simidi, kolay erişilebilir menü, güçlü klima ve havalandırma sistemi, uzaktan kumandalı merkezi kilit ve start/stop fonksiyonu olan kontak anahtarı ile birlikte yeni Actros’ta hem konfor artıyor hem de şoförün yükü hafifliyor.
Actros 1845 LS çekici ve 3242 L nakliye araçlarında kullanılan PowerBrake motor fre-niyle motor fren gücü önemli ölçüde artırıldı. Tüm diğer Actros’larda PowerBrake do-nanımı opsiyonel olarak sunuluyor. 2 saniye boyunca tam yükte fren kuvveti uygulayan yeni Hill Holder tüm Actros’larda standart olarak bulunan ve kalkışlarda aracı kaydır-mayı engelleyen önemli bir fonksiyon.

mercedes-benz-actros-845

Güvenlik sistemleri – koruyucu kalkanlarıyla güçlenmiş Actros
Öndeki trafiği izleyerek, hareketli ve sabit engellere tepki veren, görsel ve işitsel uyarılar yapan, otomatik frenleme özelliğine sahip Aktif Fren Sistemi ABA, Actros çekici ve nakliye kamyonlarında standart olarak bulunuyor. Yorgunluk Algılama Asistanı, sürüşü analiz ederek sürücüyü görsel ve işitsel olarak uyarıyor ve devre dışı bırakılamadığı için de güvenlik sağlıyor. ESP ve gündüz sürüş farları Actros’un standart donanımları içeri-sinde yer alıyor. Saatte 60 km hız üzerinde devreye giren Şerit Takip Sistemi LDWS, sinyal vermeden herhangi bir sebeple şeridi terk etmekte olan Actros’un sürücüsünü hem görsel hem işitsel olarak uyarıyor.
Yeni Actros’larda güvenlik sistemleri, klima, 170 mm motor tüneli, 3 kademeli ve güç-lendirilmiş motor freni, hız sabitleyici ve hava süspansiyonlu arka aks standart donanım içerisinde yer alıyor.

Başa dön tuşu