TANITIM

Yeni Mercedes-Benz Arocs

 Zorlu koşullarda kullanıma uygun Mercedes-Benz Arocs inşaat serisi kamyonları beton mikserden damperli kamyona, çekicilerden beton pompasına kadar uzanan geniş kullanım alanına sahiptirler.

Sağlamlıkları, güçleri ve üstün yakıt ekonomileriyle 120 yıllık tecrübenin ürünü olan Arocs kamyonlar, en zorlu koşullarda bile kullanıcısını üzmüyor. Türkiye pazarına kamyon ve çekici olarak sunulan Arocs, yüksek beygir gücünde Euro 6 motorlar ile donatıldı.
Arocs kamyonlarda kullanılan şanzıman ve akslar motorla uyum içerisinde çalışarak optimum çalışma şartları sunuyor. Arocs kamyonlarda yer alan, tekerleklerin kilitlenmesini engelleyen ABS ve patinajı engelleyen ASR’den oluşan elektronik fren sistemi EBS ve standart olarak sunulan üç kademeli güçlendirilmiş motor freni sürücünün işini kolaylaştırıyor. Araçlarda opsiyonel olarak sunulan PowerBrake sayesinde motor freni gücü % 50 daha da artırılıyor.

mercedes-benz-arocs-3351
Arocs kamyon ve çekiciler güçlü, sağlam ve ekonomik
Arocs inşaat kamyonları S-Cab ClassicSpace ve M-Cab CompactSpace kabin seçenekleriyle sunulurken, Arocs 4×2 çekiciler S-Cab ve L-Cab ClassicSpace, 6×4 çekiciler S-Cab ClassicSpace ve L-Cab StreamSpace seçenekleriyle piyasadaki yerini aldı. 2.3 metre genişliğe sahip kabinler 170 mm yüksekliğindeki motor tüneli ile hem geniş, hem kullanışlı. Mercedes-Benz Arocs’ların dış görüntüsündeki kendine özgü ön ızgara tasarımı, bu araçların en zor koşullara uygun sağlamlıkta araçlar olduğunu simgeliyor.
Arocs kamyonlar Common-Rail püskürtme sistemli Euro 6 motorlarıyla hem daha yüksek beygir gücüne sahip hem de az yakıt tüketiyor. Bu motorlar % 20 oranında daha uzun ömür ve yüksek motor freni performansı ile öne çıkıyor. Bakım maliyetleri de % 20 oranında düşen yeni Arocs araçlar sahibine ticari anlamda büyük avantaj sağlıyor.
Mercedes-Benz Euro 6 motorlar, egzoz emisyonlarını düşürürken daha yüksek verim ve performans ile düşük yakıt tüketimini de beraberinde getiriyor. Egzoz sistemine AdBlue ilavesi, motor giriş havasına eklenen soğutulmuş egzoz gazı teknolojisi ve partikül filtresi ile Mercedes-Benz motorları daha da çevreci hale getirildi.

mercedes-benz-arocs-3332-mikser
Yeni Euro 6 motorlar ve PowerShift 3 şanzıman
Bu araçlarda 7,7 litrelik OM 936, 10,7 litrelik OM 470 ve 12,8 litrelik OM 471 motorlar kullanılıyor. Bu motorlarda düşük devir aralığında torkun oldukça yüksek olması, zorlu arazide çekişi kolaylaştırıyor. Daha geniş tork aralığı arazide çok daha uzun süre aynı viteste kalınabilmesini sağlıyor. Arocs inşaat kamyonlarında kullanılan PowerShift 3 şanzıman tüm mikser ve pompa araçlarında, 4×2 damper araçlarında ve Arocs çekicilerde standart donanımdır.
Arocs çekiciler
Farklı kabin, beşinci teker yükseklikleri ve aks konfigürasyonları ile Arocs çekiciler inşaat kullanımına özel olarak tasarlandı.
Tek yataklı uzun kabin Arocs 1842 LS, arttırılmış yaklaşma ve uzaklaşma açıları, karın boşluğu, mukevemetli şasisi ve dört körüklü arka aksıyla şantiyeler için geliştirildi. Yataksız kısa kabin Arocs 1942 LS, çift güç çıkışı ile hem damper treyler hem de mikser treylerleri aynı araçla kullanmayı mümkün kılıyor. Çift yataklı uzun kabinli Arocs 3342 S, hem low bed treyler, hem damper treyler hem de mikser treylerleri aynı araçla kullanmaya imkan tanıyor. Yataksız kısa kabinli Arocs 3351 S ise, yüksek hacimli damper kullanımı ile şantiye ve maden sahalarında gerekli olan gücü sağlarken verimliliği artırıyor.

mercedes-benz-arocs-1942-mikser
Arocs inşaat araçları
Arocs inşaat grubu araçları damper, mikser ve pompa üstyapılarıyla şantiye ve dekapaj alanlarında ve hazır beton taşımacılığında kullanılıyor.
Kesintisiz delikli profili sayesinde, çok çeşitli üstyapıların kolaylıkla monte edilmesine imkan tanıyan yeni ve mukavemeti artırılmış şasisi, Arocs kamyonunun gücüne güç katıyor.
Damper kullanımına uygun Arocs 3332 K, 3342 K, 4142 K, 4145 K, 3242K ve 2032 K araçlar; mikser kullanımına uygun Arocs 3332 B, 3342 B, 4142 B ve hafifletilmiş mikser 3236 B araçlar sayesinde tüm inşaat uygulamalarına uygun bir Mercedes-Benz Arocs mutlaka bulunuyor.
Arocs pompa araçları Arocs 3342 P, Arocs 4142 P ve Arocs 4442 P olmak üzere her uzunlukta pompa üstyapısına uygundur. Bu araçlarda standart olarak otomatik şanzıman ve pompa üstyapısına uygun yüksek tork çıkışlı PTO (NMV) bulunuyor.

Başa dön tuşu