GÜNCELOTOMOTİV DÜNYASI

Sektörde tüm dünyanın gözü Automechanika Istanbul’da

Türkiye’nin en büyük uluslararası ticaret fuarı Automechanika Istanbul, 23–26 Mayıs tarihlerinde 17. kez otomotiv satış sonrası endüstrisini bir araya getiriyor.

  • Hem tedarik, hem de satın alma tarafında en güçlü küresel oyuncuları ağırlayan fuar, tüm zamanların en büyük iş hacmine ulaşmayı hedefliyor.

Messe Frankfurt Istanbul ve Hannover Fairs Turkey iş birliği ile İstanbul TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen Automechanika Istanbul’da bu yıl, 40 farklı ülkeden ürün ve hizmetlerini sergileyecek 1400 katılımcı firma arasında sektörünün en güçlü oyuncuları yer alıyor. Brembo, Group Auto, Kale, Lucas Elektrik, Mansons, Saint-Gobain, Sampa, Stellantis, Yanmar ve ZF Aftermarket gibi küresel otomotiv satış sonrası sektörün en öndemli isimleri Automechanika Istanbul 2024’te yer alırken, Avrupa’nın otomotiv satış sonrası regülasyonlarına yön veren Uluslararası Otomotiv Satış Sonrası Distribütörleri Federasyonu (FIGIEFA) üyesi dev firmaların temsilcileri de fuarı ziyaret edecek.

Sektörde tüm dünyanın gözü Automechanika Istanbul’da

Otomotiv satış sonrası endüstrisinin 1 numaralı ticaret fuarı markası Automechanika çatısı altında tüm dünyada 14 farklı ülkede 14 ticaret fuarı düzenleniyor. Gerek Avrupa, Asya, Orta Doğu ve Kuzey Afrika arasındaki konumu, gerekse de Türkiye’nin üretim ve ihracat potansiyeli ile birlikte Automechanika Istanbul artık bölgesel bir ticari buluşmanın ötesinde, sektörde dünyanın yakından takip ettiği, yeniliklerin sahne aldığı, trendlerin belirlendiği ve nitelikli istihdam da dahil olmak üzere küresel otomotiv satış sonrası sektörüne her anlamda katkı sağlayan dev bir platform olarak konumlanıyor. Türkiye’yi otomobil üretimi kadar satış sonrası hizmetlerinde de uluslararası bir ticaret merkezi haline getiren Automechanika Istanbul, tüm dünyadan 50 binin üzerinde otomotiv profesyonelini ağırlamayı hedefliyor.

Geniş kapsamlı etkinlik programı fuardan önceki açılış gecesiyle başlıyor

Sergilenen onbinlerce ürün ve hizmete ek olarak kurumsal ve kişisel gelişime, sürdürülebilir üretim politikalarına, fırsat eşitliğine, istihdama, inovasyona, dijitalleşmeye ve dönüşüme odaklanan geniş kapsamlı bir etkinlik programıyla Automechanika Istanbul, bu yılki açılış programıyla da sektörün en önemli isimlerini bir araya getiriyor. Fuarın başlangıcından bir önceki akşam, 22 Mayıs’ta verilecek özel gala davetinde Uluslararası Otomotiv Satış Sonrası Distribütörleri Federasyonu (FIGIEFA) genel kurul üyeleri de dahil olmak üzere tüm partner birlik ve dernek başkanları ve yönetim kurulu üyeleri, alanında lider firmaların üst düzey yöneticileri ve sektörün en önemli isimleri keyifli bir İstanbul akşamında bir araya gelerek Automechanika Istanbul’un 17. açılışını birlikte kutlayacak.

Fuar boyunca devam edecek etkinlikler arasında Automechanika Academy programı yine hem katılımcılar hem de ziyaretçiler tarafından yoğun ilgi görecek. Programda yer alacak sunumlar ve söyleşiler arasında Automechanika Istanbul Güç Sponsoru Yanmar, Innovation 4 Mobility Sponsoru Bakırcı ve partner derneklerden OSS’nin hazırladığı oturumlar ve otomotiv sektöründe fırsat eşitliği ve kadın istihdamına odaklanan Equality 4 Business söyleşisi de bulunuyor. Automechanika Academy programı, bu yıl 12. salonda 40’tan fazla ilgi çekici konu ile izleyenleri ağırlayacak.

Yine 12. salonda yer alan Innovation 4 Mobility özel alanında ziyaretçiler, BAKIRCI Group tarafından oluşturulacak 8 bölümden oluşan konsept alanında son teknoloji otomobiller ve servis ekipmanları ile elektrikli araç onarımlarının nasıl yapıldığını deneyimleme fırsatı yakalayacak. ADAS & Diagnostik, Şarj İstasyonları, Bakım Onarım & Güvenlik Ekipmanları, Aks Ölçüm & Lastik, Şasi Onarım, Kaporta & Boya, Ekspertiz & Muayene, Batarya Test & Onarım olmak üzere 8 bölümden oluşacak alanda BAKIRCI Group, tüm ziyaretçilere yeni nesil teknolojileri uygulamalı olarak gösterecek.

Automechanika Istanbul partneri TOBFED’in katkılarıyla hazırlanan “Kadın Ustalar Yarışıyor” etkinlik programında otomobil bakım profesyonelleri, hünerlerini sergileyip birbirleriyle kıyasıya yarışacak. Farklı kategorilerde düzenlenecek yarışmanın kazanları, fuar sırasında düzenlenecek tören ile ödüllerine kavuşacaklar. Tıpkı TOBFED gibi, Automechanika Istanbul’un dünya çapındaki başarısına ulaşmasında önemli rol oynayan, sektöre katkılarıyla ülkemizin ihracatına can veren partner birlik ve derneklerden, İstanbul Ticaret Odası (İTO), Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB), Taşıt Araçları Tedarik Sanayicileri Derneği (TAYSAD) ve Otomotiv Satış Sonrası Ürün ve Hizmetleri Derneği (OSS), ana fuayedeki özel bölümde ziyaretçilerle bir araya gelecek.

Automechanika Istanbul, yeni konseptleriyle bu yıl daha kapsamlı bir içerik sunuyor

Fuarda yer alan yüzlerce katılımcı firma arasından nitelikli iş gücü ve yeni takım arkadaşları arayanlar, bu yıl ilk kez hayata geçecek 12A salonundaki “Kariyer Duvarı”nda yer alarak yeni bir iş veya staj fırsatı arayan ziyaretçilere ulaşabilecekler. Makine Mühendisleri Odası katkılarıyla düzenlenen “Automechanika Premium Event Arena” özel alanında 8 farklı üniversitenin araç takımlarının yanı sıra bir klasik otomobil sergisi de yer alacak. “Aksesuar Bölümü” de bu yıl sektörün önemli oyuncularını salon 12A’da ağırlarken, akü bölümü ise ürün gamını da genişleterek “Elektrik, Elektronik ve Aydınlatma” adı altında 7. salonda ziyaretçileri karşılayacak.

Tüm dünyadan onbinlerce otomotiv endüstrisi profesyonelini bir araya getiren Automechanika Istanbul’da yeni iş bağlantıları kurmak isteyen ve sektördeki gelişmelere yerinde tanık olmak isteyen ziyaretçiler, www.automechanika.com.tr üzerinden ücretsiz ziyaretçi kayıt işlemini yapabiliyor.

Benzer Haberler

Başa dön tuşu