GÜNCEL

Şikago’nun ‘Şoför Nebahat’ı

Yeşil Kart çekilişiyle geldiği ABD’de eşinden ayrıldıktan sonra oğluna tek başına bakmak zorunda kalan Aysel Demir Güven, meslek olarak belirlediği “limuzin şoförlüğü” ile ön yargıları yıktı.

Yeşil Kart (Green Card) çekilişiyle geldiği ABD’de eşinden ayrıldıktan sonra oğluna tek başına bakmak zorunda kalan Aysel Demir Güven, meslek olarak belirlediği “limuzin şoförlüğü” ile ön yargıları yıktı.

“Bir kadın için limuzin şoförlüğü gerçekten zor bir meslek.”

Şikago’nun nam-ı diğer Şoför Nebahat’ı, 14 yıl önce çekilişle kazandığı Yeşil Kart ile başlayan ABD macerasını AA muhabirine anlattı. O zamanki eşi ve 3 yaşındaki oğlu ile geldikleri New Jersey eyaletinde yaklaşık 2 yıl yaşadıktan sonra farklı eyaletlerde iş yerleri açtıklarını dile getiren Güven, gördüğü şiddet nedeniyle ABD’ye geldikten 5 yıl sonra evliliğinin bittiğini söyledi.

Kendisine ait 3 bin ABD doları limitli kredi kartı ile ABD’de ikinci kez hayat kurmak zorunda kaldığını belirten Güven, “Oğlum Canberk’e son 9 yıldır hem analık hem de babalık yapmaya çalışıyorum. Bu süreçte zaman zaman birden fazla işte çalışmak zorunda kaldım. Her zaman kendi işimi yapmayı istiyordum ve limuzin şoförlüğünü çok fazla yatırım gerektirmediği için tercih ettim.” diye konuştu.

Şikago’da çalışan çok sayıda Türk erkek limuzin şoförü olduğuna işaret eden Güven, “Bir kadın için limuzin şoförlüğü gerçekten zor bir meslek. Bugüne kadar ABD’de tam zamanlı çalışan bir kadın limuzin şoförü duymadım, görmedim. Başlangıçta diğer şoförler de beni yadırgamışlardı ama şimdi aile gibi samimi bir çalışma ortamımız var. Bana genelde ‘Şoför Nebahat’ diye hitap ediyorlar.” dedi.

Eşi de limuzin şoförü
Birlikte her türlü zorluğa göğüs gerdiği oğlunun en büyük destekçisi olduğunun altını çizen Güven, yaklaşık 1 yıl önce evlendiği eşinin de kendisi gibi limuzin şoförü olduğunu ve iş ortamında tanıştıklarını söyledi.

Şikago’nun “Şoför Nebahat”ının kocası Ethem Güven ise limuzin şoförlüğünün, uzun çalışma saatleri nedeniyle kadınlar için daha zor bir meslek olduğunu kaydetti.

Benzer Haberler

Başa dön tuşu