GÜNDEM

Meltem Kimya, Renault Trucks’tan vazgeçmiyor

Türkiye’nin ilk milli sermayeli Pet resin üretim tesisini kuran Meltem Kimya, yurtiçinde çeşitli bölgelere ve yurtdışına ürünlerini Renault Trucks ile taşıyor.

Tanker üstyapısı ile 4 adet yeni Renault T460, Euro 6 çekicilerini teslim alan Meltem Kimya’nın filosu Renault Trucks çekicilerden oluşuyor.

Yaklaşık 30 yıllık ticari geçmişi ile Adana ve Manisa Akhisar’da üretim yapan Meltem Kimya’nın, Adana’da Plastifiyan tesisi bulunuyor. Ayrıca Türkiye’nin ilk milli sermayeli Pet resin üretim tesisini kuran Meltem Kimya, uluslararası kalite ve standartlarda PET şişe hammaddesi olan Pet Resin üretimi yapıyor. Meltem Kimya, yürüttüğü AR-GE çalışmaları sonucunda Türkiye’de ilk sıcak dolum ve pastörizasyon işlemine uygun Pet Hotfill Kavanoz ile gıda ambalajı üretimi de gerçekleştiriyor. Tüm bu özel ürünlerin taşımacılığını da kendi bünyesinde yürüten Meltem Kimya’nın filosu ise Renault Trucks çekicilerden oluşuyor. Daha önce 10 adet Renault Trucks çekicisi bulunan firma, üretimine bağlı olarak 4 adet yeni Renault T460 ile taşıma potansiyelini attırıyor.

Yeni araçların teslimatına Meltem Kimya Yönetim Kurulu Başkanı Hulusi Şahin, Lojistik Müdürü Mustafa Bayazıtoğlu katılırken Renault Trucks Bölge Müdürü Coşkun Saraç ve Renault Trucks Bayisi İmamkayalıoğulları Holding’in Satış Müdürü Sinan Karaman da törende bulundu.

Meltem Kimya Yönetim Kurulu Başkanı Hulusi Şahin teslimat töreninde yaptığı açıklamada; “Her nakliye farklı bir donanım ve bilgi gerektiriyor. Nasıl ağır yük taşımacılığı için farklı araçlar ve mühendislik bilgisi gerekiyorsa kimyasal madde taşımacılığında da deneyimli bir ekibe ve donanıma sahip olmanız önemli. Bu nedenle Meltem Kimya olarak ürünlerimizin taşımacılığını kendi bünyemizde gerçekleştiriyoruz. Lojistik faaliyetlerimizde Renault Trucks çekicileri tercih ediyoruz. Filomuzda toplam 16 araç bulunuyor ve bunların 14’ü de Renault Trucks çekiciler” dedi.

Meltem Kimya’nın ilk Renault Trucks araç alımını 2008 yılında yaptığının altını çizen Renault Trucks Bölge Müdürü Coşkun Saraç; “Kimyasal madde taşımacılığında araç filoları ve personel kadrosu diğer alanlara göre farklılık gösteriyor. Renault Trucks olarak çekicilerimizin farklı taşımacılık uygulamalarındaki avantajlarını müşterilerimizle her fırsatta paylaşıyoruz. Meltem Kimya ise hali hazırda kullandıkları Renault Trucks çekiciler ile taşımacılık sağlıyor. Faaliyetlerinde önem verdikleri güveni, Renault Trucks çekicilerin performans ve satış sonrası hizmetleri ile en iyi şekilde sağladığına inanıyoruz” diye belirtti.

Benzer Haberler

Başa dön tuşu