GÜNCELKAMYON HABERLERİLOJİSTİK

Sarp Intermodal 2023’de 900 milyonluk yatırım yaptı

Sarp Intermodal, 2023’te yaklaşık 900 Milyon Lira tutarında araç, ekipman ve yeşil lojistik yatırımı gerçekleştirdi.

  • Sarp Intermodal CEO’su Onur Talay, “2023’te 100 çekici, 300’den fazla dorse, konteyner ve swap-body satın aldık. 2024 yılında da dikkat çekici yatırımlar gerçekleştireceğiz” dedi.

Büyümenin ve lojistik hizmet ihracatının yıldızlarından Sarp Intermodal, bu yıl sektöründe yatırımın da yıldızı oldu. Küresel durgunluğa rağmen 2023’te de yatırımlarını sürdüren şirketin CEO’su Onur Talay, özmal araç ve ekipman filo büyüklüklerini 5 binin üzerine taşıdıklarını söyledi.

100. yılda filoya 100 yeni çekici katıldı

Onur Talay, “Cumhuriyetimizin 100. yılında yaklaşık 900 Milyon Lira yatırım yaptık. Hem yurt içinde hem yurt dışında yatırımlarımıza devam ettik. 100 çekici, 300’den fazla dorse, konteyner ve swap-body satın aldık. Yatırımını 2022’de gerçekleştirdiğimiz konteynerlerimizin bir kısmını bu yıl teslim aldık. Çalışma arkadaşlarımızın sayısı da 650’yi aştı.” diye konuştu.

Talay, bu yılı intermodal, kara, deniz ve hava yolu taşımaları olmak üzere 80 bin civarında taşıma operasyonuyla kapatmayı hedeflediklerini söyledi.

“İlk elektrikli çekiciyi aldık, enerjimizi güneşten sağladık”

Türkiye’nin ilk yüzde 100 elektrikli çekicisini filolarına dahil ettiklerini anımsatan Talay, aracın şimdiden 25000 kilometre yol kat ettiğini açıkladı. Yakın zamanda Türkiye’nin ilk elektrikli treyler yatırımını da gerçekleştireceklerini söyleyen Talay, sürdürülebilir odaklı yatırımların sadece araç ile sınırlı olmadığını vurguladı. Şirket merkezlerinde ve Şekerpınar tesislerinde güneş enerjisi yatırımı gerçekleştirdikleri, araç şarjı için bu enerjiden faydalandıklarının anlattı.

Sürdürülebilirlik ve ihracat ekseninde Avrupa Yeşil Mutabakatı’na da vurgu yapan Talay, şunları da kaydetti: “Türkiye’nin ilk Yeşil Lojistik Belgesi alan firmalarından biri olarak intermodal ve yeşil lojistik yatırımlarına odaklandık. Bu yıl intermodal taşımalarımız sayesinde kara yoluna göre yaklaşık 80 bin tonluk karbon salımının önüne geçtik, 180 milyon kilovatsaat enerji ve 30 milyon litre dizel tasarrufu sağladık.”

Teknoloji, insan kaynağı ve tesis yatırımları sürecek

Talay, Türkiye’de İzmir, Çatalca ve Yalova’da tesis yatırımları gerçekleştirdiklerini, Fransa ve Romanya’da şirket açtıklarını, Almanya, İtalya, Bulgaristan’daki iştiraklerinde yaptıkları yatırımlarla da küreselleşme yolunda önemli adımlar attıklarını vurguladı.

2024 yılında yatırımlara devam edeceklerini ifade eden Talay, grup şirketleri TAL Trailer ile kendi ekipmanlarının bir bölümünü üretme becerisine erişebileceklerini, Talay Customs ile gümrükleme hizmetleri de sunacaklarını, operasyon, muhasebe ve finans sistemlerini de kendi geliştirdikleri yazılım üzerinden takip edeceklerini açıkladı.

Kontrat lojistiği hizmetleri kapsamında Gebze’de önemli bir depo yatırımı yaptıklarını da belirten Onur Talay, deponun Mayıs ayında faaliyete geçeceğini sözlerine ekledi.

Benzer Haberler

Başa dön tuşu