GÜNCEL

DHL Express KOBİ’leri başarıya taşıyor

Uluslararası lojistik ve hızlı hava taşımacılığı sektörü lideri DHL Express, dünya pazarlarına taşıdığı Türkiye ekonomisinin bel kemiği KOBİ’lere desteğini iş süreçlerini kolaylaştıracak seminerlerle sürdürüyor.

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) desteğiyle düzenlenen seminere yaklaşık 100 Gaziantepli KOBİ yöneticisi ve temsilcisi katıldı. Seminerde, İhracatçı KOBİ’ler için yeni pazarlar, para politikaları, gümrüklemede kazandıracak öneriler ve e-ticarette küresel fırsatlar ele alındı.

Markus Reckling: “KOBİ’ler için ihracatı, yurtiçinde iş yapmak kadar kolay hale getiriyoruz”
Açılış konuşmasında Gaziantep’in ülke sanayisinde ve üretiminde sahip olduğu önemli role işaret eden DHL Express Türkiye CEO’su Markus Reckling, “Gaziantep, yalnızca bu şehirde yaşayanlara değil, içinde bulunduğu tüm bölgeye refah ve esenlik getirecek potansiyele ve değerlere sahip bir şehir. Bugün burada KOBİ’lerle bir araya gelmek istememizin nedeni de şehrin bu güçlü potansiyeli. DHL Express olarak, Türkiye’de 35 yıldır faaliyet gösteriyoruz. Bu ülkenin kalkınmasına destek vermek en önemli önceliklerimizden biri. Gaziantep’in de bu hedefimizde çok önemli bir role sahip olacağına inanıyoruz. Bunun için Türkiye ve Gaziantep ekonomisinin belkemiği olan KOBİ’ler için ihracatı, Türkiye içinde iş yapmak kadar kolay hale getirecek fırsatlar sunuyoruz. Önümüzdeki dönemde de, Türkiye’yi küresel pazarlara bağlamak için iş gücümüze, filomuza, teknolojimize ve altyapımıza yatırım yapmayı sürdüreceğiz” diye konuştu.

Küresel Fırsatlar Zirvesi toplam 6 şehirde düzenlenecek
Seminerde Alibaba.com Türkiye Genel Müdürü Orkan Aytulun katılımcıları internetteki küresel fırsatlar konusunda bilgilendirirken, Bloomberg HT Radyo Genel Yayın Yönetmeni Açıl Sezen sanayiciler için para stratejilerine ilişkin bir sunum yaptı. TİM Genel Sekreteri Dr. H. Bader Arslan KOBİ’ler için yeni pazarlara; DHL Express Türkiye Havaalanı Müdürü Volkan Demiroğlu ise gümrük süreçlerinde KOBİ’lere sağlanan fırsatlara ilişkin bilgi verdi.

Türkiye’nin en önde gelen ihracatçı KOBİ’lerinin bulunduğu 6 şehirde üretici firmaları küresel piyasalar, ekonomi, pazarlama konularının uzmanlarıyla bir araya getirmeyi hedefleyen “Küresel Fırsatlar Zirvesi” daha önce Denizli ve İzmir’de gerçekleştirildi. Yılsonuna kadar da Ankara, Bursa ve Adana illerindeki KOBİ’lerle bir araya gelinmesi planlanıyor.

Kobi Express ve Mikro İhracat ile ihracata destek
Türkiye’de hızlı hava taşımacılığını başlatan DHL Express, ülke ekonomisinin önemli bir dinamosu olan KOBİ’lerin yurtdışında daha etkin ve hızlı olmalarını sağlamak, ticari hayatlarını kolaylaştırmak için geliştirdiği KOBİ Express hizmeti ve Mikro İhracat ürünü ile KOBİ’lerin ihracatını destekliyor.

KOBİ’lerin yurtdışına açılmasında önemli bir destekçi olan KOBİ Express hizmeti kapsamında mikro ihracat çözümü, ihracat yapmak isteyen işletmeler için pazar araştırması, gümrük mevzuatı gibi stratejik bilgiler, sektörel kılavuzlar, 7/24 destek hattı, e-com çözümleri, proaktif teslimat bildirimi gibi hizmetler sunuluyor. İhracatçılar “Mikro İhracat” çözümü ile tek seferde 150 kg ve 7 bin 500 Euro’ya kadar olan gönderilerini, basitleştirilmiş beyanname ile yurtdışına ihraç edebiliyor. Bu sayede özellikle Avrupa ülkelerine ihracat yapmak neredeyse Türkiye içinde iş yapmak kadar kolay hale geliyor.

Benzer Haberler

Başa dön tuşu