MANŞETSEKTÖR HABERLERİÜST YAPI

Schmitz Cargobull Türkiye, treyler üretiminde çift vardiyaya geçti

Schmitz Cargobull Türkiye CEO’su M. Kerem Taş, Schmitz Cargobull Türkiye’nin treyler üretiminde çift vardiyaya geçtiğini açıkladı.

İstanbul’da yapılan 6. Ağır Vasıta Treyler Zirvesi kapsamında yapılan panelde bir konuşma yapan Schmitz Cargobull Türkiye CEO’su M. Kerem Taş, Schmitz Cargobull Türkiye hakkında detaylar paylaştı ve Türkiye’deki treyler üretiminin bugünü ve yarını hakkında önemli bilgiler verdi.

Schmitz Cargobull Türkiye CEO’su M. Kerem Taş’a Ağır Vasita ve Treyler Zirvesi’nde ödül verildi.

İstanbul’da düzenlenen 6. Ağır Vasıta ve Treyler Zirvesi‘nde sektörün konumu, yatırımları, uluslararası rekabet gücü ve geleceğe yönelikler yatırımlarına ilişkin bilgiler paylaşıldı.

Türk Treyler Üreticilerinin Başarı Öyküsü

Schmitz Cargobull Türkiye CEO’su M. Kerem Taş, konuşmacı olarak yer aldığı panelde Türkiye Treyler Sektörü’nün üretim ayağında Avrupa’nın 2. en büyük pazarı haline geldiğini belirtti. Kerem Taş, bunun alelade bir başarı olmadığını, Türkiye’deki endüstrinin ne kadar önemli ve büyümeye açık olduğuna vurgu yaparak; “Bu sebeple de Avrupa’daki treyler üreticileri Türkiye’ye yatırım yapıyor. Sektör her türlü global olumsuzluklara direnç gösterme kabiliyetiyle ayakta kalmayı her zaman başarmıştır. Bunun sonucunda bugün Türk Treyler Üreticileri, Avrupa’nın ikinci en büyüğü olmak gibi büyük bir başarıya imza attı” dedi.

Treyler Üretiminde Çift Vardiyaya Yapıyor

M. Kerem Taş, Türkiye’deki üretimin millileştirilmesinin önemine değinerek; “130 yılı aşan üretim tecrübesine sahip olan Schmitz Cargobull’un Türkiye’deki üretim tecrübesi ise henüz çok genç olmasına rağmen, Adapazarı üretim hattıyla 2016 yılında başlayan yatırımlarımız her yıl artarak devam ediyor. Öyle ki, Adapazarı fabrikasının 2023 yılında Türk Treyler üreticileriüretim planına geçiş yaptığını buradan paylaşmak isterim” dedi.

Temiz geleceğe yönelik treylerler üretiyor

Schmitz Cargobull Türkiye hakkında bilgiler paylaşan Taş; temiz geleceğe yönelik treylerler üretiyoruz başlığı altında ”Yeşil Mutabakat”, ”Küresel Isınma ve Karbon Salınımı”, ”Çevreci ve yeşil Lojistik Operasyonları” konularında yoğun çalıştıklarını vurguladı. Yeşil bir dünya için Schmitz Cargobull’un çevreci ürünler geliştirdiğini ve geliştirmeye devam ettiğini belirten M. Kerem Taş, bu alanda ‘Yüzde 100 elektrikli ve yüzde 100 akıllı frigofirik treyler, karbon salınımı ve yakıt tüketimini düşüren aerodinamik tenteli treyler, tüm bunlara adapte telematik sistemleri, telematik ile entegre çalışan TPMS ve VECTO regülasyonuna göre ürünler ürettiklerini söyledi ve Schmitz Cargobull‘un gelecek vizyonunun bu perspektiften ilerleyeceği bilgisini paylaştı.

Benzer Haberler

Başa dön tuşu