OTOMOTİV DÜNYASI

İnci Holding, 2022 Sürdürülebilirlik Raporunu paylaştı

Akü ve jant üretimiyle otomotiv tedarik sanayi sektörünün önemli tedarikçisi ve sektöründe dünya devi şirketlerin iş ortağı olan İnci Holding, “Yeni Nesiller” için sürdürülebilir dünyanın inşası için çalışıyor.

Geleceğin iş alanlarında, uluslararası yatırımlarla şirket değerini katlayarak, yeni nesillere aktarmayı hedefleyen İnci Holding, 2022 yılı Sürdürülebilirlik Raporunu paylaştı.

İnci Holding’in sürdürülebilirlik bakış açısını geniş bir perspektif ile sunan ve GRI Standartları ile uyumlu olarak hazırlanan rapor, 1 Ocak – 31 Aralık 2022 tarihleri arasındaki faaliyetleri ve performans verilerini kapsıyor. Akü ve jant üretimiyle otomotiv tedarik sanayi sektörünün önemli tedarikçisi ve sektöründe dünya devi şirketlerin iş ortağı olan İnci Holding, “Yeni Nesiller” için sürdürülebilir dünyanın inşası için çalışıyor.

Otomotiv tedarik sektörünün yanı sıra hizmet, teknoloji ve sosyal sorumluluk alanlarında faaliyet gösteren İnci Holding, sürdürülebilirlik alanındaki çalışmalarını içeren ikinci rapor olma özelliğini de taşıyan 2022 Sürdürülebilirlik Raporu’nu yayınladı.

2022 İnci Holding Sürdürülebilirlik Raporu, Küresel Raporlama Girişimi Standartları’na (GRI) uyumlu şekilde hazırlandı. Rapor, İnci Holding A.Ş.’nin yanı sıra Grup şirketleri olan Maxion İnci Jant Sanayi A.Ş., Maxion Jantaş Jant Sanayi A.Ş, İnci GS Yuasa Akü Sanayi ve Ticaret A.Ş., İncitaş Motorlu Araçlar Sanayi A.Ş., Yusen İnci Lojistik Ticaret A.Ş., ISM Minibar Makina Elektrik Sanayi ve Ticaret A.Ş., Vinci B.V. Girişim Sermayesi, AZKarbon Elektronik Ticaret ve Hizmetler A.Ş. ile İnci Vakfı’nın 1 Ocak – 31 Aralık 2022 tarihleri arasındaki faaliyet ve performans verilerine odaklanıyor.

Neşe Gök: ‘Yeni Nesiller’ için sürdürülebilir bir dünyanın inşası için çalışıyoruz

İnci Holding Yönetim Kurulu Başkanı Neşe Gök, “Bu yıl ikincisini hazırladağımız 2022 yılı İnci Holding Sürdürülebilrlik Raporu, sürdürülebilirlik bakış açımızı ve bu bakış açısı çerçevesinde gerçekleştirdiğimiz çalışmalarımızı kapsıyor. Bulunduğumuz sektörlerdeki öncü şirketlerden biri olarak, hızla değişen dünyada yenilikçi bakış açımızla değişimin getirdiklerine yanıt veriyor, ‘Yeni Nesiller’ için sürdürülebilir bir dünyanın inşası için çalışıyoruz. Global ortaklarımızla sosyal, çevresel, ekonomik, politik ve teknolojik değişiklikleri takip ediyor, strateji ve aksiyon planlamalarımızı değerlendirirken ulusal ve küresel anlamda tüm gelişmeler, fırsatlar ve riskleri analiz ederek göz önünde bulunduruyoruz. Bu yılki raporumuzda Avrupa Yeşil Mutabakatı gibi regülatif değerlendirmelere yer verdik. İklim krizi ile birlikte doğa ve insanın karşı karşıya kaldığı iklim sorunlarına karşı, karbon ayak izi ile ilgili aksiyonlar alıyor, su ayak izi ile ilgili farkındalığımızı geliştiriyoruz. Eşit iş, eşit haklar, eşitlik, çeşitlilik ve kapsayıcılığın küresel olarak geçerliliğine inanıyor ve bu yöndeki uygulamalarımızı pozitif yönde artırmayı hedefliyoruz. Gençlerin eğitim ve gelişimlerine katkı sunuyor, kendi geleceklerini tasarlayacak gençlerle ilgili tüm faaliyetlerimizde iletişim sağlamayı önemli buluyoruz. Tüm bunları “çifte önemlilik” perspektifine göre “kurumun etkisi” ve “kuruma etkisi” açılarından değerlendirdik” dedi.

Zeki Şafak Ozan

İnci Holding CEO’su ve Yönetim Kurulu Üyesi Zeki Şafak Ozan ise İnci Holding olarak, gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakma sorumluluklarının farkında olduklarını belirterek, “Bu bilinçle hareket etmeye devam ediyoruz. Yenilikçi çözümler ve ortaklık fırsatları aracılığıyla, sürdürülebilirlik yolculuğumuzu hızla ileri taşıyoruz. İnci Grubu olarak 2030 yılı için koyduğumuz karbon emisyonumuzu %50 mutlak azaltım hedefimizle uyumlu olarak, 2022 yılı itibarıyla karbon ayak izimizi %13, karbon emisyon yoğunluğumuzu ise %61,7 oranında azalttık. Gelecek için umut dolu bir şekilde ilerlemeye devam ederken, sürdürülebilirlik alanında daha da ilerlemek ve öncü bir rol oynamak için kararlılığımızı sürdürüyoruz” diye konuştu.

Karbon emisyonu yüzde 13, atık miktarı yüzde 9 azaldı

Sürdürülebilirlik önceliklerini “Yeni Nesiller için Kurumsallaşmaya Yatırım”, ”Yeni Nesiller için İnsana ve Topluma Yatırım”, ”Yeni Nesiller için Sorumlu Üretim ve Sorumlu Tüketim”, ”Yeni Nesiller için İnovasyona Yatırım” olarak belirleyen İnci Holding, 2022 yılında Toplam Sera Gazı Emisyonunu grup genelinde uyguladığı ve takip ettiği karbon aksiyon planları, global ortaklarıyla ortak politikaları ve üretim tesislerinin sahip olduğu I-Rec yenilenebilir Enerji Sertifikaları doğrultusunda 2021 yılına göre %13 azalttı. 2022 yılında İnci Grubu’nun geri dönüştürülebilir atık oranı %78 olarak gerçekleşti. Grubun toplam atık miktarı ise 2021 yılına göre %9 oranında azaldı.

Grupta üst düzey kadın yönetici oranı %25 olarak kaydedildi. Yeni işe alınan kadın saha çalışanlarının sayısı 2022 yılında %19 artış gösterdi. Grup genelinde ise yeni işe alımlarda kadın istihdam oranının 2023 yılında %20-30 bandına çekilmesi hedefleniyor.

Genç İnci Programı’nda istihdam edilen gençlerin sayısı 2021 yılına göre %87,5 artış gösterdi. Söz konusu artış ile Genç İnci Programı’na katılan gençlerin %83’ü grupta istihdam edildi. Ayrıca, kadın istihdamı oranı ise %40 ile 2021 yılına göre 2 puan arttı. Genç İnci istihdamı içerisinde kadın oranını her yıl yükseltmek grubun öncelikli hedefleri arasında yer alıyor.

Benzer Haberler

Başa dön tuşu