LASTİKSEKTÖR HABERLERİ

Prometeon, Türkiye A Milli Erkek Futbol Takımı’nın resmi sponsoru oldu

Prometeon ve Türkiye Futbol Federasyonu arasında 2024-2026 yıllarını kapsayan sponsorluk anlaşması imzalandı. Prometeon, üç yıllık anlaşma kapsamında 2024-2026 yılları arasında Türkiye A Milli Erkek Futbol Takımı’nın resmi sponsoru oldu.

Dünyanın endüstriyel ve ticari lastik odaklı tek global şirketi Prometeon, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile imzaladığı anlaşma kapsamında Türkiye A Milli Erkek Futbol Takımı’nın üç yıl boyunca resmi sponsoru oldu.

Türkiye Futbol Federasyonu’nun ev sahipliğinde Riva Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri’nde gerçekleşen sponsorluk anlaşmasının imza törenine, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Vincenzo Montella, Prometeon Tyre Grup Genel Müdürü Roberto Righi, Prometeon Türkiye, AFME, Rusya, CIS Bölge CEO’su Gökçe Şenocak’ın yanı sıra TFF ve Prometeon yöneticileri katıldı.

“Sponsorluklar iletişim ve marka stratejimizin önemli bir parçası”

Prometeon Tyre Grup CEO’su Roberto Righi törende yaptığı konuşmada, Prometeon olarak Türkiye A Milli Erkek Futbol Takımı’nın başarılarına katkıda bulunma fırsatı yakaladıkları için çok mutlu olduklarını belirtti. Righi, “Sponsorluklar iletişim ve marka stratejimizin önemli bir parçası. Türkiye Futbol Federasyonu ile iş birliğimizden büyük mutluluk duyuyoruz. Sporun olmazsa olmazları olan yetenek, tutku, cesaret ve takım ruhu Prometeon’un da değerlerini temsil ediyor. Türk Milli Futbol Takımı’na Almanya’da düzenlenecek 2024 Avrupa Şampiyonası’nda başarılar diliyoruz” dedi.

“Otobüslerimizin lastiklerinin de güvende olacağı kesin”

Teknik Direktör Vincenzo Montella ise, “Her iki ulusun temsil edildiği ortamda bulunmaktan mutluluk duyuyorum. Dost iki ülke olarak sadece kültürel yakınlıkla kalmıyor aynı zamanda iş hayatında da hep daha fazla yakınlaşıyoruz. Euro 2032’yi birlikte organize edecek olmak da önemli bir hedef ve gurur. Otobüslerimizin lastiklerinin de güvende olacağı kesin. Avrupa’da önemli başarılara imza atmayı diliyoruz. Grubu lider olarak bitirdik ama geleceğe bakmalıyız. Hedeflerimiz için sıkı çalışmayız. Avrupa Şampiyonası en üst düzey müsabaka. Biz de hazırlıklı ve en üst düzeyde olmalıyız. Dünya Kupası’na da Prometeon ile yürümek isteriz.” şeklinde konuştu.

Futbolun birleştirici gücü, Prometeon tutkusu ile birleşiyor

Prometeon Türkiye, AFME, Rusya, CIS CEO’su Gökçe Şenocak yaptığı açıklamada, “Türkiye A Milli Erkek Futbol Takımı’nın sponsoru olmaktan büyük bir gurur duyuyoruz,” dedi.
Şenocak sözlerine şöyle devam etti: “Prometeon olarak, spora yaptığımız katkıların çok değerli olduğuna inanıyoruz. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile yaptığımız iş birliği kapsamında üç yıl boyunca Türkiye A Milli Futbol Takımı’mızın resmi sponsorluğunu üstleneceğiz. Türkiye’deki Ar-Ge Merkezi’mizde sürdürülebilir ve yenilikçi teknolojiyle geliştirilen ve Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk lastik fabrikası olan Kocaeli fabrikamızda üretilen Prometeon 02 serisi lastiklerimizin milli takımımızı taşıyan otobüslerde kullanılacak olmasından da ayrıca mutluluk duyuyoruz.
Prometeon Türkiye, 75 ülkeyi kapsayan ‘Türkiye-Afrika-Orta Doğu-Rusya-Orta Asya ve Kafkaslar Bölgesi’nin merkez üssü konumunda yer alıyor. Türkiye’ye yatırım bizim için çok önemli. 2017 yılından bugüne kadar ülkemize fabrika, Ar-Ge ve teknoloji çalışmaları için 175 milyon Euro’luk bir yatırım gerçekleştirdik. Sorumluluk sahibi, kalkınmayı hedefleyen, paydaşları için değer yaratmaya amaç edinmiş bir yönetim anlayışımız var. Toplumsal yatırımlar bizim için önemli bir unsur. Türkiye’de eğitim ve çevre alanında yaptığımız yatırımların yanına şimdi de sporu ekliyoruz. 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’na grup lideri olarak katılacak olan A Milli Futbol Takımı’mıza başarılar diliyoruz.” Şenocak;“Böyle değerli iş birlikleri 40 yılda bir olur, ender olur dedik ve biz de imza törenini dört yılda bir olan 29 Şubat’a denk getirdik” diyerek milli takımın yol arkadaşı olmaktan dolayı çok mutlu olduklarını dile getirdi.

Benzer Haberler

Başa dön tuşu