GÜNCELKAMYON HABERLERİOTOMOTİV DÜNYASI

“Ticari Araçta Bakım ve Kurallara Uygunluk Toplumsal Sorumluluktur”

Ticari araç sürücülerinin dikkat etmesi gereken noktaları tekrar hatırlatan Mercedes-Benz Ticari Araçlar Satış Sonrası Yetkili Servisi Aşin Motorlu Araçlar, kuralların ve yapılacak her bakımın toplumsal bir sorumluluk olduğunu belirtiyor.

  • 2022 yılında yaşanan ölümlü ve yaralanmalı trafik kazasına karışan toplam 321 bin 485 taşıtın yüzde 14,2’si kamyonet, yüzde 2,5’i minibüs, yüzde 2,3’ü çekici, yüzde 2,1’i kamyon, yüzde 1,9’u otobüs şeklinde sıralanıyor…
  • Aşin Motorlu Araçlar Genel Müdürü Okan Erdem, “Frenlerinden lastiklerine, aydınlatma grubuna kadar eksikleri olan her ticari araç günün sonunda kazayla birlikte toplumda kayıplara neden oluyor. Kurallara uymak, bakımları aksatmamak, sosyal ve toplumsal bir sorumluluktur. Tüm ticari araç sahiplerine çağrımızdır” dedi.

Medyada hemen her gün gündeme gelen ticari araç kazalarının tesadüf olmadığını ve büyük oranda araç sahiplerinin ihmaller zincirinden kaynaklandığını ileten Aşin Motorlu Araçlar Genel Müdürü Okan Erdem, bakım ve kontrollerle kurallara uymanın önemini tekrar hatırlattı.

Kaplama lastikler, bakımsız fren sistemleri trafikte dehşet saçmaya hazır bekliyor

Artan maliyetler nedeniyle birçok ticari araç sürücüsünün bakım ve kontrolleri aksattığını söyleyen Erdem, “Bakımları yapılmamış, elemanları aşınmış fren sistemleri tonlarca yükün altında gerekli güvenliği sağlayamaz. Yine sıfır lastik almak yerine uygulanan kaplama lastikler her an patlamaya veya aracı yoldan çıkarmaya müsait şekilde bekliyor. Yetersiz, çalışmayan farlar, stoplar, yan aydınlatmalar, görüş mesafesi kötü olan yollarda tehlike saçıyor. Gerekli bakım ve kontrollerin yapılması Türkiye’de yaşayan her fert için çok önemli.” açıklamasını yaptı.

İstiap hadleri aşılıyor, yükler açık geziliyor, şantiye çıkışlarında temizlik yapılmıyor

Özellikle ağır vasıtalarda kurallara uygunluk seviyesinin düşük olduğuna değinen Erdem, ticari araç sürücülerine çağrıda bulundu: “İstiap haddi aşılan, gerekli saklama ve kasa kapama önlemleri alınmadan trafiğe çıkan ağır vasıtalara her gün şahit oluyoruz. Uyulmayan her kural hepimizi tehlikeye atıyor. Şantiyelerde gerekli temizlikler yapılmadan yollara çıkan hafriyat kamyonları ise saçtığı kum, çakıllarla diğer araçları tehlikeye attığı gibi şehirlerde çok ciddi kirliliğe sebep oluyor. Ticari araç sahipleri ve sürücülerinin tüm bu hususlara önemle dikkat etmesi gerektiği çağrısında bulunuyoruz. Gerekirse yaptırım ve cezaların artırılması da caydırıcı olacaktır.”

Benzer Haberler

Başa dön tuşu