LASTİK

Goodyear’den kilometre performansında yüzde 20 artış sağlayan uzun yol lastikleri

Goodyear’ın özellikle sıcak iklimli ülkelerdeki yol şartlarına uygun olarak tasarlayıp ürettiği ikinci nesil özel KMAX S EXTREME GEN2 uzun yol lastikleri pazara sunuldu. Yüksek ortam sıcaklığı altında lastik ömrünü en üst düzeye çıkaran lastik, bu sayede işletme maliyetlerinin de azaltılmasına imkan tanıyor.

Sırt genişliğini optimize eden ve lastiğin boşluk şeklinde ince ayarlamalar yapan Goodyear mühendisleri böylece düzenli aşınmada önemli bir iyileşme elde etti. Bu da, modelin ikinci neslinin birinci nesle oranla, güvenlik üzerindeki etkisi de dahil olmak üzere çeşitli performans kriterleri açısından en kritik ve hassas aks olarak kabul edilen yönlendirme aksındaki kilometre performansında en az yüzde 20’lik bir artış sunmasını sağladı.

Müşteri taleplerine göre geliştirildi

KMAX EXTREME lastik serisinin, Goodyear’ın müşterilerine özel lastik ürünleri sunma konusundaki 125 yıllık başarılı mirasının bir başka göstergesi olduğunu söyleyen Goodyear Türkiye Ticari Lastikler Direktörü Temel Doğanay “KMAX S EXTREME GEN2, sürekli gelişen pazar taleplerine yanıt verebilme ve müşterilerimizin taleplerini karşılama yönündeki çabalarımızın bir göstergesi olarak pazara sunuldu.” dedi.

Filoların maliyetlerine katkı sağlayacak

KMAX S EXTREME GEN2 ile, KMAX ürün yelpazesinin etkili bir şekilde genişlediği ve özellikle filolarınkilometre başına daha iyi bir maliyet elde etmelerine daha fazla destek olduğunu söyleyen Doğanay “Filoların operasyonel maliyetlerinin düşürülmesi yönünde hali hazırda mevcut ürünlerimiz ve hizmetlerimize yeni eklenen bu ürün, özellikle sıcak bölgelerde taşımacılık faaliyetlerinde bulunan iş ortaklarımızın taleplerini karşılamak noktasında en etkili çözüm olacak.” diye bilgi verdi.

KMAX S EXTREME GEN2’nin diğer iyileştirmeleri arasında güçlendirilmiş bir karkas ve iyileştirilmiş sırt bileşimi yer alıyor. Kimyasal formülasyonu ve fiziksel özellikleri, yüksek ortam sıcaklıklarında bile bozulmadan kalmasını sağlayarak aşırı sıcak iklimlerde yüksek kilometre performansı ve daha az ısı üretimi sağlıyor.

KMAX S EXTREME GEN2’yi geliştirmek için özellikle Körfez’deki birçok pazardan geri bildirim toplayan Goodyear inovasyon ekibi, iyileştirme alanlarını belirledi ve yeni geliştirilen lastikleri Suudi Arabistan ve BAE’deki birçok filoda test etti.

KMAX Extreme lastik serisi, kaplanabilir özellikte olmaları sayesinde filoların lastik varlıklarını ve çevresel ayak izlerini optimize etme konusunda da fayda sağlıyor ve Goodyear’ın sürdürülebilirlik konusundaki kararlılığını da gösteriyor.

Benzer Haberler

Başa dön tuşu