FordMANŞET

Ford Trucks, lojistik sektörüne NextETRUCK projesi ile yön verecek

Ford Trucks sınıfının en yüksek yük taşıma kapasitesine sahip elektrikli kamyonunu geliştiriyor

Avrupa Birliği Ar-Ge fonu olan Horizon Europe’dan aldığı 2 milyon avro ile sektörün en yüksek destek alan projelerinden biri olan NextETRUCK, Ford Trucks’ın ve Türkiye’nin elektrikli ağır ticari araç çalışmalarına yön vererek lojistik endüstrisini yeniden şekillendirecek. 

Geleceğin sıfır emisyonlu elektrikli taşımacılık çözümlerine öncülük etmek üzere Ar-Ge çalışmalarına hız veren Ford Otosan’ın global ağır ticari markası Ford Trucks, NextETRUCK projesi kapsamında yeni nesil elektrikli kamyonlar ile verimli ve düşük maliyetli lojistiğe katkı sağlayacak. 

Ford Trucks sınıfının en yüksek yük taşıma kapasitesine sahip elektrikli kamyonunu geliştirecek

 Mühendislik ve Ar-Ge uzmanlığı ile yenilikçi ve sürdürülebilir çözümler geliştiren Ford Otosan’ın global ağır ticari markası Ford Trucks, sıfır emisyonlu taşımacılığın geleceğine öncülük etmek amacıyla NextETRUCK projesi çalışmalarını hızlandırıyor. Ford Trucks sınıfının en yüksek yük taşıma kapasitesine sahip, ağırlığı önemli ölçüde hafifletilmiş, sıfır emisyonlu elektrikli kamyonunu geliştirecek. 

Ford Trucks’ın NextETRUCK projesine aktif katılımı, elektrikli araç teknolojisi alanında inovasyon ve AR-Ge çalışmalarında geldiği son noktayı vurgularken ürün portföyünü gelişmiş, verimli ve sürdürülebilir ulaşım çözümleriyle genişletmesine katkı sağlıyor. 

Avrupa Birliği, NextETRUCK projesini destekliyor

Büyük ölçüde fosil yakıtlara bağımlı olan ve karbondioksit emisyonlarının %37’sini oluşturan ticari taşımacılık sektörünün önümüzdeki yıllarda daha da büyümesi bekleniyor. Küresel ısınmaya karşı sürdürülebilir politikaları destekleyen Avrupa Birliği, 2050 yılına kadar sıfır emisyonlu bir ekonomiye sahip olmayı hedefliyor. Araçların ve filoların elektrifikasyonu, sektörün karbonsuzlaştırılması için kritik bir strateji olarak öne çıkıyor. Avrupa Birliği, Avrupa Yeşil Mutabakatı hedefleri kapsamında, Horizon Innovations Actions programının bir parçası olan NextETRUCK projesini destekliyor. 

16 tonluk Ford Trucks elektrikli kamyon

Hafif şasi teknolojisiyle fark yaratacak proje kapsamında Ford Trucks tarafından inşa edilecek 16 tonluk hafif elektrikli kamyon platformu, gerçek dünya koşullarında altı ay süresince Ford Otosan fabrikaları arasında git-gel yaparak test edilecek ve performansı hakkında lojistik endüstrisine yön verecek bilgiler sunacak. Ford Trucks elektrikli kamyonun ağırlık verimliliğini artırmak ve genel araç performansını yükseltmek için hafif şasi teknolojilerini titizlikle inceleyecek.

Hizmet Odaklı Mimari

NextETRUCK projesi yapılan testlerle lojistik endüstrisine yön verecek bilgiler de sunacak. NextETRUCK; azaltılmış ağırlığı, gelişmiş termal yönetimi ve Akustik Araç Uyarı Sistemi (AVAS) entegrasyonu ile öne çıkan bir elektrikli kamyon yaratmaya odaklanıyor. Proje buna ek olarak filo operasyonlarını geliştirmek, şarjı etkin bir şekilde yönetmek ve optimum rotaları tahmin etmek için Hizmet Odaklı Mimari (SOA) araçlarında uzmanlık kazanmayı içeriyor. NextETRUCK projesi, EPE parçalarının güncellenmesi, yenilikçi bir termal yönetim sistemi oluşturulması, şasinin yeniden tasarlanması, yeni braketler, yazılım geliştirmeleri ve kabin modifikasyonları gibi önemli değişiklikleri de kapsıyor. 

NextETRUCK konsorsiyumu

Ford Otosan’ın İstanbul’daki Ar-Ge merkezinde düzenlenen NextETRUCK konsorsiyumunda 9 farklı ülkeden 18 firma ve toplam 32 katılımcı bir araya geldi. Konsorsiyum toplantısında projenin mevcut aşamalarının yanı sıra gelecekte yapılacak çalışmalar için de proje ekibi bilgilendirildi ve süreç gözden geçirildi. Aktif olarak devam eden çalışmaların her biri ilerlemeye devam ederken; araç telematiği, termal yönetim, araç analiz araçları ve sosyal yardımla ilgili pilot planlar ve ana hatlar konularında da ilerleme kaydedildi. Konsorsiyumun bir sonraki orta vadeli değerlendirme toplantısı ise Şubat 2024’te Brüksel’de düzenlenecek.

  Ford Trucks hakkında

Ford’un tek ağır ticari markası olan Ford Trucks, 16 tonun üzerinde çekiciler, inşaat kamyonları ve dağıtım kamyonları dahil olmak üzere bir dizi araç üretmektedir. ‘2019 Uluslararası Yılın Kamyonu (IToY)’ ödüllü F-MAX, eleştirmenlerin beğenisini ve yüksek küresel talebi beraberinde getirdi. Ford ticari araçlarının kanıtlanmış kalite, dayanıklılık ve verimlilik geçmişi, Ford Trucks’ın en iyi toplam sahip olma maliyeti taahhüdüne dayanan uluslararası ürün stratejisini desteklemektedir. Ford Trucks’ta yarım yüzyılı aşkın tasarım ve üretim deneyimini pazara özel ürün geliştirme uzmanlığıyla birleştirerek yepyeni motorlar da dahil olmak üzere araçlarımızın ana bileşenlerinin mühendisliğini yapıyoruz. Şu anda Avrupa, Orta Doğu, Afrika ve BDT’de faaliyet gösteriyoruz ve 3 kıtadaki uluslararası ağımızı büyütmeye devam ediyoruz. Dünyanın dört bir yanındaki yüz binlerce kamyon, Ford’un sağladığı güvenle her gün yola çıkıyor. 

Benzer Haberler

Başa dön tuşu