AKARYAKIT DÜNYASI

Opet, İngiltere’de pazarlama çözümleri dalında ödül kazandı

Akaryakıt sektörünün yenilikçi markası OPET, veriden değer yaratarak entegre pazarlama hizmetleri sunan TANI ile birlikte gerçekleştirdiği “Akıllı Kampanya Öneri Sistemi” ile Londra’da üstün pazarlama çözümlerinin değerlendirildiği DataIQ Awards’18’de “Pazarlama Programlarında En İyi Veri Kullanımı” kategorisinde ödüle hak kazandı.

“Akıllı Kampanya Öneri Sistemi’ ile OPET, müşteri davranış örüntüleri ve geçmiş alışveriş / kampanya hareketlerini inceleyerek, makine öğrenme yöntemleri ile oluşturulan modelle, doğru zamanda doğru kişiye doğru kampanyanın sunulmasını hedefledi. Geleneksel kampanya sistemi ile kişiselleştirilmiş kampanyalar sunan “yapay zeka” ve “makine öğrenme tabanlı yeni sistem” karşılaştırıldığında, hızlı ve otomatize sonuçlarla kampanya cirosunun yüzde 28 arttığı gözlendi.

Her bir müşteriye özel farklı kampanyalar oluşturan kampanya öneri motorunun geliştirilmesi ile OPET’in müşteri odaklı yaklaşımı destekleyen farklı bir pazarlama modeli oluşturuldu. DataIQ Awards Jürisi tarafından yapılan açıklamada da uygulama için“Dolu dolu analitik içeren bu proje, kişiselleştirmenin ve veri odaklı analitiğin çok rekabetçi pazarlarda elde edebileceği etkiyi göstermektedir” denildi.

Proje, daha önce de Türkiye’nin yeni pazarlama ödüllerinden 2018 Martech Awards’ta da “En İyi Yapay Zeka ve Machine Learning Kullanımı” ödülüne layık görülmüştü.

Benzer Haberler

Başa dön tuşu