GÜNCELMANŞET

MAN Kamyon ve Otobüs, 2022’de sektöre damga vurdu

MAN’ın yeni nesil kamyonları, satış sonrası kampanyaları ve aktiviteleri ile 2022 yılını başarılarla tamamlıyor. Seyahat otobüsünde pazar payını koruyan MAN, şehir içi otobüs satışında ise önemli bir başarıya imza attı. MAN, yeni servis yatırımları ile 2024’e 34 servis noktasıyla girmeyi hedefliyor.

  • MAN TopUsed 2022’de satışlarını seyahat otobüsünde yüzde 80, inşaat kamyonunda ise yüzde 10 artırdı.
  • MAN HTA, 2022 yılında iyi bir sınav verdi, pandemi ve ÖTV indirimi ile artan karavan talebini 4X4 TGE’lerle karşıladı.

MAN Kamyon ve Otobüs Ticaret A.Ş. geleneksel yıllık değerlendirme toplantısı, İstanbul’da gerçekleştirildi. Toplantıya, MAN Kamyon ve Otobüs Ticaret A.Ş. adına Kamyon Satış Direktörü Serkan Sara, Otobüs Satış Direktörü Can Cansu, Müşteri Hizmetleri Direktörü Aydın Yumrukçal, Hafif Ticari Araçlar ve İkinci El Satış Direktörü Cumhur Kutlubay katıldı.

Toplantıda, sektör ve şirket bazında 2022’ye dair değerlendirmeler ve 2023 yılına ilişkin öngörüler paylaşıldı.

“Pandemi ve ÖTV indirimi ile artan karavan talebini 4X4 TGE’lerle karşıladık”

MAN hafif ticari araçlar; pandemi, savaş ve cip krizinin ortaya çıkardığı zorluklara rağmen tüm imkanlarını paydaşları için seferber ederek, riskleri minimize etti.
2022 yılında zorluklara rağmen başarılı bir sınav verdiklerini belirten MAN Hafif Ticari Araçlar (HTA) ve İkinci El Satış Direktörü Cumhur Kutlubay, “Bu zorlu süreçte tüm imkanlarımızı müşterilerimiz ve paydaşlarımız için seferber ettik. Özellikle ürün gamımızı hem ürün ve donanım paketleri ile zenginleştirmeye odaklandık. Bu sayede karlılık ve pazara yeni ürün sunma noktasında önceki yıllara göre nispeten iyi bir seneyi geride bıraktık. Bunun yanında pandemi ile başlayan ve ÖTV miktarının düşürülmesi ile iyi bir ivme yakalayan karavan talebine karşılık da ürün gamımıza farklı ebatlardaki 4X4 TGE araçlarımızıekleyerek, hızlı bir şekilde karşılık verdik” dedi.

MAN’ın yeni nesil kamyonları, satış sonrası kampanyaları ve aktiviteleri ile 2022 yılında sektöre damga vurdu

Yaşam boyu iş ortağı olarak gördüğü müşterilerinin tüm ihtiyaçlarına en ideal çözümleri sunan MAN Kamyon ve Otobüs Ticaret A.Ş., Rusya-Ukrayna savaşının tetiklediği tedarik ve üretim sıkıntılarına rağmen 2022 yılında başarılarını devam ettirdi.

Yıllardır Yaşam Boyu Maliyet Analizlerinden üst sıralarda çıkmayı başaran MAN,zorlu yılda araçların yakıt tüketimi başta olmak üzere tüm bakım, onarım ve sarfiyat giderlerinde, iş ortaklarına en avantajlı çözümleri sunmayı sürdürdü. MAN, bu zorlu süreçte özellikle teknolojik üstünlükleri, dijital çözümleri ve sürüş destek sistemleri ile iş ortakları lehine başarılı sonuçlara imza attı.

2022 yılında yaşanan tedarik ve üretim sıkıntılarına rağmen bir önceki yılın satış adetlerini yakaladıklarını ve 2023’e de olumlu baktıklarını vurgulayan MAN Kamyon ve Otobüs Tic. A.Ş. Kamyon Satış Direktörü Serkan Sara, “2022 yılı, Ağır Ticari Araç pazarı açısından talebin tarihi seviyelere ulaştığı bir yıl oldu. Ancak tedarik ve üretim konularında yaşanan sıkıntılardan dolayı pazarın, talebin altında kalacağı tahmin ediliyor. Buna rağmen 2021 yılındasatış ve teslimatlarını gerçekleştirmeye başladığımız MAN’ın yeni nesil TG3 serisi ile geçen yıldan daha fazla satış adetine ulaşmış olacağız.2023’te ise,yine hem inşaat serisi hem de çekici araçlarımızla iş ortaklarımızın yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

Seyahat otobüsünde pazar payını koruyan MAN, şehir içi otobüssatışında ise önemli bir başarıya imza attı

Seyahat otobüslerindeki başarısını şehir içi otobüslerinde de sürdüren MAN, 2022’de prestijli ödülleri toplamaya devam etti. ‘iF International Forum Gold Award 2020’ sahibi MAN Lion’s City E, 2022’de kalitesini yeni bir ödülle taçlandırdı. Lion’s City E, yenilikçi ve sürdürülebilir tasarımıyla Hannover’de düzenlenen ‘Stars of the Year’ etkinliğinde, ‘Bus of the Year 2023 – Yılın Otobüsü’ seçildi.
MAN Kamyon ve Otobüs Ticaret A.Ş. Otobüs Satış Direktörü Can Cansu, “‘Coach of the Year 2020’ ve ‘Sustainable Bus Award 2022’ ödüllü yolculuğu keyfe dönüştüren Lion’s Coach otobüslerimiz; tasarım, konfor, ekonomi ve güvenlik özellikleri ile bu yılda ülkemizin her köşesindeki seçkin firmaların öncelikli tercihi olmaya devam etti. MAN olarak, 2022’de seyahat otobüsü pazarında pazar payımızı korumanın yanında, şehir içi otobüslerimizin satışlarında da büyük başarılara imza attık. 2022 yılında 130’a yakın şehir içi otobüsü satışı ile Belediye Otobüsü pazarında yaklaşık yüzde 15’lik pazar payımız ile başarımızı kanıtladık. Ayrıca üstün özellikleri ile fark yaratan yeni nesil MAN Lion’s City CNG Efficient Hybrid deşehir içi ulaşımına getirdiği birçok yenilik ile iddiasını ortaya koyuyor” dedi.

MAN yeni servis yatırımları ile 2024’e 34 servis noktasıyla girmeyi hedefliyor

Küresel standartlarda hizmet kalitesini görev edinen MAN Müşteri Hizmetleri, 2022 yılında düzenlediği cazip kampanyalarla müşterilerinin yüzlerini güldürmeye devam etti.
Yıl boyunca düzenledikleri kampanyalarla müşterilerinin yanında olduklarını vurgulayan MAN Kamyon ve Otobüs Ticaret A.Ş. Müşteri Hizmetleri Direktörü Aydın Yumrukçal, “Bir taraftan kampanyalarla müşterilerimize destek olurken, diğer yandan da servis ağımızı genişletmeye yönelik adımlar attık. Türkiye pazarına daha iyi ve yaygın hizmet sunabilmek için 2022 yılında,biri Ankara Ostim’de kendi şubemiz, diğeri ise İstanbul Anadolu Yakası’nda olmak üzere 2 adet servis noktasında daha hizmet vermeye başladık. 2023’ün ilk aylarında ise Kayseri ve Antalya hizmete girecek. Sonrasında da yeni servis noktaları açmaya ve servis ağımızı daha da yaygınlaştırmayı amaçlıyoruz. Türkiye genelinde servis ağımızı modern tesislerle genişletme hedefimiz doğrultusunda 2024 yılına 34 adet yetkili servis noktası ile girmeyi planlıyoruz” dedi.

MAN TopUsed 2022’de satışlarını seyahat otobüsü segmentinde yüzde 80, inşaat kamyonunda ise yüzde 10 artırdı

MAN TopUsed, kurumsallık anlayışı, hizmet kalitesi ve imza attığı yeniliklerle Türkiye ikinci el pazarında sektörün güven adresi olmaya devam etti. Pandemi sürecindemüşterilerine birçok avantajlı kampanya ile birlikte şehirlerarası otobüs pazarında 6 aydan 1 yıla kadar uzatılmış garanti ve bakım paketi sunan MAN TopUsed, yaşanan tedarik zinciri krizine rağmen satışlarını arttırmayı sürdürdü.
MAN Hafif Ticari Araçlar ve İkinci El Satış Direktörü Cumhur Kutlubay,2022 yılında yaşanan zorluklara rağmen tüm ürün gruplarında başarılı bir yıl geçirdiklerini belirterek, “MAN TopUsed olarak, 2022 yılında yaşanan zorluklara rağmen şehirlerarası otobüs satışlarımızı yüzde 80, inşaat kamyonu pazarındaki satışlarımızı da yüzde 10 oranında artırarak, yılı hedeflerimizin üstünde tamamladık” dedi.

Benzer Haberler

Başa dön tuşu