DAFMANŞET

DAF Trucks Başkanı Harald Seidel, ACEA Avrupa Ticari Araç Başkanı Seçildi

DAF Trucks Başkanı Harald Seidel, Avrupa Otomobil Üreticileri Birliği’nin (ACEA) 2024 Ticari Araç Yönetim Kurulu Başkanı seçildi.

Seidel, DAF Trucks, Daimler Trucks, Ford Trucks, Iveco Group, MAN Truck & Bus, Scania ve Volvo Group’un CEO’larını bir araya getiren ACEA Ticari Araç Yönetim Kurulu üyeleri tarafından seçildi. Seidel, görevi, son iki yıldır Başkanlık koltuğunda oturan Volvo Group CEO’su Martin Lundstedt’ten devralıyor.

“Kamyon ve otobüs üreticilerinin çabalarını görün!”

DAF Trucks Başkanı Harald Seidel, seçimden sonra yaptığı ilk açıklamada sektörün sorunlarına değindi. Seidel; “2024, Avrupa kamyon endüstrisi için oyunun kurallarını değiştiren bir yıl olacak. Öncelikli olarak, kamyonlar ve otobüsler için daha iddialı karbonsuzlaştırma hedeflerini yasalaştıran ağır hizmet araçlarına yönelik CO2 düzenlemesine ilişkin müzakerelerin önümüzdeki aylarda tamamlanması gerekiyor” dedi. Seidel, devamla “Hiç şüpheniz olmasın: Kamyon ve otobüs üreticileri tüm çabalarını karayolu taşımacılığının karbondan arındırılmasına yardımcı olmak için harcıyorlar. Ancak bizi yönetenlerin aynı çabayı göstermedikleri aşikar” dedi.

“Avrupa’nın yeşil dönüşümü için elimizden geleni yapıyoruz”

Seidel, “Avrupa’nın tüm ağır yük taşımacılığı ekosistemi, yalnızca kamyon üreticilerinin değil, çok çeşitli kamu ve özel sektör aktörlerinin çabalarını içeren hızlı bir dönüşüm gerektiriyor” diye uyardı. Seidel, “Sıfır emisyonlu akülü elektrikli ve hidrojenle çalışan araçlara milyarlarca dolar yatırım yaparak üzerimize düşeni yapıyoruz ve bu, Avrupa’nın yeşil dönüşümüne şimdiden fayda sağlıyor” dedi.

“Çabalarımız sekteye uğruyor”

Seidel, çözümün önündeki engelleri de şöyle sıraladı. “Ancak çabalarımız üç önemli unsurun eksikliği nedeniyle sekteye uğruyor: Şarj ve hidrojen dolum altyapısı, etkili karbon fiyatlandırma planları, ulaştırma ve lojistik sektörüne geleneksel araçları sıfır emisyonlu modellerle değiştirmelerini destekleyecek önlemler.”

Seidel, “Kamyonlar, malların tüketicilere ulaşmasını sağlayan ve toplumu hareket halinde tutan en esnek, hızlı tepki veren ve ekonomik tedarik zinciri aracı olmaya devam ediyor. Avrupalı ​​politika yapıcılar, kritik Avrupa seçimleri ve 2024’te Avrupa Komisyonu’nun yeni görev süresi öncesinde bunu gözden kaçırmamalı” diye ekledi. Seidel, “Birlikte, daha iyi işbirliği sayesinde hem iklim değişikliğiyle mücadele edebiliriz hem de rekabet gücünü koruyabiliriz” dedi.

Benzer Haberler

Başa dön tuşu