OTOMOTİV DÜNYASI

80 ülkeye akü ve jant ihraç ediyor

İnci Holding, İstanbul Sanayi Odası tarafından açıklanan ‘Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu’ listesinde üç iştirakiyle yer almaya devam ediyor. Maxion İnci Jantgeçtiğimiz yıla göre 10 basamak yükselmeyi başararak 129’uncu sıraya yerleşirken, akü devi İnci GS Yuasa da 311’inci sırada yerini aldı.

İnci Grubu ürünlerinin yüzde 63’ünü 80’den fazla ülkeye ihraç ediyor.

Son 10 yıldır her sene ortalama yüzde 13 büyüyen İnci Holding, akü ve jant üretimiyle otomotiv yan sanayi sektörünün yanı sıra lojistik ve otel ekipmanları sektörlerinde de faaliyet gösteriyor. İnci Grubu ürünlerinin yüzde 63’ünü 80’den fazla ülkeye ihraç ediyor.

65 yıllık köklü geçmişi ile Türkiye ekonomisi ve kalkınmasına hizmet eden İnci Holding, otomotiv yan sanayi başta olmak üzere dört farklı sektörde dokuz iştirakiyle çalışmalarını sürdürüyor. İnci Holding bu yıl da Maxion İnci Jant, İnci GS Yuasa, Maxion Jantaş şirketleriyle Türkiye’nin ilk 500 sanayi kuruluşu arasında yer alıyor. Başarılı bir büyüme ivmesi yakalayan holding şirketleri arasında Maxion İnci Jant, bu yıl 500 sanayi kuruluşunun içinde 10 basamak yükseldi. İlk 250 şirket arasında yer alan Maxion İnci Jant 129’uncu, Maxion Jantaş ise 7 basamak yükselerek 420’nci sırada yer aldı.Akü sektörünün ihracat lideri İnci GS Yuasa ise 311’inci oldu.

İnci Holding her yıl ortalama yüzde 13 büyüme gösteriyor

İnci Holding Yönetim Kurulu Başkanı Neşe Gök; “İnci Holding olarak ekonomik ve sektörel açıdan önde gelen listelerde iştiraklerimizin başarılı iş sonuçlarıyla yer alması bizi gururlandırıyor. Nitelikli ve genç insan kaynağımız, ar-ge ve teknolojik dönüşüm alanındaki gücümüz, yenilikçi yönetim anlayışımız sayesinde başarılarımızın artarak devam edeceğine inanıyorum. Holding olarak her yıl ortalama yüzde 13 büyüme göstererek, Türk ekonomisinin büyümesine katkı sağlamaya devam ediyoruz.” dedi.

Benzer Haberler

Başa dön tuşu