GÜNCELKAMYON HABERLERİMARKALARSON DAKİKA KAMYON HABERLERİ

Komatsu’dan 70 adet HD785-8E0 kaya kamyonu teslimatı

Komatsu HD785-8E0 Kaya Kamyonu, 895 kW/1200 HP’lik güç ve 60 m3’lük damperiyle 100 ton yük kapasitesi sunabilen teknik özellikleriyle öne çıkıyor.

Marubeni Dağıtım ve Servis A.Ş. tarafından Türkiye’de temsil edilen lider iş makinası üreticisi Komatsu, Çelikler Seyitömer Elektrik Üretim A.Ş.’nin Kınık’taki maden sahası çalışmaları için sipariş ettiği 20 adet HD785-8E0 model kaya kamyonlarının teslimatlarına başladı. Çelikler Seyitömer Termik Santrali’ndeki görevlerine hazır olan Komatsu HD785-8E0’lar, 895 kW/1200 HP’lik güç ve 60 m3’lük damperiyle 100 ton yük kapasitesi sunabilen teknik özellikleriyle, sahadaki faaliyetlerin daha verimli tamamlanabilmesine destek olacak.

Japonya merkezli Marubeni Corporation iştiraki olan Marubeni Dağıtım ve Servis A.Ş., Türkiye’de temsil ettiği Komatsu ile yeni bir teslimatı daha gerçekleştirdi. Çelikler Seyitömer Elektrik Üretim A.Ş. tarafından Kütahya Kınık’taki Çelikler Seyitömer Termik Santrali’nde kullanılmak üzere, Marubeni Dağıtım ve Servis’e sipariş edilen 20 adet Komatsu HD785-8E0 kaya kamyonları, Marubeni Dağıtım ve Servis İş ve Maden Makinalarından Sorumlu COO Burçak Birand, İş ve Maden Makinaları Satış Ülke Müdürü Cem Bingöl ile İş ve Maden Makinaları Saha Satış Müdürü Atahan Serdaroğlu tarafından, Çelikler Holding Yönetim Kurulu Üyeleri Hasan Çelik ve Muhammet Çelik’e teslim edildi.

Hasan Çelik: “Daha verimli bir enerji üretimine odaklanıyoruz”

Çelikler Seyitömer Termik Santrali’nde kullanılmak üzere sipariş ettikleri araçların teslimatında, yeni kamyonların kullanım alanlarına dair bilgiler veren Çelikler Holding Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Çelik; “Temelleri 1958 yılında, değerli kurucumuz Osman Çelik tarafından atılan Çelikler Holding olarak, enerji, maden, inşaat, taahhüt ve turizm sektörlerindeki faaliyetlerimizi istikrarlı bir şekilde sürdürüyoruz. Ülkemiz elektriğinin önemli bölümünü, yerli ve milli kaynaklarımız ile, dünyadaki son teknolojiyi kullanarak üretirken, kendi alanının en iyilerinden Komatsu ile çalışmaya karar verdik. Termik, hidroelektrik ve jeotermal elektrik santrallerimiz ile Türkiye’nin en büyük elektrik üretim şirketlerinden biri olarak, Çelikler Seyitömer Termik Santrali’mize, Komatsu’nun HD785-8E0 kamyonlarını dahil ederek çok daha verimli bir üretime odaklanacağımızı öngörüyoruz. Kaya kamyonlarına yaptığımız yeni yatırımın gerçekleşmesinde emeği geçen tüm Marubeni Dağıtım ve Servis yetkililerine teşekkür ediyor, araçlarımızın hem şirketimize hem de ülkemize hayırlı olmasını diliyoruz” dedi.

Burçak Birand: “Komatsu HD785-8E0 ile operasyonlar kolaylaşıyor, operatörlerin konforu üst düzeye taşınıyor”

İş makinaları sektöründe yeni nesil motor teknolojisini başlatan Komatsu iş makinalarını, iş ortaklarıyla buluşturduklarını belirten Marubeni Dağıtım ve Servis İş ve Maden Makinalarından Sorumlu COO Burçak Birand; “Marubeni Dağıtım ve Servis olarak, dünyanın, alanındaki en etkili markalarını temsil ediyoruz. Dünyanın en prestijli, kalitesiyle öncü, teknolojileriyle verimliliğe katkı sağlayan Komatsu markamızda, madencilik alanındaki müşterilerimizin ihtiyaçlarına uygun ürünler sunuyor, satış sonrası hizmetlerimizle de çözüm ortağı oluyoruz. Çelikler Seyitömer Termik Santrali’ne teslim ettiğimiz 20 adet Komatsu HD785-8E0 kaya kamyonuyla hem şirketin verimliliği artacak hem operasyonun işleyişi kolaylaşacak hem de operatörlerin konforu bir üst düzeye taşınacak. Yol dışı kamyonlar arenasının yıldızlarından olan yeni ürünümüzün tüm Çelikler Seyitler Termik Santrali çalışanlarına hayırlı olmasını diliyor, Çelikler Holding’in tercihini Marubeni Dağıtım ve Servis’ten yana kullanmasından dolayı teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.

“Yeni Çağ”ı başlatan Komatsu’dan verimliliği artıran kamyonlar

Çelikler Seyitömer Termik Santrali’nde kullanılmak üzere sipariş edilen Komatsu HD785-8E0 kaya kamyonu, Komatsu tarafından “Yeni Çağ” olarak adlandırılan yeni nesil motor teknolojisini barındırıyor. Komatsu HD785-8E0’ın, 1900 d/d’da 895 kW (1200 HP) güç üretebilen, 30.48 litrelik, 12 silindirli motorunda, Komatsu’nun Dizel Partikül Filtresi (KDPF), Değişken Zamanlamalı Turbo (VGT) ve Egzoz Gazı Devirdaimi (EGR) teknolojileri kullanılıyor. Her zamankinden daha verimli bir işletim maliyeti sunmasıyla öne çıkan Komatsu HD785-8E0, maden sahalarındaki zorlu koşulların üstesinden kolaylıkla geliyor. 73.800 kg’lık boş ağırlığı ve 60 metreküplük damperiyle 100 tonluk yük kapasitesi sunan Komatsu HD785-8E0, markanın en görkemli ve en yüksek kapasiteli yeni ürünlerinin başında geliyor.

Benzer Haberler

Başa dön tuşu