DAFMANŞET

DAF’tan yeni nesil mesleki kamyon serisi

DAF Trucks, her türlü arazi ve yol şartlarına uygun çift tahrikli çekici ve kamyon seçenekleri ile yeni nesil XD, XF, XG ve XG⁺ serisini tamamlıyor.

DAF Trucks arazi ve yol uygulamaları için çift tahrikli çekici ve kamyon seçenekleri ile yeni nesil XD, XF, XG ve XG⁺ serisini tamamlıyor. Artık 4×2 dingil modelleriyle de sunulan yeni XDC ve XFC Construction araçlar da ürün gamına dahil ediliyor.

Yeni Nesil XD, XF, XG ve XG⁺ kamyonlar verimlilik, güvenlik ve sürücü konforu alanlarında yeni standartlar belirleyerek taşımacılık sektörüne yön veriyor. XF, XG ve XG⁺ “International Truck of the Year 2022” ödülüne sahip olurken XD, 2023 yılı için bu prestijli ödülü aldı. Çok sayıda ödül alan bu araçların benzersiz DNA’sı, Yeni Nesil Kamyon programıyla piyasaya sürülen yeni model grubuyla inşaat aracı ve mesleki araç sektörlerine de taşındı.

XDC ve XFC inşaat kamyonları

Yeni Nesil XDC ve XFC inşaat araçları; güçlü siyah ızgara ve sağlam çelik tampon, çelik radyatör koruma plakası ve bakım gerektirmeyen iki LED sis farları ile öne çıkıyor. Bu farlar, maksimum koruma için tampona derinlemesine gömüldü. Seçenek olarak esnek bir alt basamak da mevcut.

40 santimetreye kadar yerden yüksekliği ve 25 derecelik yaklaşma açısıyla Yeni Nesil XDC ve XFC, normal arazi sürüşü gerektiren uygulamalar için ideal bir çözüm sunuyor. XDC ve XFC 8×4, 6×4 ve ilk kez 4×2 dingil yapılandırmalarıyla sunuluyor.

Geniş bağlantı dingili yelpazesi 

Zorlu koşullar altında mükemmel çekiş için DAF, XDC ve XFC kamyonlarını çift tahrikli, az bakım gerektiren bağlantı dingili seçenekleriyle sunuluyor: Tek hız düşürmeli 19 tonluk hafif bağlantı dingilinden (SR1132T), yaprak yaylı süspansiyon ve diskli veya kampanalı frenlere ve tek hız düşürmeli, disk frenli ve havalı süspansiyonlu 21 ve 26 tonluk modellere (SR1360T) kadar. Ağır uygulamalar ve arazi uygulamaları için 21 ve 26 tonluk bağlantı dingili poyra redüksiyon (HR1670T) ile birlikte de sunuluyor. 3.46:1 – 7.21:1 arasında çok çeşitli arka dingil oranı seçenekleri bulunan bağlantı dingilleri, göreve mükemmel şekilde uyan teknik özellikler sağlıyor.

 Yol uygulamaları için 6×4 ve 8×4

Tüm DAF bağlantı dingili setleri, üstün çekiş ve yüksek yük kapasitesine ihtiyaç duyan yeni 6×4 ve 8×4 Yeni Nesil DAF yol araçları için de mevcut. 6×4 ve 8×4 kamyonlar XD ve XF olarak mevcut. 6×4 çekici XG ve XG⁺ olarak, 8×4 kamyonlar ise yönlendirilen arka dingilli olarak mevcut. Olağanüstü taşıma uygulamaları için yönlendirilen itici dingilli 8×4 ağır hizmet tipi çekici XF, XG ve XG⁺ olarak mevcut.  

Hidrolik PXP ön tekerlek tahrik seçeneği

Zaman zaman ekstra çekişe ihtiyaç duyulabilecek uygulamalar için DAF; XD, XDC, XF ve XFC’nin 4×2 çekici modellerinde birinci sınıf hidrolik ön tekerlek tahriki seçeneği sunuluyor. Bu sağlam ve bakım dostu “PXP” sistemi kumanda tablosundaki bir anahtar ile etkinleştirilebilir. 

İdeal geçiş: XD ve XF Extra Robust

“XD Extra Robust” ve “XF Extra Robust” tamamen yeni olarak sunuluyor. Bu seri, XDC ve XFC’nin sağlam kabinleri ile yol şasisini bir araya getiriyor. Bu, en düşük hasar görme riskine değer veren ancak tam arazi özelliklerine ihtiyaç duymayan inşaat ve belediye segmentlerindeki operatörler için mükemmel bir çözüm olarak sunuluyor. Öne çıkan yüksek montajlı tamponuyla sağlam ön yapı, her zaman düzgün bir şekilde entegre edilmiş ön alt koruma kirişiyle birlikte tüm XD ve XF kamyon ve çekici yapılandırmalarında sunuluyor.

Yeni tek tahrikli 4 dingilli XD ve XF araçlar

Yeni Nesil DAF kamyon programı, yol uygulamaları için tek tahrikli 4 dingilli model serisini içerecek şekilde genişletildi. Yönlendirilebilen itici dingilli ve/veya yönlendirilen/yönlendirilmeyen arka dingilli bu şasi modelleri, ağır konteyner taşımacılığı, kanalizasyon temizliği ve ağır atık toplama gibi uygulamalar için ideal.

 Son derece verimli tahrik hatları

En düşük emisyonlarla sonuçlanan olağanüstü yakıt verimliliği performansı, diğer özelliklerin yanı sıra son derece aerodinamik bir tasarımın ve TraXon şanzımanlı en yeni PACCAR MX-11 ve MX-13 tahrik hatlarının uygulanmasının bir sonucu olarak çıkıyor. Bu otomatik şanzıman, talep üzerine, özel arazi yazılımı ve kaygan zemin koşullarında aracı hareket ettirerek uzaklaştırmak ve son derece zorlu koşullarda aracın kurtarılmasına yardımcı olmak için hızlı sallantı özelliğini etkinleştiren “Rock-Free” ve “ASR-off” işlevleriyle sunuluyor.

 Her uygulama için doğru PT

Açıkça görüldüğü üzere DAF, inşaat aracı ve mesleki araç segmentlerindeki çok çeşitli müşteri gereksinimlerini mükemmel bir şekilde karşılamak için çok çeşitli yardımcı güç çıkışları (PTO’lar) sunuyor. Program, ağır uygulamalar için saat 1 yönünde konumlandırılmış motor PTO’su ve daha hafif uygulamalar için saat 11 konumunda bir model ve kancalı yükleme sistemleri veya damperler için motorun önüne monte edilebilen dolaylı PTO seçeneklerini içeriyor. Şanzıman PTO’larından oluşan tam bir seri de mevcut. 

Standart olarak kolay kasa kurulumu

DAF’ın önde gelen Avrupalı kasa yapımcılarıyla yakın iş birliği, önceden tanımlanmış “Tak ve Çalıştır” seçenekleri de dahil olmak üzere, sektörde lider kasa yapımcı dostu olmasını sağlıyor. Ayrıca yazılım entegrasyonu, araç ile üstyapı arasında veri paylaşımını ve iletişimi kolaylaştırarak kontrollerin, sinyallerin ve uyarıların mükemmel bir şekilde entegre edilmesini sağlamakta. 

Güvenlik ve sürücü konforunda yeni standart

İnşaat, belediye ve diğer mesleki uygulamalara yönelik tüm yeni modeller; Yeni Nesil XD, XF, XG ve XG⁺ ile sunulan yeni güvenlik ve sürücü konforu standardı avantajına sahip. 

Tüm kamyonlarda mükemmel doğrudan ve dolaylı görüş için büyük bir ön cam ve ultra düşük bel çizgileri bulunuyor ve bunlar isteğe bağlı geniş görüşlü cam ve DAF Digital Vision System ve benzersiz DAF Corner View gibi en son teknolojiler ile destekleniyor. Çok çeşitli sürücü yardımı sistemleri ve sınıfında lider ergonomi ile sınıfının en iyisi güvenliğe katkıda bulunuyor. Ayrıca Yeni Nesil DAF kamyonlar mükemmel bir erişilebilirlik, benzersiz bir iç alan ve üstün sürücü konforu için mümkün olan en iyi çalışma ve yaşam ortamını sunuyor. 

DAF, tümü en yüksek verimlilik, optimum güvenlik ve benzersiz sürücü konforu için özel çözümlere ihtiyaç duyan inşaat, belediye uygulamaları ve diğer mesleki uygulamalar için 2, 3 ve 4 dingilli çekici ve kamyonlardan oluşan eksiksiz ürün yelpazesiyle başarılı Yeni Nesil XD, XF, XG ve XG⁺ serisini tamamlıyor. DAF, her taşımacılık işi için en iyi kamyonu sunuyor.

Benzer Haberler

Başa dön tuşu