GÜNCELKAMYON HABERLERİMERCEDES-BENZ

Mercedes-Benz Türk 2023 yılında yeşil enerji yatırımlarını sürdürdü

Mercedes-Benz Türk, gelecek nesillere daha temiz bir dünya bırakmak için gerçekleştirdiği çalışmalarını 2023 yılında da sürdürdü.

  • Haziran ayında, Pazarlama Merkezi’nde kurulu 3.5 MWp gücündeki Güneş Enerjisi Santrali’ni tam kapasite olarak devreye alan Mercedes-Benz Türk, Eylül ayında Aksaray Kamyon Fabrikası’nda 1.3 MWp kurulu güce sahip Güneş Enerjisi Santrali’ni devreye aldı.

Türkiye’de 1967 yılından bu yana ağır ticari araç endüstrisinin temel taşlarından biri olan Mercedes-Benz Türk, üretim faaliyetlerinde ve yaptığı çalışmalarda doğanın korunmasını önceliklendiriyor. ‘Yeşil Hedefler’ programı kapsamında 2039’a kadar üretim sırasında sıfır CO2 salımı gerçekleştirmeyi hedefleyen Mercedes-Benz Türk, bu doğrultuda sürdürülebilirlik çalışmalarını büyük bir kararlılıkla devam ettiriyor.

Pazarlama Merkezi enerjisini güneşten alıyor

Mercedes-Benz Türk Haziran 2023’te, Pazarlama Merkezi’nde 3.5 mWp gücüne sahip, yıllık 4.5 milyon kWh elektrik enerjisi üretecek Güneş Enerjisi Santrali’ni devreye aldı. Bu hamle ile yıllık enerji tüketimi 4 milyon kWh olan tesisin, enerji ihtiyacının tamamı Güneş Enerjisi Santrali üzerinden sağlanacak. Güneş Enerjisi Santrali sayesinde C02 emisyonunda yıllık 2.762 ton azalma gerçekleşirken, elde edilen enerji ile çevreye yıllık 52 bin 650 ağaç dikmekle eş değer oranda katkı sağlanacak.

Aksaray Kamyon Fabrikası’nda yıllık 900 ton karbon salımı engellenecek

Üretimi, ihracatı, AR-GE çalışmaları ve sosyal fayda programlarının yanı sıra enerji yönetim modeli ile de bölgeye öncülük eden Aksaray Kamyon Fabrikası, 2023 yılında üretim binaları, depo ve ofislerin sıcaklık optimizasyonu ile havalandırma sistemi optimizasyonu gibi enerji verimliliği projeleriyle 5.992 MWh enerji tasarrufu sağladı. 2022 yılında Aksaray Hatıra Ormanı projesini hayata geçiren Mercedes-Benz Türk, Eylül ayında Aksaray Kamyon Fabrikası’nda 1.3 MWp kurulu güce sahip Güneş Enerjisi Santrali’ni devreye aldı. Santralin yıllık 1 milyon 900 bin kWh elektrik enerjisi üretmesi hedefleniyor. Devreye alınan Güneş Enerjisi Santrali çevreye 22 bin 120 adet ağaç dikimine eş değer fayda sağlarken yıllık 900 ton CO2 salımını da engelleyecek.

Hoşdere Otobüs Fabrikası en düşük spesifik enerji değerine ulaştı

Mercedes-Benz Türk, spesifik enerji tüketiminde hayata geçirdiği uygulamalarla, Hoşdere Otobüs Fabrikası’nda 2023 yılında en düşük spesifik enerji değerine ulaştı. Enerji verimliliğinin yanı sıra sürdürülebilirlik konusunda da öncü rol üstlenen Mercedes-Benz Türk, 2019 yılında Hoşdere Otobüs Fabrikası’nda devreye aldığı pilot Güneş Enerjisi Santrali projesi ile, kurulumdan bu yanı sıra sürdürülebilirlik konusunda da öncü rol üstlenen Mercedes-Benz Türk, 2019 yılında Hoşdere Otobüs Fabrikası’nda devreye aldığı pilot Güneş Enerjisi Santrali projesi ile, kurulumdan bu yana toplam 356 ton CO2 salımını engellerken, 6.433 adet ağaç dikimine eş değer fayda sağladı.

Benzer Haberler

Başa dön tuşu