GÜNCELMANŞETMARKALAR

Karsan, Barselona Küresel Toplu Taşıma Zirvesi’nde

Avrupa’nın ulaşım altyapısının dönüşümünde elektrikli ve otonom araçlarıyla öncü rol oynayan Karsan, UITP Küresel Toplu Taşıma Zirvesi’nde 6 metrelik e-JEST, 8 metrelik Otonom e-ATAK ve 12 metrelik e-ATA Hydrogen modellerini katılımcıların beğenisine sundu.

Karsan, 5-7 Haziran’da Barcelona’da gerçekleştirilen UITP Küresel Toplu Taşıma Zirvesi’nde, her biri alanının öncüsü ürün gamıyla yerini aldı. Tüm ulaşım çözümlerini, sektör yetkililerini, operatörleri ve katılımcıları bir araya getiren fuar, sürdürülebilir mobilite alanında dünyanın en büyük etkinliği olarak dikkat çekiyor.

“Şehrin Parlak Işığı” teması

Okan Baş: “Dünyanın 20 farklı ülkesinde  700 adet Karsan markalı elektrikli minibüs ve otobüs hizmet veriyor. Bu, yüzde 100 yerli bir Türk markası olarak bizim için çok büyük bir gurur.”

Entegre ulaşım platformları ve yeni ulaşım hizmetlerinin tanıtıldığı, “Şehrin Parlak Işığı” temasıyla kapılarını açan fuarı Karsan, yeni bağlantılar kurmak için önemli bir fırsat olarak değerlendiriyor. 5 Haziran’da başlayan fuarda Karsan, her biri sınıfında bir adım önde olan modelleri 6 metrelik e-JEST, 8 metrelik Otonom e-ATAK ve 12 metrelik e-ATA Hydrogen ile yer aldı. UITP kapsamında toplu taşımada çığır açan yenilikçi teknolojisi ile sürücüsüz Otonom e-ATAK’a, Özel Takdir Ödülü’nün takdim edildiğini de açıklayan Okan Baş, “Birbirinden iddialı ve ödül avcısı modellerimizle Avrupa’nın ardından Kuzey Amerika pazarında da dikkatleri üzerimize çekmeyi başardık. e-JEST ve e-ATAK modellerimiz, Avrupa’da kendi segmentinin en çok tercih edilen elektrikli araçları olarak öne çıkıyor. Kısa bir süre önce giriş yaptığımız Kuzey Amerika pazarında ise, bölgenin ilk elektrikli minibüsü olan e-JEST ile Karsan olarak pazardaki elektrikli dönüşümüne öncülük ediyoruz” diye konuştu.

Benzer Haberler

Başa dön tuşu