LASTİKMANŞET

CDP İklim Liderliği’nde Brisa, global liderler arasında yer aldı

CDP İklim Liderliği’nde Brisa, global 283 firmanın yer aldığı listeye, Türkiye’den katılma başarısı gösteren üç firmadan biri oldu.

Brisa, sürdürülebilirlikte somut hedeflere dayanan aksiyon planlarını hayata geçirmeye devam ediyor. Şirket, son olarak, uluslararası çevresel raporlama platformu Karbon Saydamlık Projesi (CDP) 2022’de “İklim Değişikliği” kategorisinde “Global A Listesi”nde yer alırken; çevresel, sosyal ve yönetişim (ESG) performansı Londra Borsası (LSEG) işletmesi Refinitiv’nin yaptığı değerlendirme sonucunda 91 puan alarak “En İyi Derece” (excellent) kategorisine girme başarısı gösterdi.

Sabancı Holding ve Bridgestone Corporation iştiraki Brisa, sürdürülebilir geleceğe katkı sağlamak için çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. 2030 yılına kadar doğrudan emisyon değerlerini yüzde 56 oranında azaltmayı, 2050 senesine kadar da net sıfır emisyona ulaşmayı ve hedef alan Brisa ‘Brimiz Hepimiz İçin’ vizyonu ile başarılarına yenilerini ekliyor.

Brisa,Karbon Saydamlık Projesi (CDP) 2022’de İklim Değişikliği Global A Listesi’nde Yer Aldı

Şirket son olarak, uluslararası çevresel raporlama platformu Karbon Saydamlık Projesi 2022’de (Carbon Disclosure Project-CDP) “CDP İklim Değişikliği” kategorisinde “Global A Listesi”ne girdi ve globalde 283 firmanın yer aldığı listeye, Türkiye’den katılma başarısı gösteren üç firmadan biri oldu. CDP İklim Liderliği’nde Türkiye sınırlarını aşan Brisa, global arenada lider konuma ulaştı.

Brisa ESG Performansı ile Refinitiv tarafından yapılan değerlendirmede ”En İyi Derece”yi aldı

Brisa’nın Londra Borsası (LSEG) işletmesi Refinitiv tarafından çevresel, sosyal ve yönetişim (ESG) performansı, şeffaf ve objektif değerlendirme sonucunda ise 91 puan alarak en iyi derece (excellent) kategorisine girdi. Elde ettiği sonuçlarla global lastik endüstrisinde birinci sıraya yükselen Brisa, otomotiv endüstrisinde 277 firma arasından 3. sırada yer aldı.

Kamuya açıklanmış verilere dayalı ölçümleme yapan Refinitiv, Londra Borsası işletmesi olmanın yanı sıra finansal piyasalara Reuters haberlerinin tek sağlayıcısı ve dünyanın en büyük finansal piyasa verileri ve altyapı sağlayıcılarından olması sebebiyle otorite bir kurum olarak değerlendiriliyor.

“Sürdürülebilirlik yol haritamızda kararlılıkla ilerliyoruz”

brisa

Brisa’nın sürdürülebilirlik alanında elde ettiği başarıları değerlendiren Brisa CEO’su Haluk Kürkçü, “Brisa olarak 2030 yol haritamızda lastik üreticisi olmanın ötesinde bir vizyona sahibiz. Bu vizyonun bir parçası olarak da, tüm paydaşlarımızla daha az karbon ayak izi ile topluma örnek olmak misyonunu üzerimize alıyoruz. İklim değişikliği ile mücadelede karbonsuzlaşma yolculuğumuzu önceliklendiriyoruz. Enerji ve emisyon yönetimi, doğal kaynakların kullanımı, döngüsel ekonomi, çevreci ürün ve hizmetler, sürdürülebilir satınalma alanlarında karbon emisyonumuzu azaltan kapsamlı çalışmalar gerçekleştiriyoruz. 2050 yılı için taahhüdümüz olan net sıfır hedefimize bizleri taşıyacak tüm bu çalışmalarımız ve uluslararası bağımsız kurumlar tarafından yapılan değerlendirmeler hem yol haritamızı güçlendiriyor hem de bizleri en iyisini yapmak için cesaretlendiriyor. Aldığımız neticeler global iş dünyasında ve lastik endüstrisinde Brisa’yı liderler arenasına taşıdı. Örnek ve öncü şirket konumumuzu devam ettirmek için taahhütlerimizin işaret ettiği yoldan devam edeceğiz. Bu başarılı sonuçlarda ve sürdürülebilirlik yolcuğumuzda emeği geçen arkadaşlarımı tebrik ediyorum.”

Brisa hakkında:

Brisa’nın temelleri, Sabancı Holding ve ortaklarının girişimiyle 1974 yılında kurulan Lassa ile atılmıştır. Lastik sektöründe dünyada yaşanan gelişmelere paralel olarak; 1988 yılında Sabancı Topluluğu ile Dünyanın en büyük lastik üreticisi Bridgestone Corporation arasında gerçekleşen ortaklık sonucunda, Brisa bugünkü adını almıştır. Türkiye lastik pazarı lideridir.

Brisa Kocaeli Üretim tesisleri dünyanın tek çatı altındaki en büyük lastik fabrikalarından biridir. Aksaray fabrikası ise sektörün ilk akıllı uygulamalarla donatılmış fabrikasıdır. Bu fabrikalarında ürettiği Lassa markalı ürünler, bugün 80’i aşkın ülkede 80 distribütörü, 610 tabelalı mağazası ile dünyada ara. Sahipleriyle buluşmaktadır.

Türk ekonomisine olduğu kadar ülkenin toplumsal gelişimine de önem veren Brisa, sürdürülebilirlik faaliyetlerini Birleşmiş Milletlerin Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarına katkı sağlayan şekilde ele almaktadır. Biyoçeşitliliğe katkıda bulunduğu “Turnalar Hep Uçsun”, eğitime katkısını ortaya koyduğu “Brisa Akademi” ve “Brisa Mensupları Öğrenimi Destekleme Derneği”, kültürel bir değer olan “Brisa Müze” ön plana çıkan değerleridir. Şirket, CDP Türkiye’de “İklim Değişikliği” ve “Su Güvenliği” Liderleri arasında olup, “Tedarikçi İlişkileri Derecelendirmesi”nde global liderler listesindedir. 2030’da doğrudan emisyonlarını %56 azaltmayı, 2050’de ise net sıfır emisyon hedefini açıklayan Brisa, 1,5 derece senaryosuna göre hazırladığı uzun vadeli emisyon azaltım hedefleri, Bilimsel Temelli Hedefler Girişimi (Science Based Targets Initiative) tarafından onaylanan ilk şirket olmuştur.

Brisa, Bridgestone, Lassa, Dayton, Kinesis, Firestone lastik markaları, Bandag kaplama markası, ana markaları ile beraber Lastiğim, Otopratik ve Propratik hizmet noktaları, Lastik.com.tr internet satış sitesi, ticari araç filolarına yerinde bakım sağlayan Mobilfix mobil bakım servisi ve Profleet hizmet paketi, Probox mobil satış ve hizmet noktası ve Lastik Oteli lastik saklama hizmetiyle Türkiye ekonomisi ve gelişimine katkı sunmaktadır. Şirket sürdürülebilir mobilite odak alanında, Arvento Mobil Sistemler ile, lastik, servis ve telematik iş kollarını bir araya getirerek, filo müşterilerine değer katmak için çalışmaktadır.

Benzer Haberler

Başa dön tuşu