FordMANŞET

Ford Trucks İlk Yakıt Hücreli F-MAX’i geliştirecek

Ford Trucks, sıfır emisyonlu ürün ve teknolojileri geliştirme çabalarına hız verdi ve Avrupa Birliği’nin sıfır emisyonlu lojistik projesi Horizon 2020 ZEFES’e katıldı.

“Generation F hareketi” ile sıfır emisyonlu, bağlantılı ve otonom teknolojilerle büyük bir dönüşüm yolculuğu başlatan Ford Trucks, bu proje kapsamında ilk yakıt hücreli elektrikli (FCEV) F-MAX’i geliştirecek.

Yenilikçi bakış açısıyla geleceğin taşımacılık çözümlerine öncülük eden Ford Trucks, Avrupa Birliği tarafından başlatılan sıfır emisyonlu lojistik projesi Horizon 2020 ZEFES’e (Zero Emission Freight EcoSystem-Sıfır Emisyonlu Taşımacılık Ekosistemi) katıldı. Ford Trucks, projenin bir parçası olarak hidrojenle çalışacak ilk yakıt hücreli elektrikli (FCEV) F-MAX’i geliştirecek.

F-MAX, Ford Trucks’ın Türkiye’de geliştirip ürettiği ilk yakıt hücreli aracı olacak. Aracın, 2020 ZEFES projesinin hedefleriyle uyumlu olarak 2025 yılında Avrupa Ten-T koridoru gösterimlerine başlaması bekleniyor.

Mühendislik ve Ar-Ge uzmanlığı ile yenilikçi ve sürdürülebilir çözümler geliştiren Ford Trucks, bu girişimle FCEV araştırma ve gösteriminin yanı sıra hidrojen teknolojileri alanında da önemli bir yetkinlik kazanacak ve bunu seri üretim planına dahil edecek. Ayrıca yakıt hücreli aracın pazardaki etkilerini de gözlemleyebilecek.

Ford Trucks ve sürdürülebilir ulaşım teknolojileri

Ford Trucks, iklim değişikliğinin etkilerini azaltmak amacıyla 2040 itibarıyla sadece sıfır emisyonlu araç satışına ulaşmayı taahhüt ediyor. Sıfır emisyonlu bir geleceğe ulaşma konusundaki bu kararlılığını, Avrupa Otomobil Üreticileri Birliği’nin (ACEA) Ağır Vasıta Yol Haritası Ortak Bildirisi’ne aktif katılımıyla ortaya koydu.

Bu kapsamda Ford Trucks, farklı filo ve müşteri gereksinimlerini karşılamak ve ACEA’nın Sıfır Emisyonlu Yük Taşımacılığına Geçiş Bildirgesi ile uyumlu 2040 hedefine uyum sağlamak için yakıt hücresi, elektrikli güç aktarma organları seçenekleri ve içten yanmalı hidrojen motoru dahil olmak üzere çeşitli projeler üzerinde çalışıyor.

Ford Trucks daha önce de ağır ticari araçlarda hidrojenle çalışan tek silindirli içten yanmalı motorun tasarımını gerçekleştirip, ilk motor çalıştırma ve ateşleme faaliyetini başarıyla tamamlamıştı. Ford Trucks, motor geliştirme deneyi gerçekleştirme konusunda çalışmalarını sürdürüyor.

Ford Trucks mühendisleri tarafından sıfırdan geliştirilen ve üretilen F-MAX, dünyanın en prestijli ticari araç fuarlarından biri olan Hannover’deki Uluslararası Taşımacılık Fuarı’nda (IAA) ‘2019 Uluslararası Yılın Kamyonu’ (IToY) ödülünü kazanarak uluslararası pazarlarda önemli bir başarı elde etti.

Benzer Haberler

Başa dön tuşu