KAMYON HABERLERİ

IVECO ve Shell BioLNG motorlu IVECO S-Way kamyon ile Avrupa turunda

Ağır yük taşımacılığında CO2 emisyonlarının azaltılmasında büyük bir potansiyel olan bioLNG’nin tanıtılması için IVECO ve Shell birlikte “NET-SIFIR EMİSYON YOLUNDA” turu düzenliyor.

Ortak markalı olan bu proje, karayolu yük taşımacılığının karbondan arındırılmasında bioLNG ile çalışan kamyonlarda nasıl uygulandığını gösterecek.
BioLNG motorlu IVECO S-Way kamyon, Avrupa genelinde 10 günlük uzun mesafeli bir yolculukta net sıfır emisyona ulaşmayı hedefliyor. BioLNG segmentindeki liderliklerinden ve bilgi birikimlerinden yararlanan IVECO ve Shell, bioLNG pazarının büyümesine yardımcı oluyor.

Bir Iveco Group markası olan IVECO Shell markası ile, bioLNG ile çalışan bir IVECO S-Way kamyonla Avrupa’da 10 günlük uzun mesafe yolculuğuna başlıyor. “NET-SIFIR EMİSYON YOLUNDA” sloganıyla yola çıkacak olan S-Way kamyonla bioLNG tanıtılacak. IVECO S-Way’in hedefi, verimli bir performans sunarken net sıfır emisyonla bu turu tamamlamak.

Turun her aşamasında, karayolu yük taşımacılığını karlı bir şekilde karbondan arındırmak için çözümler sunan bioLNG kullanımı ile ilgili detaylar anlatılacak. Tur, bioLNG’nin üretiminden dağıtımına ve kullanımına kadar değer zincirinde yer alan endüstri liderlerini ve son kullanıcıları bir araya getirme fırsatı da sağlayacak.

Avrupa filo pazarında bioLNG’nin benimsenmesini teşvik edecek olan ortak proje, stratejik işbirliği ve politika liderliğinin, uzun mesafeli taşımacılık için bioLNG’nin karbonsuzlaştırma potansiyeli konusunda farkındalığı artırmak amacıyla düzenleniyor.

Avrupa Birliği’nde kara yoluyla taşınan tüm yüklerin yaklaşık yüzde 73,1’ini oluşturan taşımacılık endüstrisi, şu anda toplam AB CO2 emisyonlarının yaklaşık yüzde 9’undan sorumlu. IVECO, yirmi yılı aşkın bir süredir alternatif yakıtlar için içten yanmalı motorlara öncülük ediyor ve son yıllarda kapsamlı AR-GE çalışmalarını hem akülü hem de hidrojenle çalışan elektrikli çözümleri içerecek şekilde sürdürüyor.

IVECO Alternatif Tahrik İş Geliştirme Başkanı Giandomenico Fioretti, “Çoklu enerji yaklaşımının yarının tahriki ve taşımacılık sektörünün karbonsuzlaştırma mücadelesi için en iyi çözüm olduğuna inanıyoruz” dedi. Fioretti “BioLNG, motor gücü, menzil, yük kapasitesi veya yakıt ikmali süresi açısından ödün vermeden, dizele operasyonel ve finansal olarak uygulanabilir yeşil bir alternatif sağlıyor. BioLNG halihazırda tek gelişmiş teknoloji olduğunu kanıtladığı için, bioLNG ile çalışan kamyonlara yatırım yapmaya devam ediyoruz” diyerek konuya ilişkin yorumlarını paylaştı.

Giandomenico Fioretti açıklamasına şu şekilde devam etti: ‘’IVECO ve Shell’in başarılı işbirliğinin bir sonucu olan bioLNG turu, büyüyen bir bioLNG ekosistemi tarafından desteklenen, bioLNG ile çalışan bir kamyonla Avrupa çapında uzun mesafeli bir rotanın mümkün olduğunu göstermeyi amaçlıyor. BioLNG’yi Avrupa taşımacılık pazarında büyüyen bir enerji kaynağı olarak konumlandırmayı hedefliyoruz. Birlikte, endüstrinin net sıfır karbonlu bir geleceğe geçişine katkıda bulunacağız.”

Uzun mesafeli görevlere ek olarak, IVECO bioLNG motorlu kamyonlardaki motorların geleneksel içten yanmalı motorlara kıyasla sessiz çalışması, bu araçları özellikle şehir içi uygulamalar ve gece teslimatları için çok cazip hale getirirken, sürücü konforunu da artırıyor. BioLNG’nin AB genelinde 668 istasyona sahip mevcut LNG altyapısıyla uyumlu olması, onu ekipman değişikliklerine veya yeni yatırımlara gerek kalmadan LNG ile çalışan kamyonlar için kullanımına imkan tanıyor. AB genelinde %100 biyoLNG seçenekleri içeren geniş LNG istasyonları ağı sayesinde filolar, ön maliyet olmadan biyoLNG’ye kolayca erişebilir. Bu esneklik, bioLNG’yi filoların karbondan arındırılması için uygun bir çözüm olarak konumlandırıyor.

BioLNG pazarı hızla geliştiğinden, IVECO ve Shell, bioLNG pazarını daha da büyütmek için kendi liderlik konumlarından, sektördeki kapsamlı varlıklarından ve bilgi birikimlerinden yararlanmaktadır. Taşımacılık şirketleri ve paydaşlarıyla işbirliği yaparak, iki şirket ağır hizmet taşımacılığı sektörünü karbondan arındırmak için karlı ve uygulanabilir yolları aktif olarak belirlemektedir.

Benzer Haberler

Başa dön tuşu