OTOMOTİV DÜNYASI

Fiat Connect “İkinci El Dinamik Değerleme”ye IDC’den Ödül

Tofaş’ta geliştirilerek Fiat müşteri deneyimini ayrıcalıklı boyuta taşıyan uygulama “Connect”, bilgi teknolojileri ve data yönetimi alanında IDC tarafından ödüllendirildi.

Tofaş’ta geliştirilerek Fiat müşteri deneyimini ayrıcalıklı boyuta taşıyan uygulama “Connect”, bilgi teknolojileri ve data yönetimi alanında dünyanın saygın kuruluşlarından IDC’nin (International Data Corporation) düzenlediği “IDC Turkey DX Awards 2022”de ödüllendirildi.

Türkiye’nin ilk ve tek bağlantılı araç teknolojisi Fiat Connect, IDC Turkey DX Awards 2022’de, Future of Digital Innovation (Dijital İnovasyonun Geleceği) kategorisinde “İkinci El Dinamik Değerleme” fonksiyonuyla birincilik ödülünün sahibi oldu.
Dünyada otomotiv teknolojileri alanında yaşanan gelişmeler ile küresel anlamda dijitalleşmeye yönelik adımları yakından takip ederek sürekli güncellenen Fiat Connect uygulaması, 13 kategoride 108 kurumun, 478 sayıdaki projesinin değerlendirildiği ödüllerde, “İkinci El Dinamik Değerleme” fonksiyonu ile en inovatif çözüm olarak öne çıkarak, farkını ortaya koydu.

Türkiye Otomotiv Pazarı’nın lideri ve bağlantılı araç teknolojilerinin öncü markası Fiat, Tofaş’ta geliştirerek hayata geçirilen “Connect” uygulaması ile Türkiye’de 4’üncüsü düzenlenen IDC Turkey DX Awards’da (Dijital Dönüşüm Ödülleri) ödüllendirildi. 
Otomotiv sektörünün ana trendinden olan bağlanabilirlik teknolojisine 2017 yılından beri yatırım yapan Fiat markası, Connect’te devreye alınan ve yine Türkiye’de ilk defa otomobillerin araç bilgilerinin yanı sıra, araç geçmişi ve sürücü davranış bilgileri kullanılarak değerlenmesini sağlayan inovatif çözümü “Araç İkinci El Dinamik Değerleme” özelliği “Future of Digital Innovation” (Dijital İnovasyonun Geleceği) kategorisinde birinciğe layık görüldü.
Gerçekleştirilen törende Tofaş adına ödülü Connectivity Liderleri Duygu Yağçı Doğan ve Ahu Güran aldı.

Tofaş’ta uzun yıllardır süren “dijital transformasyon” projelerinde veriden değer yaratma ve müşteri deneyimini iyileştirme hedefleri paralelinde geliştirilen “Fiat  Connect” uygulamasına eklenen “Araç İkinci El Dinamik Değerleme” fonksiyonuyla kullanıcılar, uygulama üzerinden alınan veriler ve geçmiş servis bilgilerinden hazırlanan bir algoritma ile günümüz piyasasındaki değerini öğrenebiliyorlar. 

İkinci El Değerleyererek Hayatı Daha da Kolaylaştıracak

2018 yılından bu yana müşterilerinin mobilite deneyimlerinde kolaylık, güven ve akıllı bir sahiplik yaratan “Connect”’in “Araç İkinci El Dinamik Değerleme” fonksiyonu, müşterilerin hayatını kolaylaştırmayı daha da ileri bir boyuta taşıyacak. Ekonomik koşullar paralelinde; ikinci el araç satış piyasasında doğru fiyatlamanın kritiklik önemini göz önüne alan “Araç İkinci El Dinamik Değerleme” fonksiyonu ile Fiat’lıların araçlarını satarken işleri kolaylaşıyor. Fiat sahipleri “Fiat Connect” uygulaması üzerinden araçlarını seçerek günümüz piyasasındaki değerini ölçebiliyor.Değerleme algoritması rakiplerinden farklı olarak anlık araçtan toplanan verileri ve araç servis geçmişi bilgilerini kullanarak, ayrıca müşterinin paylaştığı tramer, hasar bilgileri ve araç fotoğrafları ile optimum fiyatlamanın sunulmasını sağlıyor. Fiat bayileriyle koordineli çalışan sistemde araç sahipleri, uygulama üzerinden sunulan fiyat ile araçlarının satışını gerçekleştirebiliyorlar. Türkiye’de ilk defa otomobillerin araç bilgilerinin yanı sıra, araç geçmişi ve sürücü davranışları bilgileri kullanılarak aracın değerlenmesini sağlayan proje, Türkiye’de geliştirilen ilk ve tek bağlanabilirlik teknolojisi Fiat Connect ile bu alanda inovatif bir çözüm sunuyor. 

Benzer Haberler

Başa dön tuşu